facebook pixel

Διευκρινίσεις υπέρ Κατρούγκαλου - Συνεχίζει τις αποκαλύψεις το Βήμα

Υπόθεση Κατρούγκαλου: Τί λένε ο Δήμος Λαρισαίων και τέσσερις διαθέσιμες εκπαιδευτικοί

Διευκρινίσεις υπέρ του Γιώργου Κατρούγκαλου δίνει η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων αλλά και τέσσερις διαθέσιμες εκπαιδευτικοί. Την ίδια ώρα, δύο ακόμη υποθέσεις που ανατέθηκαν από Δήμους στο δικηγορικό γραφείο Κατρούγκαλου, ενώ εκείνος είχε ήδη ορκιστεί υπουργός, αποκάλυψε ο ρ/σ ΒΗΜΑ 99,5.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για τον χειρισμό νομικής υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο "Κατρούγκαλος και συνεργάτες" και τη δικηγόρο Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων και τη δίωξη του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής:

  1. Κατά της απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (22-10-2014) για τον έλεγχο των συμβάσεων από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ανατέθηκε, τον Νοέμβριο του 2014, η υπεράσπιση του Δημάρχου και η κατάθεση προσφυγής στο νομικό γραφείο "Κατρούγκαλος – Συνεργάτες" και στην κ. Αικ. Λαινά.
  2. Στις 12/2/2015 αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα και ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης στη δικηγόρο κ. Λαϊνά και μόνο, λόγω της υπουργοποίησης του κ. Κατρούγκαλου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και υπηρετούν σκοπιμότητες.

Επιστολή διαθέσιμων καθηγητριών

Επιστολή υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, που βρίσκεται στο στόχαστρο ΜΜΕ για το θέμα των διαθέσιμων δημοσίων υπαλλήλων τις υποθέσεις των οποίων το γραφείο του ανέλαβε, δημοσιεύουν τέσσερις διαθέσιμες εκπαιδευτικοί.

"Είμαστε εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και όταν συνέβη το γεγονός της διαθεσιμότητας έπρεπε να βρούμε δικηγόρο προκειμένου να προσφύγουμε σε αίτηση ακύρωσης της πράξης της διαθεσιμότητας. Μέσα σε αυτή την αναζήτηση βρήκαμε και τη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου. 

Θα ήθελα να αναφέρω ότι ήταν από τα λίγα δικηγορικά γραφεία που μας ζήτησε για τα δικαστικά έξοδα και μόνο 250 ευρώ, ενώ άλλα γραφεία μας ζητούσαν γύρω στα 1500 ευρώ και κάποια μέχρι και 3000-4000 ευρώ.

Η συνεργασία και η ηθική υποστήριξη του ίδιου όσο και του επιτελείου του είναι κάτι που δεν περιγράφεται.

Συνεπής στα λόγια του από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή.

Μέχρι που ανέλαβε το θεσμικό ρόλο, οπότε και δεν υπήρξε εκ νέου επικοινωνία μαζί του.

Στο ενδιάμεσο στάδιο, όταν τέθηκε το θέμα των ... ασφαλιστικών μέτρων δε μας ενίσχυσε καθόλου.

Μας έλεγε ότι είμαστε απολυμένοι και ότι δεν πρέπει να πετάμε τα χρήματά μας γιατί τα έχουν περισσότερη ανάγκη οι οικογένειές μας, ενώ άλλα δικηγορικά γραφεία ζητούσαν 1500 ευρώ για ατομικά ασφαλιστικά.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι ουδέποτε τέθηκε κάποια συζήτηση, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα, για όλα αυτά που κατηγορείται τις τελευταίες ώρες.

Και ουδέποτε υπογράψαμε κάποιο άλλο συμφωνητικό παρά μόνο το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκπροσώπησής μας στην αίτηση ακύρωσης.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι η συναναστροφή με τον καθηγητή Κο Κατρούγκαλο ήταν πρώτιστα ανθρώπινη και δευτερεύοντος επαγγελματική.

Ήταν μάθημα ζωής.

Οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί Ιωαννίνων

Β. Κακαϊδή
Σ. Τσαγκογιάννη
Γ. Τσορώνη

Β. Τσούρή"

Νέες υποθέσεις

Σχετικά με τις νέες υποθέσεις που αποκάλυψε τη Δευτέρα ο ρ/σ Βήμα 99,5:

Πρόκειται για υπόθεση του Δήμου Λαυρεωτικής, η οποία ανατέθηκε στο γραφείο Κατρούγκαλου στις 20 Φεβρουαρίου 2015 και υπόθεση του Δήμου Αρταίων, η οποία είχε ανατεθεί ήδη στον ίδιο και στις 18 Μαρτίου 2015 πέρασε σε συνεργάτες του γραφείου του.

Στην περίπτωση του Λαυρίου, η υπόθεση αφορά άσκηση προσφυγής κατά του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για μη αποστολή στοιχείων για μετατροπές συμβάσεων προσωπικού. Πρόκειται, δηλαδή, για ίδια περίπτωση με αυτή της Λάρισας, την οποία εμφανίζεται να ανέλαβε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης επίσης το Φεβρουάριο του 2015.

Προκειμένου να απαντήσει σε όλα αυτά, ο Γ. Κατρούγκαλος θα δώσει νέα συνέντευξη Τύπου στις 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή