facebook pixel
Tα 5 video games των 00's που μας τρόμαξαν για τα καλά

Tα 5 video games των 00's που μας τρόμαξαν για τα καλά

Ημέρα Halloween η σημερινή και αν και δεν γιορτάζουμε, μπήκαμε στον πειρασμό να κάνουμε μια αναδρομή σε μερικά από τα πιο εφιαλτικά ψηφιακά μονοπάτια που έχουμε βαδίσει με τρεμάμενα χέρια και κομμένη την ανάσα.

Να σημειώσουμε μόνο ότι προτιμήσαμε να μην κάνουμε αναφορές σε games που κυκλοφόρησαν μετά το 2010 και αφού ρωτήσουμε αν πιστεύετε ότι αντέχετε να θυμηθείτε τα horror games της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, σας ευχόμαστε... "Καλές τρομάρες!" και ξεκινάμε.

*Tα videos περιλαμβάνουν σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν*

Εternal Darkness: Sanity's Requiem (GameCube - 2002)

Όχι τόσο γνωστό σε αρκετούς, καθώς μόνο οι κάτοχοι του Nintendo GameCube είχαν την τύχη να το απολαύσουν, το Eternal Darkness έχει σαφέστατες επιρροές από τον μαιτρ του τρόμου, H.P. Lovecraft. Από το εξαιρετικό σενάριο και την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια (ο παίκτης μπορούσε να βρει σημειώσεις και πλήρες ιστορικό με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το κάθε απόκοσμο πλάσμα που συναντούσε) έως τα εξαιρετικής ευρηματικότητας sanity effects (μπορείτε να τα θυμηθείτε στο παραπάνω video) που μπορούσαν να κάνουν ακόμα και τον gamer να αρχίσει να αμφιβάλλει για την πνευματική του ακεραιότητα, το Eternal Darkness αποτελεί μέχρι τις μέρες μας ένα κλασικό αριστούργημα τρόμου.

Resident Evil Code: Veronica (Dreamcast, PS2 - 2000)

Το αδικημένο Dreamcast, στο ξεκίνημα της βραχείας ζωής του, προσέφερε στους gamers τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πραγματικό διαμάντι, το Resident Evil Code: Veronica. Με γραφικά που άφηναν το στόμα ανοιχτό (εκείνη την εποχή) και bosses που πραγματικά δοκίμαζαν την ψυχραιμία και την ικανότητα του παίκτη, ο τίτλος διάθετε επίσης ένα από τα πιο τρομακτικά σενάρια, με επίκεντρο την ιστορία των ψυχικά διαταραγμένων διδύμων Ashford.

Silent Hill 2 (PS2, 2001)

Δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μνεία σε έναν από τους πιο ιστορικούς για το survival horror genre τίτλους, Silent Hill, αλλά θα προτιμήσουμε να επικεντρωθούμε στο δεύτερο installment της σειράς, το οποίο ακόμη και σήμερα, 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, πολλοί θεωρούν ότι είναι το καλύτερο survival horror game που κυκλοφόρησε ποτέ.  To Silent Hill 2 πήρε ό,τι έκανε το πρώτο μέρος με επιτυχία, καταφέρνοντας όμως -και εδώ είναι το εντυπωσιακό- να τα βελτιώσει σημαντικά. Ελάχιστες τοποθεσίες στην ιστορία των videogames δημιουργούν την απειλητική, εφιαλτική ατμόσφαιρα της πόλης - φάντασμα Silent Hill. 

Resident Evil 4 (GameCube, PS2, PC - 2005)

Το Resident Evil 4 έδωσε έναν αέρα ανανέωσης στην εμβληματική σειρά τρόμου, εγκαινιάζοντας ένα νέο σύστημα χειρισμού και στόχευσης, βελτιώνοντας σημαντικά  τα γραφικά. Ο παίκτης έπρεπε να περιπλανηθεί σε ένα απειλητικό, επαρχιακό σκηνικό με ισπανόφωνους δολοφονικούς χωρικούς. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας ο ήχος από τον μανιακό με το αλυσοπρίονο που εμφανιζόταν ξαφνικά απειλώντας εμάς και το κεφάλι μας.

Dead Space (Xbox 360, PS3, PC - 2008)

Το εισαγωγικό trailer του παιχνιδιού με τη διεστραμμένη εκδοχή του γνωστού νανουρίσματος “Twinkle little star” (video, πάνω) μας φέρνει ρίγη ακόμα και σήμερα. Οι σκοτεινοί, απειλητικοί διάδρομοι ενός διαστημικού σταθμού αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για μια σειρά που μετέφερε τον τρόμο μακριά από τη Γη και έδειξε στους σχεδιαστές παιχνιδιών πώς μπορείς (και πρέπει) να κατασκευάσεις τα πιο ανατριχιαστικά και φρικαλέα πλάσματα.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή