facebook pixel

Η 22χρονη που επιτεθηκε στις συμμαθητριες της θα παραπεμφθει σε εξεταση για να διαγνωστει η ψυχικη της υγεια

"Όλοι γνώριζαν τον 'Γολγοθά' του bullying που περνούσα"

"Περνούσα έναν Γολγοθά από το bullying", εξομολογείται η 22χρονη που τραυμάτισε με μαχαίρι σε σχολή του ΟΑΕΔ

Μια χρόνια κατάσταση bullying καταγγέλλει ότι βίωνε η 22χρονη μαθήτρια του ΟΑΕΔ, η οποία σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις συμμαθήτριές της στην αίθουσα διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος. Υποστήριξε μάλιστα ότι είχε κατ' επανάληψη ενημερώσει τους καθηγητές της αλλά και την κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο της σχολής.

Η 22χρονη που οδηγήθηκε το μεσημέρι στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης αφέθηκε ελεύθερη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο για τις 8 Ιουνίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ συνοδεία αστυνομικών θα παραπεμφθεί σε ψυχολόγο και ψυχίατρο για να διαγνώσει αν είναι κλονισμένη η ψυχική της κατάσταση και υγεία.

H 22χρονη που κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε απόπειρα και κατ' εξακολούθηση, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο ήταν ταραγμένη και σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση και αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους δημοσιογράφους.

Η δικηγόρος της Γιάννα Παναγοπούλου, είπε ότι η 22χρονη στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι έχει πέσει θύμα bullying. Πρόσθεσε ότι στις ιδιόχειρες σημειώσεις της που βρέθηκαν μέσα στη σχολική της τσάντα, στο σημείο όπου έγινε το χθεσινό αιματηρό περιστατικό, το οποίο είναι σε γνώση της εισαγγελέως και έχει υποβληθεί στην ποινική δικογραφία, γράφει μέρες πριν το συμβάν: 

"Δεν θέλω να τους σκοτώσω - Δεν θέλω να τους τραυματίσω - Θέλω απλώς να τους σταματήσω"

Η κ. Παναγοπούλου είπε ότι το παιδί υφίσταται σχολικό εκφοβισμό και βία με όλες τις μορφές. Υφίστατο έναν "Γολγοθά", καθώς το σχολείο είχε καταντήσει για την ίδια να είναι αφόρητο. Ήταν μια καλή μαθήτρια και καλύτερη από τα θύματα, στα οποία επιτέθηκε.

Η 22χρονη στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι οι συμμαθήτριές της την κορόιδευαν για την εξωτερική της εμφάνιση, την περιέπαιζαν επειδή φορούσε γυαλιά, την σχολίαζαν ότι δεν είναι τόσο όμορφη και δεν είχε τόσο καλή εξωτερική εμφάνιση όσο τα θύματά της. Αυτό που την ώθησε να επιτεθεί, κατά τη συνήγορο, ήταν ότι τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο γίνονταν συζητήσεις για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού λόγω της επικαιρότητας αλλά και της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

"Η ίδια έχοντας πέσει θύμα του σχολικού εκφοβισμού και ασπαζόμενη το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται, κανείς δεν αφουγκράζεται τη δεινή της ψυχολογική θέση στην οποία έχει περιέλθει, προσπάθησε να εξηγήσει στις καθηγήτριές της την κατάσταση την οποία περνούσε. Όμως ένιωθε ότι κανείς δεν την αντιλαμβανόταν και δεν αφουγκραζόταν", τόνισε η κ. Παναγοπούλου και πρόσθεσε ότι "αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς και είχε πάει στο σχολείο κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος, που είχε μιλήσει με την 22χρονη και η ίδια είχε πει αυτά που περνούσε".

"Δεν ήταν κάτι το εφήμερο και το προσωρινό", τόνισε υπογραμμίζοντας ότι "δεν ήταν μία κατάσταση των τελευταίων ημερών, ήταν μία χρόνια κατάσταση".

Η συνήγορος ανέφερε επίσης ότι η 22χρονη επανειλημμένως είχε εκφράσει και γνωστοποιήσει την κατάσταση την οποία περνούσε στον διευθυντή της σχολής της και στους καθηγητές, όμως κανείς δεν ασχολιόταν με την ίδια, αλλά μόνο με τα θύματα, τις συμμαθήτριές της που την ενοχλούσαν.

Η κ. Παναγοπούλου δήλωσε, εξάλλου, ότι η 22χρονη στις σημειώσεις της αναφέρει: 

"Εγώ είμαι ένας αδύναμος άνθρωπος 
που θα πρέπει να σταθώ στα πόδια μου"

"Αυτό τα λέει όλα, αυτό δηλώνει την αδυναμία, την ψυχολογική της κατάσταση αλλά και τη σωματική- είδατε είναι μια κοπέλα μικρής σωματικής διάπλασης, δεν είναι πρόσφορη να τελέσει τέτοια ποινικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται" συμπλήρωσε η συνήγορος υπεράσπισης.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή