facebook pixel

Βουλή: σπέσιαλ καβγάς με την υπογραφή Ζωής και Άδωνι

Μεταμεσονύκτιος καβγάς Άδωνι - Ζωής

Άσκηση αντοχής και υπομονής έκαναν οι βουλευτές που βρίσκονταν χθες το βράδυ στο Κοινοβούλιο όπου αργά μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε θυελλώδης καβγάς μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικά επί της αρχής.

Όλα άρχισαν όταν η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από την κυβέρνηση να τιμηθούν ως πεσόντες στο καθήκον οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του "μαύρου" στην δημόσια τηλεόραση και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα Νίκο Παππά να μεριμνήσει ώστε να φέρει άμεσα στη Βουλή ρύθμιση για την πλήρη αποκατάσταση "των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων" που έδωσαν  αγώνα "για την αποκατάσταση τη Δημοκρατίας".

Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε το "μαύρο" στην ΕΡΤ πράξη απολυταρχική και δικτατορικής υφής ενώ δήλωσε περήφανη που στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που αγωνίστηκαν αντί να επιλέξουν, όπως είπε, "τα φράγκα και τη σιγουριά".

Παράλληλα δε, μίλησε για θράσος της αντιπολίτευσης και βασικά της Ν.Δ. να θέτουν θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και που, όπως καταγγέλθηκε ψηφίζουν το νομοσχέδιο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα να εργαστούν ξανά στη δημόσια τηλεόραση.

Η τοποθέτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου εξόργισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καυγάς.

Ο καυγάς ξεκίνησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να κατηγορεί την Πρόεδρο για τον τρόπο που διαχειρίζεται το κανάλι του Κοινοβουλίου ενώ εξαπέλυσε πυρά για τον τρόπο που ασκεί την Προεδρία κατηγορώντας την για προσωπικές επιλογές και αποφάσεις χωρίς να ρωτά τους βουλευτές και χωρίς αυτοί να δίνουν την έγκρισή τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το κανάλι αντί να καλύπτει τις εργασίες κοινοβουλευτικής Επιτροπής μετάδιδε συνέντευξη Τύπου της κυρίας Κωνσταντοπούλου την κατηγόρησε για την προβολή της στο περιοδικό Βουλή και Ευρωβουλή ενώ την εγκάλεσε για τη δημοκρατικότητα που επιδεικνύει.

Από την πλευρά της η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρώην υπουργού Υγείας και επενέλαβε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων καθώς όπως είπε η σύζυγος του κ. Γεωργιάδη βρίσκεται μεταξύ των άλλων Ελλήνων καταθετών στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έξαλλος απάντησε ότι αν και εκείνος διατήρησε σε πολιτικό επίπεδο την αντιπαράθεση, εκείνη διατύπωσε εκ νέου ψευδείς ισχυρισμούς.  

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει το όνομα της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά του πρώην άντρα της και την κάρφωσε λέγοντας ότι "θα μπορούσα και εγώ να πω ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου που είναι μέλος του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει υπερασπιστεί βιαστή στα δικαστήρια".

"Δεν έχω να ντραπώ για την επαγγελματική μου διαδρομή" απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και δήλωσε ότι δεν φοβάται τα φερέφωνα της διαπλοκής. 

Επανέλαβε δε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων καθώς η σύζυγος του κυρίου Γεωργιάδη είναι καταχωρημένη ως πρόσωπο συνδεδεμένο με τον πρώην σύζυγό της που είναι στη λίστα Λαγκάρντ, όπως και το δεξί χέρι του κ. Σαμαρά, ο κ. Παπασταύρου που είχε ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενώ καταφέρθηκε και για τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα και την επαγγελματική της σχέση με εταιρεία επικοινωνίας.

Δήλωσε δε ότι επί ημερών της στο κανάλι της Βουλής δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη ενώ οι προσλήψεις όπως είπε έγιναν από τους προηγούμενους και το προσωπικό είναι αρκετό.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή