facebook pixel

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία για την 25η Μαρτίου

Χαιρετισμοί και μηνύματα για την 25η Μαρτίου

Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία πρωταγωνιστεί στα μηνύματα για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Όλοι οι Έλληνες, δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης, οφείλουμε να εκπληρώσουμε ενωμένοι, αφήνοντας κατά μέρος κάθε περιττή διαφορά και σκοπιμότητα, αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον και την ευημερία των επόμενων γενεών, υπογραμμίζει στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η Ελλάδα "ακόμη και ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί ν' αγωνίζεται εναντίον ξένης, προκλητικώς παράνομης, στρατιωτικής κατοχής και ν' αντιμετωπίζει εξίσου προκλητικώς απαράδεκτες αξιώσεις επί των αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών της δικαιωμάτων καθώς και επί του κατά το διεθνές δίκαιο πλήρως θεμελιωμένου δικαιώματός της να εκμεταλλεύεται ελευθέρως τους φυσικούς της πόρους. Η Κύπρος πρέπει να δικαιωθεί, το ταχύτερο δυνατό".

"Η Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς άλλη μια επέτειος, ένα ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα, αλλά μια κομβική στιγμή, μια ζώσα απόδειξη του όταν οι λαοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρα τους, να αρνηθούν προδιαγεγραμμένες μοίρες, πορείες που εμφανίζονται ως μονόδρομοι, καταστάσεις και καθεστώτα που φαίνονται σαν αμετακίνητα και αιώνια, τότε κανένας, όσο ισχυρός κι αν μοιάζει, δεν μπορεί να τους κρατήσει υποτελείς", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Mε μήνυμά της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, σημειώνει: "Συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον αγώνα για σταθερότητα και ασφάλεια, για την οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή". "Η διπλή γιορτή της Χριστιανοσύνης και της Εθνεγερσίας του 1821 εκπέμπει μηνύματα αρχών και ιδανικών, διδάγματα πίστης και εθνικής αυτοπεποίθησης. Στις δύσκολες μέρες που διατρέχουμε, δεν υπάρχει ούτε χρόνος για χάσιμο, ούτε χώρος για πειραματισμούς", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής επισημαίνει ότι με προμετωπίδα την φράση "Ελευθερία ή Θάνατος" εδόθη ένας υπέροχος Αγώνας για να είναι και πάλι η Ελλάδα ελεύθερη μετά από 400 χρόνια πικρής σκλαβιάς, της τουρκοκρατίας που κάποιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να την αποκαλούμε έτσι την περίοδο αυτή για λόγους πολιτικής ορθότητας. Τον ρόλο των τουρκοκοτζαμπάσηδων, των νενέκων και των προσκυνημένων έχουν πάρει σήμερα οι πολιτικοί της υποταγής και οι εθνομηδενιστές οι οποίοι διαστρεβλώνουν την εθνική μας ιστορία, προσθέτει.

"Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι η πάλη των λαών, οι λαϊκές εξεγέρσεις κι επαναστάσεις ενάντια στις ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις αποτελούν τη δύναμη που κινεί την ιστορία προς τα μπρος και μπορούν να νικήσουν αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

"Η σημερινή διπλή γιορτή γεμίζει τις καρδιές μας δύναμη και πάθος για την προάσπιση και τη διατήρηση της ελευθερίας μας. Απαιτήθηκαν αγώνες και θυσίες αιώνων για την απόκτηση της πολυπόθητης λευτεριάς", αναφέρει σε μήνυμά της για την επέτειο της 25ηςΜαρτίου, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "ο ξεσηκωμός του 1821 δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι κορυφαία στιγμή της πορείας του έθνους μας. Απόδειξε περίτρανα πως ο λαός μας ξέρει να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί".

Την ανάγκη για εθνική ενότητα και αυτοσυνειδησία, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, σημειώνοντας ότι αυτός ο στόχος υπονομεύεται, μεταξύ άλλων, από το δημαγωγικό ψεύδος και τις εθνικιστικές μεγαλοστομίες εσωτερικής κατανάλωσης.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή