facebook pixel
Trailer: στο Alien: Covenant τα Neomorphs δεν αστειεύονται

Trailer: στο Alien: Covenant τα Neomorphs δεν αστειεύονται

Το Alien: Covenant είναι ουσιαστικά το Prometheus 2 και αποτελεί τη νέα prequel προσθήκη στο franchise τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, Alien, το οποίο εγκαινιάστηκε το μακρινό 1979.

Από τις στάχτες της αποστολής του Prometheus, τη μοίρα της οποίας είδαμε στην ομώνυμη ταινία του 2012, επιβίωσε μόνο το... κεφάλι του ανθρωποειδούς David, το οποίο ενσάρκωνε ο Michael Fassbender, ενώ η Elizabeth Shaw την οποία υποδυόταν η Noomi Rapace είχε φύγει την τελευταία στιγμή για ξένα μέρη.

Τώρα, ο David επιστρέφει με καινούριο σώμα και (ευτυχώς) χωρίς την ξανθιά κόμη του, για το sequel του Prometheus, το οποίο έρχεται αυτόν τον Μάιο.

Παραδόξως, όμως, το επίσημο όνομα της νέας ταινίας του Ridley Scott, αν και η ιστορία της συνεχίζει εκείνη του πρώτου prequel του franchise, Prometheus, δεν θα είναι Prometheus 2 αλλά Alien: Covenant, προφανώς για να είναι πιο ξεκάθαρη η σύνδεση με την κεντρική ιστορία του διάσημου κινηματογραφικού σύμπαντος.

Το trailer κυκλοφόρησε την παραμονή των Χριστουγέννων και σύμφωνα με τη 20th Century Fox, προϊδεάζει ότι στο Alien: Covenant, θα "δούμε τη δημιουργία του τρόμου":

Η υπόθεση θέλει το διαστημικό σκάφος δημιουργίας αποικιών Covenant, να ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο σε μια μακρινή πλευρά του Γαλαξία. Αν και ο πλανήτης μοιάζει παραδεισένιος, το πλήρωμα γρήγορα καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα από ό,τι φαίνονται και ανακαλύπτουν μία απειλή μεγαλύτερη από όσο μπορούσαν να φανταστούν: τα Neomorphs.

Το πλήρωμα του Covenant θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδράσει, ενώ στον πανέμορφο πλανήτη, το κοινό που έχει δει το Prometheus θα συναντήσει κι έναν παλιό γνώριμο. Είναι, όμως, ο David όπως τον θυμόμαστε;

O Michael Fassbender στο Prometheus
O Michael Fassbender στο Prometheus

Στο πρώτο trailer δεν γίνονται περισσότερες αποκαλύψεις σε σχέση με την πλοκή, αλλά βλέπουμε με ένοχη απόλαυση λίγες εμβληματικές εξόδους των αντιπαθητικών εξωγήινων από τα σώματα ορισμένων άτυχων ανθρώπων. Επίσης, με το σταγονόμετρο βέβαια, το trailer ίσως εξηγεί λίγο πιο παραστατικά πώς πραγματικά ξεκίνησε η οδύσσεια του πρώτου Alien, το 1979.

Στο πλευρό του Fassbender στο cast προστίθενται ο James Franco, ο Danny McBride, η Katherine Waterston, o Βilly Crudup, ο Demián Bichir, η Carmen Ejogo, η Amy Seimetz και η Callie Hernandez, μεταξύ άλλων. Εξάλλου, δεν αποκλείεται να δούμε ξανά τη Rapace ως Shaw, αλλά και τον Guy Pearce ως Peter Wayland. 

Επιχείρηση "τακτοποίηση της σειράς ταινιών Alien"

Πρέπει να σημειώσουμε ακόμα μια φορά ότι ο διεθνής τίτλος του Alien: Covenant προκαλεί ένα μικρό μπέρδεμα στους φαν, καθώς ένα "άλλο" Alien 5 είναι στα στάδια προπαραγωγής, με τη Sigourney Weaver να επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο της. Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα σε μία σειρά...

Το πρώτο Alien, σε σκηνοθεσία Ridley Scott, κυκλοφόρησε το 1979 και συνεπήρε κοινό και κριτικούς, γεγονός που οδήγησε στο θρυλικό sequel του 1986, Aliens, με τον James Cameron στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Η εμπορική επιτυχία απαίτησε και τρίτο, αλλά ο Cameron δεν προλάβαινε και η σκυτάλη δόθηκε στον Jean-Pierre Jeunet για το σαφώς κατώτερο, Alien 3 του 1992.

Η δεκαετία του '90 μάς αποχαιρέτησε με το συμπαθές Alien: Resurrection με τον ίδιο σκηνοθέτη και οι φίλοι του franchise έπρεπε να περιμένουν άλλα 7 χρόνια μέχρι το 2004 για το σχετικά μέτριο (που εμείς όμως αγαπήσαμε) crossover Alien vs. Predator, το οποίο ακολούθησε η επική πατάτα Alien vs Predator: Requiem του 2007.

Alien 3
Alien 3

Πέντε χρόνια μετά, το 2012, ο Ridley Scott επιστρέφει στο τιμόνι του franchise, με το prequel του Alien, Prometheus, το οποίο ίσως να μην ικανοποίησε καθολικά τους πιστούς οπαδούς, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι σέβεται την κληρονομιά του H.R. Giger, όπως την είδαμε στο πρώτο ακόμα Alien. Και για να είμαστε ειλικρινείς, εμείς ανήκουμε στην ομάδα των οπαδών του.

Κάπου εδώ, μέσα στο 2017, έρχεται και το Alien: Covenant ως sequel του Prometheus. Η νέα ταινία μάς τοποθετεί 10 χρόνια μετά τα γεγονότα που είδαμε στο Prometheus και όλα δείχνουν ότι μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στα γεγονότα και το timeline του πρώτου Alien του 1979.

Η ταινία Alien: Covenant (ή αλλιώς Prometheus 2) θα βγεί στις αίθουσες τον Μάιο του 2017.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή