facebook pixel

Ορατές απειλές για την Δημοκρατία, βλέπει ο Π. Καμμένος

Καμμένος:"Εμείς καταστήσαμε τη φράση "Ελευθερία ή θάνατος"

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη από "ορατές απειλές που υπονομεύουν την ιδέα μίας κοινής ευρωπαϊκής εστίας, την Αρχή της κοινωνικής συνοχής, αλλά, πολύ περισσότερο, απειλούν τη δημοκρατία στην Ευρώπη" επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται βέβαιος ότι "με την υποστήριξη όλων των Ελλήνων να αγωνιστούμε για μία οικονομική και κοινωνική αναγέννηση, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, αυτό μπορεί να γίνει και θα γίνει".

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προβάλλει τους ήρωες του ‘21, ως παραδείγματα του ότι "δεν υπάρχουν εκ προοιμίου χαμένες μάχες όταν υπάρχει πίστη και δίκαιο" και καλεί «"α αντιληφθούμε ότι χωρίς Αρχές, χωρίς αλήθειες, χωρίς προσανατολισμό και στόχους ευγενείς, η ηγεσία χάνει την ποιότητά της και αυτό γίνεται σήμερα επικίνδυνο". 

"Γίνεται επικίνδυνο, διότι μία "παρηκμασμένη" ηγεσία- και δη σε συνθήκες κρίσεως και σύγχυσης- επιτρέπει σε αλλότρια συμφέροντα, σε αρνησιπάτριδες και δουλοπρεπείς, να δρουν και να καπηλεύονται τον κόπο, τον ιδρώτα και την αξιοπρέπεια του λαού" σχολιάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι "οι Έλληνες δεν απετίναξαν μόνον τον ζυγό και εξευτέλισαν την τυραννία, αλλά δημιούργησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις ηθικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την εκδήλωση των διαφόρων εθνικών εξεγέρσεων και την ικανοποίηση του δικαιώματος της εθνικής αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών. Τούτα δεν πρέπει να λησμονούνται και δεν αποτιμώνται, σίγουρα, σε ευρώ".

"Εμείς καταστήσαμε τη φράση "Ελευθερία ή θάνατος" μία γενική κοσμοθεωρητική παραδοχή που ενσαρκώνει μετ' επιτάσεως την αξίωση μίας κοινωνικής οντότητας να απαλλαγεί από εξωγενείς δεσποτισμούς και κατεξουσιασμούς, να μετατραπούν τα μέλη της από υπηκόους σε πολίτες" συμπληρώνει.

"Η Ελλάς" υπενθυμίζει "αποτελεί, και πάντα αποτελούσε, προπύργιο της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου στους αγώνες ενάντια της τυραννίας, του ολοκληρωτισμού και της κάθε μορφής φονταμενταλισμού. Ακόμη και σήμερα, με τα τόσα δημοσιονομικά προβλήματα, η χώρα μας αποτελεί βασικό πυλώνα και αξιόπιστο εταίρο του δυτικού κόσμου και του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας, εγγυητή της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ταραγμένη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου. Τούτο, μας το αναγνωρίζουν σύμμαχοι και εταίροι, που ανεξαρτήτως των όποιων πολιτικών διαφορών, μας υπολογίζουν. Αυτό δεν είναι ισχυρισμός δικός μου. Είναι μία διαπίστωση, η οποία θεμελιώνεται στην ιστορική μας πορεία, στη γεωπολιτική θέση της χώρας και στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή