facebook pixel

Πανούσης: την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός

Γ. Πανούσης: "Νοείται Αριστερά του τίποτα;"

"Κραυγή Αγωνίας" τιτλοφορείται άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, που δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα των Νέων. Σε αυτό ρωτά όσους του ασκούν κριτική "πως θέλουν την αστυνομία; Να καίγεται από τους κουκουλοφόρους;".

"Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν΄ αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι 'χωρίς πρόσωπο'. Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη" προσθέτει. 

"Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι "αδελφωμένοι" - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με την Δημοκρατία" σημειώνει.

"Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης" αναφέρει.

Ο κ. Πανούσης σε δύο "υστερόγραφα" αναφέρει:

"ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον ότι κάποιοι 'καθαρόαιμοι αριστεροί' (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν φασισιτικό ότι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των γνήσιων…

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πως νοούν οι 'καθαρόαιμοι' την 'αριστερή Αστυνομία'. Να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν την Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;".

Αντιδράσεις

"Αυτά που λέει ο κ. Πανούσης είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα και καλά κάνει στο τέλος και λέει ότι αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς, είναι θέματα Δημοκρατίας", ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή το άρθρο του Γιάννη Πανούση. 

Και πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος: "Το Σύνταγμά μας δεν κατοχυρώνει την ασφάλεια των πολιτών; Δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα της ελευθερίας. Το ζήτημα είναι κάθε φορά να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή , που είναι η σύνθεση ώστε και το κράτος δικαίου να ικανοποιείται και η ασφάλεια να υπάρχει" τονίζει ο υπουργός.

"Στη γενική του κατεύθυνση συμφωνώ πολύ. Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι, ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. 

Ουδέποτε έκλεισε αυτός ο χώρος σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές γιατί έχουν και αυτές δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα", ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στο Mega.

"Ο κ. Πανούσης απΆ ότι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να αρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. 

Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αναφερόμενος στο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Και ο κ. Φίλης συνέχισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ: " Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης".

Και σημείωσε: "Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή