facebook pixel
Αναδοχή Παιδιού: 10 λόγοι που την κάνουν το καλύτερο δώρο

Για αυτα τα Χριστουγεννα, αλλα και καθε στιγμη

Αναδοχή Παιδιού: 10 λόγοι που την κάνουν το καλύτερο δώρο

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, πολλοί αναζητούν τα καθιερωμένα δώρα των ημερών. Η ActionAid έχει καλούς λόγους, για να μας πείσει, ότι αν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε, η αλληλεγγύη είναι το καλύτερο δώρο, για εμάς και τους γύρω μας.

H ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση ActionAid, προσπαθεί από το 1972 να βρίσκεται στο πλευρό των φτωχότερων και πιο αδικημένων. Βασικό της εργαλείο, για να αλλάζει τις ζωές τους, είναι το Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, το οποίο από το 1998, έχουν στηρίξει περισσότεροι από 200 χιλιάδες Έλληνες και Κύπριοι, δημιουργώντας γέφυρες αλληλεγγύης με τους φτωχότερους συνανθρώπους μας.

Χάρη στο Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, η ActionAid στηρίζει τις φτωχότερες και πιο περιθωριοποιημένες περιοχές του κόσμου με έργα και προγράμματα ενδυνάμωσης, τα οποία δίνουν μόνιμες λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων. Στόχος είναι οι κάτοικοι να μπορούν να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, όταν μετά από 10 - 15 χρόνια, η ActionAid αποχωρήσει από την περιοχή.

Με το Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, ο καθένας μπορεί να στηρίξει ένα παιδί, την οικογένειά του και ολόκληρη την κοινότητα στην οποία ζει, σε μια πολύ φτωχή περιοχή του κόσμου. 

Καθώς η πραγματικότητα της εποχής έχει αλλάξει τις προτεραιότητές μας, μήπως είναι αυτά τα Χριστούγεννα μία ευκαιρία, αν μπορούμε, να βοηθήσουμε εκείνους που το έχουν ανάγκη, με μία μικρή για εμάς κίνηση, αλλά τόσο μεγάλη για κάποιους συνανθρώπους μας; Η ActionAid, σε σχετικό δελτίο τύπου, παρουσιάζει 10 λόγους, για να το κάνουμε:

1. Γιατί στις γιορτές, εκτός από δώρα, μπορείτε να μοιράσετε αλληλεγγύη

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να δίνεις. Happiest girl alive!", γράφει η Θεανώ Χρυσάνθου για την Αναδοχή Παιδιού.

2. Γιατί μια φωτογραφία σημαίνει τόσα πολλά

Το πρώτο πράγμα που θα λάβετε σαν Ανάδοχοι είναι η φωτογραφία του παιδιού με το οποίο συνδέεστε και θα παίρνετε μια καινούργια κάθε δύο χρόνια. "Πέντε χρόνια τώρα βλέπω αυτό τον μικρούλη να μεγαλώνει κι η χαρά μου δεν περιγράφεται. Τι κι αν είναι μακριά, τι κι αν μάλλον δεν θα τον δω ποτέ, εγώ τον νιώθω οικογένεια!", λέει η Ανάδοχος Παιδιού Νίκη Τσιγάρη.

3. Γιατί χτίζετε μια μοναδική σχέση με το παιδί

Αναδοχή Παιδιού: 10 λόγοι που την κάνουν το καλύτερο δώρο

Λαμβάνετε μηνύματά του και μπορείτε να του γράψετε κι εσείς. Τα γράμματα αυτά είναι πολύτιμα για την οικογένειά του παιδιού, μια τρυφερή υπενθύμιση της γέφυρας αλληλεγγύης που δημιουργείται.

4. Γιατί η Αναδοχή σας ταξιδεύει

Μπορείτε να επισκεφτείτε το παιδί, την οικογένειά του ή τις κοινότητες που στηρίζουν Έλληνες και Κύπριοι Ανάδοχοι. Εκατοντάδες το έχουν ήδη κάνει. "Με συναισθηματική φόρτιση, τον Αύγουστο του 2016 έφτασα μετά από πολλές ώρες στο χωριό Μούκο, το οποίο με υποδέχθηκε ως επίτιμο πρόσωπο της κοινότητας. Στο δημοτικό σχολείο κάθισα μπροστά σε 30 κοριτσάκια και μου είπαν να βρω ποια είναι η Σίνθια. Δεν κρατήθηκε να περιμένει να την ανακαλύψω και πετάχτηκε να με πάρει αγκαλιά! Θα θυμάμαι αυτό το ταξίδι και το βλέμμα της Σίνθια για πάντα", λέει ο Ανάδοχος, Βαγγέλης Μπατιστάτος.

5. Γιατί αλλάζετε ζωές για πάντα

Δεν προσφέρετε ελεημοσύνη ή πρόσκαιρη φιλανθρωπία, η οποία δεν καταπολεμάει τις αιτίες της ακραίας φτώχειας, δηλαδή μια ζωή χωρίς καθαρό νερό, χωρίς σχολείο, χωρίς αρκετή τροφή. Η ActionAid υλοποιεί μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά προγράμματα και δίνει μόνιμες λύσεις.

6. Γιατί είναι ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τα παιδιά

Αναδοχή Παιδιού: 10 λόγοι που την κάνουν το καλύτερο δώρο

Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν την Αναδοχή για να μιλήσουν στα δικά τους παιδιά για τη χαρά της προσφοράς, τη μαγεία της αλληλεγγύης και να τους συστήσουν τον κόσμο των λιγότερο τυχερών συνανθρώπων μας. Επιπλέον, μία ολόκληρη τάξη ή ένα ολόκληρο σχολείο μπορούν να γίνουν Ανάδοχοι. Εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα ήδη στηρίζουν παιδιά από όλες τις γωνιές του κόσμου.

7. Γιατί υπάρχει πραγματική ανάγκη

Στις περιοχές όπου δρα το Πρόγραμμα Αναδοχής, περίπου οι μισοί θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών προκαλούνται από υποσιτισμό.

8. Γιατί μία μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τόσα πολλά!

Πέρσι, χάρη στα προγράμματα της ActionAid, 343.000 αγρότες βελτίωσαν την παραγωγή τους και έτσι οι οικογένειές τους είχαν και περισσότερη και καλύτερη τροφή.

9. Γιατί είναι τόσο απλό να γίνετε Ανάδοχος

Με 72 λεπτά την ημέρα, βελτιώνετε ζωές και κάνετε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

10. Γιατί οι Έλληνες και οι Κύπριοι έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να δείχνουν αλληλεγγύη

Πάνω από 200000 άνθρωποι, σε Ελλάδα και Κύπρο, έχουν γίνει Ανάδοχοι Παιδιού από το 1998. 

Αυτά τα Χριστούγεννα, κάντε αν μπορείτε, ένα δώρο γεμάτο αλληλεγγύη. Γίνετε Ανάδοχος Παιδιού στο www.actionaid.gr/anadoxi/ ή καλέστε στο 801 11 900 800 (Ελλάδα) ή στο 22 100 399 (Κύπρος).

  • Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, εδώ.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή