facebook pixel

Ποτάμι: ο Τσίπρας μας είχε προτείνει να συγκυβερνήσουμε

"Γιατί να θελήσει το Ποτάμι να μπει σε αυτήν τη βουρκώδη ζούγκλα, ρε σύντροφοι;"

Με ένα αιχμηρό κείμενο που υπογράφει ο Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής του Ποταμιού, Θανάσης Σκόκος, επιχειρείται να αποσαφηνιστεί ό,τι αφορά στη στάση του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση, στον απόηχο δημοσιεύματος των FT που πυροδότησε σενάρια περί αλλαγής συμμαχιών στο κυβερνητικό σχήμα.

Στο κείμενο με τίτλο "Ούτε αφελείς, ούτε ανόητοι" ο κ. Σκόκος κάνει λόγο για "πανικό στην Αυγή" μετά το δημοσίευμα των FT και σημειώνει ότι "αν θέλαμε, σύντροφοι, να μπούμε σ΄αυτήν την κυβέρνηση, θα το είχαμε κάνει από το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου" ενώ υπενθυμίζει ότι "από τότε, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πει τέσσερις φορές δημοσίως -τις δύο στην Βουλή- ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Το κείμενο του Θανάση Σκόκου που δημοσιεύεται στο protagon.gr έχει ως εξής:

"Ούτε αφελείς, ούτε ανόητοι"

Στην Αυγή έχει πέσει πανικός με το δημοσίευμα των Financial Times περί αλλαγής συμμαχιών στο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις πιθανές εξελίξεις στην εσωτερική φαγωμάρα των συνιστωσών. 

Οι κομματικοί δημοσιογράφοι στα "κουτιά" του διαδικτύου προτάσσουν τα στήθη τους στην απόπειρα του "ξένου παράγοντα" να διαταράξει τις ισορροπίες του επιτυχημένου κυβερνητικού αχταρμά που αποπειράται επί εβδομήντα ημέρες να κυβερνήσει. Δικαίωμά τους.

Επειδή όμως αναφέρονται και στο Ποτάμι και την υποτιθέμενη διάθεση του να συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα πρέπει να τους πούμε δυο λόγια ώστε να ενημερωθούν και να πάψουν να ανησυχούν (τουλάχιστον για αυτό).

Αν θέλαμε, σύντροφοι, να μπούμε σ' αυτήν την κυβέρνηση, θα το είχαμε κάνει από το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου, όταν το πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στον Σταύρο Θεοδωράκη, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία σας στην Πλατεία Κουμουνδούρου. "Πάρτε κανα δύο υπουργεία και ελάτε κι εσείς μαζί". Δεν προβληματιστήκαμε καθόλου. Είπαμε "ευχαριστώ" και δεν πήραμε. 

Από τότε, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πει τέσσερις φορές δημοσίως -τις δύο στην Βουλή- ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λιγούρα για εξουσία, σύντροφοι, μπορεί να έχουν αρκετοί από τους γυρολόγους που έχετε μαζέψει -μέχρι σε αμφιλεγόμενα στελέχη του αείμνηστου Αντρέα έχετε φθάσει, για να μην μιλήσουμε γι΄ αυτούς που εκδιώχθηκαν λόγω ανικανότητας από το Ποτάμι- εμείς όχι!

Κατανοούμε την αγωνία σας ώστε να μην διαταραχτεί η συμμαχία που είχατε στήσει ήδη πριν τις εκλογές με τον υπαρκτό εθνικολαϊκίστικο σουρεαλισμό που εκφράζουν οι συνεταίροι σας, ΑΝΕΛ. Πείτε την αλήθεια όμως.

Ποτέ δεν είχατε φανταστεί ότι αυτό το πράγμα θα αποδεικνυόταν πιο δυνατό και θα κατατρόπωνε την ξεφτισμένη αριστεροσύνη σας. 

Τι δουλειά να έχουμε εμείς μέσα στον αχταρμά του εθνικισμού, του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας;

Τι δουλειά έχουμε εμείς να μπλέξουμε σε μια πολιτική που συναγελάζεται με ψεκασμένους, ενώ η χώρα βουλιάζει; 

Μια πολιτική που θεωρεί τους φυσικούς συμμάχους της χώρας εχθρούς, που διαλύει την εκπαίδευση, που ανέχεται εμπόρους προσλήψεων στο δημόσιο, που ετοιμάζεται να απελευθερώσει όσους πλούσιους φυλακισμένους δηλώνουν ανάπηροι, που πετάει πεντακοσαριές εκατομμύρια σε εξοπλισμούς και κοροϊδεύει τους εξαθλιωμένους, που στηρίζει χουλιγκανικές συμμορίες, που κρεμάει το σαγόνι με τις παρελάσεις των ΟΥΚάδων, που έχει στους κόλπους της μεγαλοφοροφυγάδες. 

Μια πολιτική που είναι αντικείμενο θαυμασμού Μιχαλολιάκων, Μπαλτάκων, Νικολόπουλων, Αμβροσίων…

Γιατί να θελήσει το Ποτάμι να μπει σ΄αυτήν την βουρκώδη ζούγκλα, ρε σύντροφοι; Είναι αλήθεια ότι στις μεταξύ μας συναντήσεις, και στη Βουλή, προσπαθούμε με λογικές προτάσεις να σας δείξουμε τι είναι ωφέλιμο για τη χώρα. Βοηθάμε και τους 2-3 ρεαλιστές που συμμετέχουν στο σχήμα σας. 

Τι άλλο να κάνουμε; Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η κυβέρνηση της χώρας. Αλλά μη μπερδεύεστε. Δεν σας φλερτάρουμε.

Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε ανόητοι.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή