facebook pixel

Ο Μιχελακης κατηγορησε τη ΝΔ οτι αδρανησε, δινοντας την ευκαιρια στον ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακη εκμεταλλευση των δηλωσεων

Φωτιές στη ΝΔ από τη δήλωση του προέδρου του ΕΛΚ για Grexit

Δηλώσεις Βέμπερ περί Grexit βάζουν σε μπελάδες τη ΝΔ

Την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι παράγοντες ξόρκιζαν ένα ενδεχόμενο Grexit, με ορισμένους να το τοποθετούν στην σφαίρα του απαγορευμένου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωνε ότι οι συζητήσεις σχετικά με την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ έχουν ενταθεί.

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο αποτελεί ρεαλιστική επιλογή το Grexit, ο γερμανός ευρωβουλευτής δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard: "Θα έλεγα ότι αυτή η εκτίμηση δυστυχώς είναι ορθή... Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη".

Η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο εάν κάνει μόνη της μία προσπάθεια, είπε προσθέτοντας ότι η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση απομονωμένη εξαιτίας της αυστηρής της στάσης ως προς το θέμα.

"Σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας. Δεν είναι η Γερμανία απομονωμένη...η Ελλάδα είναι απομονωμένη", είπε και επανέλαβε τις επικρίσεις για το γεγονός ότι ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με την άκρα δεξιά στην Αθήνα.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Βέμπερ και κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να τις αποδοκιμάσει άμεσα.

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις Βέμπερ, λέγοντας ότι δείχνουν "το ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Ελλάδα" και έθεσε το ερώτημα: "Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς τις δηλώσεις αυτές των συμμάχων τους ή θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;".

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα ο Γιάννης Μιχελάκης με tweet το οποίο ανάρτησε: 

"Προς ΝΔ: Γιά τον Βέμπερ τα είπαμε από το πρωί. Αδρανήσατε! Και βρήκε ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά! Γιατί;".

Τη ΝΔ εγκαλούν και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι διά της εκπροσώπου τους Μαρίνας Χρυσοβελώνη, επισημαίνουν ότι "το ζήτημα δεν είναι μόνο το τι λέει ο απαράδεκτος κύριος Βέμπερ του ΕΛΚ. Είναι, κυρίως, ότι αποφεύγει να τον αποδοκιμάσει ευθέως η ηγεσία της ΝΔ, του κόμματος, δηλαδή, που ανήκει στις τάξεις του ΕΛΚ" και συμπληρώνουν: "Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι αυτή άλλωστε που είχε υιοθετήσει την προ δύο μηνών απαράδεκτη ανακοίνωση του ΕΛΚ σε βάρος της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης".

Οι ΑΝΕΛ σημειώσουν ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι "γνωστός για τα εχθρικά αισθήματά του απέναντι στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στη σημερινή κυβέρνηση" καθώς "από την πρώτη κιόλας στιγμή ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να καταδικάσει μέσω ψηφίσματος το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων" επισημαίνουν ότι τώρα "επαναφέρει με τον γνωστό απαράδεκτο και άθλιο τρόπο τα σενάρια περί Grexit και απομόνωσης της πατρίδας μας». Κατά τους ΑΝΕΛ είναι «προφανής ο στόχος του: να υπονομεύσει και να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή