facebook pixel

Το δημοσιο λογω της διακοπης του ρευματος δεν μπορουσε να εισπραξει σημαντικα ποσα απο φορολογουμενους

Εφορία Μεγάλου Πλούτου: επανασυνδέθηκε το ρεύμα με παρέμβαση Βαλαβάνη

Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στην Εφορία Μεγάλου Πλούτου (φωτογραφία κατά τη διάρκεια του... blackout)

Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο είχε "κοπεί", από το πρωί της Τρίτης.

Την ώρα που γίνεται αγώνας για την συγκέντρωση ρευστού ακόμη και με την δέσμευση των αποθεματικών των φορέων της γενικής κυβέρνησης και των ΟΤΑ, οι υπηρεσίες φορολόγησης μεγάλου πλούτου δεν λειτουργούσαν επειδή είχε κατεβάσει τον γενικό η ΔΕΗ.

Το πρωτοφανές περιστατικό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρίες που συστεγάζονται –μαζί με το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου- στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο ανήκει στον επιχειρηματία Βωβό, είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προ τη ΔΕΗ ύψους 1,4 εκατ. ευρώ το οποίο είχαν ρυθμίσει, αλλά δεν εξυπηρετούσαν τις δόσεις.

Η λύση δόθηκε μετά από παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία επικοινώνησε προσωπικά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ για το θέμα. Η κα Βαλαβάνη επικαλέστηκε διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο, γνωστοποιοώντας ότι, το πρωί της Τετάρτης, επιχείρηση που ήθελε να ρυθμίσει οφειλές προς την εφορία ύψους 2 εκατ. ευρώ, δεν εξυπηρετήθηκε από τη ΔΟΥ λόγω της διακοπής ρεύματος.

Μάλιστα, μιλώντας στο Mega, η κα Βαλαβάνη είχε προειδοποιήσει με λήψη μέτρων εάν ο διαχειριστής του κτιρίου δεν διευθετούσε το θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε αλλαγή κτιρίου για το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, αφού άλλωστε η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και επιχειρηματία έχει λήξει.

Προηγούμενη ενημέωση: Διακοπή ρεύματος βάζει στοπ στην εφορία που ελέγχει τον Μεγάλο Πλούτο

Η θέση της ΔΕΗ

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η ΔΕΗ, η οποία, με δελτίο τύπου, ενημερώνει ότι:

"Το κτηριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια (1) παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων μετρητών, ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. 

Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επΆ ονόματι της Διαχείρισης. 

Από όσο είναι σε θέση η ΔΕΗ Α.Ε να γνωρίζει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404. 

Στο παρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε. 

Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμή οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476. 

Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε € 1.388.404. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος. 

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές €120.000, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση. 

Ευελπιστούμε ότι στο εξής θα επιδειχθεί από το Διαχειριστή και τους ενοίκους η απαιτούμενη στοιχειώδης συνέπεια, ώστε η ΔΕΗ να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης". 

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή