facebook pixel

Video καταληψιών ΕΚΠΑ: Καμία καταστροφή, προπαγάνδα όσα λέγονται

ΕΚΠΑ: video από τους εσωτερικούς χώρους της πρυτανείας δημοσιοποίησαν οι καταληψίες

Μετά την έκκληση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών να παρέμβει ο πρωθυπουργός ώστε να λήξει η κατάληψη στο ΕΚΠΑ από αντιεξουσιαστές, που συνοδεύτηκε από φόβους για βανδαλισμούς και χρήση απαγορευμένων ουσιών εντός του Πανεπιστημίου, οι καταληψίες δημοσιοποίησαν βίντεο που καταγράφει την κατάσταση των χώρων, οι οποίοι δείχνουν να μην έχουν υποστεί ζημιές, ενώ εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.

"Αυτό το βίντεο αποτελεί ένα ενδεικτικό απόσπασμα που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γραφεία και οι εσωτερικοί χώροι της Πρυτανείας στους οποίους, είναι εμφανές ότι δεν έχουν προκληθεί υλικές ζημιέ", αναφέρουν στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο, συμπληρώνοντας:

"Σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα που προωθούν τα αστικά ΜΜΕ και ο Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, η κατάληψη είναι περιφρουρημένη με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και με διαρκή παρουσία του φύλακα της Πρυτανείας. Αυτό το βίντεο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των περιφρουρημένων χαρακτηριστικών της κατάληψης και οποιαδήποτε επιδιωκόμενη προβοκάτσια από τις πρυτανικές και αστυνομικές αρχές, θα πέσει στο κενό".

Σήμερα στις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους καταληψίες στα Προπύλαια, στις 11:00 στην Ευελπίδων για συμπαράσταση στους χθεσινούς συλληφθέντες έξω από την πρυτανεία, και στις 17:00 συγκέντρωση και πορεία με μοτοσικλέτες σε συμπαράσταση των κατηγορούμενων για τρομοκρατία, απεργών πείνας.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης των καταληψιών:

"Ενάντια στο ψέμα, την προπαγάνδα και την αστυνομοκρατία. Ενάντια στον αστυνομικό αποκλεισμό της πρυτανείας.

Ο λόγος που τους τρομάζει η πρυτανεία αλλά και όλα τα εγχειρήματα αλληλεγγύης και αντίστασης που αναπτύσσονται, είναι η διακίνηση ανατρεπτικών ιδεών και η εφαρμογή τους από το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους. Διακινητές ναρκωτικών είναι οι μπάτσοι και οι μαφιόζοι που έχουν μετατρέψει την περιοχή του κέντρου της Αθήνας σε κερδοφόρα επιχείρηση για τους ίδιους και τα συμφέροντα που υπηρετούν. Εγκληματίες και καταστροφείς το κοινωνικού πλούτου παραμένουν διαχρονικά οι λήσταρχοι του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου που παρασιτούν εις βάρος των εργαζομένων. Η κατειλημμένη πρυτανεία είναι η φωνή των απεργών πείνας και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο τον πρύτανη Δημόπουλο για οποιαδήποτε απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρυτανεία αυτή το περασμένο φθινόπωρο κλείδωσε τους εργαζόμενους μέσα στο κτήριο επιβάλλοντας συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης. Είναι υπόλογοι με βάση της καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΠΑ, αλλά και της επιθεώρησης εργασίας ότι εξέθεσαν τους εργαζόμενους σε κίνδυνο ζωής με αυτές τις πρακτικές.

Απέναντι στη συκοφάντηση και το συνειδητό ψεύδος εκ μέρους των πρυτανικών αρχών και των ΜΜΕ που μιλούν για απώλεια ζωών από ναρκωτικές ουσίες –προϊόν  της νοσηρής φαντασίας και της κακοηθείας τους- και επικαλούνται για λογαριασμό της κρατικής καταστολής τη θεωρία των δυο άκρων, αξιοποιώντας τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες φασιστοειδών.

Aπέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει στηθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο με την ασφυκτική περικύκλωση και αποκλεισμό της πρυτανείας από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες με προσαγωγές και συλλήψεις, απαντάμε:

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους και όλους τους αγωνιζόμενους, Τρίτη 9:00 στην κατειλημμένη πρυτανεία.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στις  11:00 στην Ευελπίδων στο κτήριο 16.

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους, Τρίτη στις 17:00 (Συγκέντρωση Προπύλαια).

Εκδήλωση-Συζήτηση για τον κουκουλονόμο την Τετάρτη στις 18:00 στην κατειλημμένη πρυτανεία"

Το βίντεο των καταληψιών:

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή