facebook pixel

Νέα στοιχεία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

"Ο Βαγγέλης ήταν ένα αρνί που μπήκε μέσα σε μια αγέλη λύκων...", ανέφερε ο πρώην σπουδαστής της Σχολής

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε ένα παλαιός σπουδαστής της σχολής που πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο σπουδαστής, ο Βαγγέλης ήταν ένας ευγενικός και χαρούμενος χαρακτήρας που όταν πρωτοπήγε στη σχολή ήταν γεμάτος όνειρα. Σταδιακά, όμως, άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του. 

Αναφορικά με την παρέα των Κτηρικών, είπε πως αν έκανε όντως παρέα με τους Κρητικούς που τον εκφόβιζαν θα σταματούσαν να τον ενοχλούν. Παράληλα, τόνισε πως ο Βαγγέλη δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στην οικογένεια του ή στη Σχολή.

Όπως αποκάλυψε αυτός ήταν και η αιτία που άλλαξε δωμάτιο ο Βαγγέλης, αφού πληροφόρησε τους υπεύθυνους της Σχολής για όσα συνέβαιναν. Μάλιστα, ανέφερε πως ο Βαγγέλης τον είχε ευχαριστήσει και του είχε πει πως: "Αυτό που έκανες δεν το κάνει ούτε αδελφός…".

Ο σπουδαστής έκλεισε λέγοντας πως μετανιώνει που δεν πήγε στην αστυνομία, παρά μόνο στη Σχολή. Χαρακτηριστικά είπε: "Αυτό που έγινε είναι τεράστιο έγκλημα. Ήμουν σε αυτή τη Σχολή και ντρέπομαι να το λέω. Ο Βαγγέλης ήταν ένα αρνί που μπήκε μέσα σε μια αγέλη λύκων...".

Στην ασφάλεια Ιωαννινων

Την ίδια στιγμή, δύο φίλοι του 20χρονου, αποφάσισαν να μιλήσουν στην ασφάλεια Ιωαννίνων για όλα όσα γνώριζαν, από την στιγμή που ο Βαγγέλης έφυγε από την ζωή και πλέον τα "μυστικά" τους μπορεί να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του θρίλερ με την τραγική κατάληξη.

Όπως αποάλυψαν, ο φίλος τους είχε ερωτευτεί, χωρίς ποτέ να της το ομολογήσει, μία κοπέλα στα Ιωάννινα. Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο Βαγγέλης τους είχε εκμυστηρευτεί τον έρωτα του. Πιθανότατα, το γεγονός ότι ο 20χρονος δεν μπόρεσε να βρεθεί σε σχέση με την κοπέλα, βύθισε τον φίλο τους στην στενοχώρια, παρά τις προσπάθειες τους να τον πείσουν πως τίποτε δεν έχει τελειώσει.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Γαλακτοκομική Σχολή, το θέμα απασχολούσε τον Βαγγέλη, όμως μέρα με την μέρα έδειχνε να ήταν ψυχολογικά καλύτερα, μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής, 6 Φλεβάρη, δηλαδή την ημέρα που εξαφανίστηκε, είχαν προγραμματίσει να βγουν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα πάντα με όσα φέρονται να έχουν καταθέσει οι δυο σπουδαστές, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Ο έλεγχος προόδου που πήρε τον στενοχώρησε, καθώς φέτος περίμενε μεγαλύτερους βαθμούς, όμως γρήγορα φάνηκε ότι συνήλθε. Το μεσημέρι έφαγαν όλοι μαζί και ανέβηκαν στα δωμάτια για μεσημεριανή ξεκούραση, ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε το μυστήριο της εξαφάνισης.

Αναφορικά με την ενδοσχολική βία, οι δύο σπουδαστές φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι "οι πλάκες" που έκαναν μέσα στην παρέα ήταν, να ρίχνουν "φάπες" ο ένας στον άλλον, ενώ επιβεβαίωσαν πως είδαν περιστατικό βίας εναντίον του Βαγγέλη.

Περισσότερες πληροφορίες το CD

Παράλληλα, σημαντικές απαντήσεις αναμένεται να δώσει το CD που παρέδωσε στις αρχές ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το CD προέρχεται από παλιό εργαζόμενο της Σχολής και φαίνεται να έχουν καταγραφεί με κινητό τηλέφωνο "βασανιστήρια" σε βάρος του Βαγγέλη, ενώ ενδεχομένως να περιέχει ακόμα και "ξεγύμνωμα" του άτυχου νεαρού.

Ο Τσούκαλης, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", είπε ότι παρέδωσε ένα στοιχείο που πιστεύει ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ τις αρχές, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του CD.

Ανέφερε μόνο ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτό το στοιχείο υπήρχε μια κινητοποίηση 10 ημερών και ότι χθες το πρωί ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και και την αστυνομική διεύθυνση.

"Πιστεύω ότι πολλά θα έρθουν στο φως. Γιατί αυτό το παιδί εγώ επιμένω ότι έφυγε άδικα, αυτό το παιδί ότι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα", τόνισε και πρόσθεσε ότι "ο Βαγγέλης ήταν ένα πολύ συγκροτημένο παιδί από μια συγκροτημένη και άριστη οικογένεια, ένα παιδί που κάτι το οδήγησε αυτό το διάβημα".

Απηύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση σε όσους γνωρίζουν να μιλήσουν και εκτίμησε ότι μπορούν να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία για την υπόθεση.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή