facebook pixel

Αυτοκτονία ο θάνατος του Βαγγέλη σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Ιατροδικαστικό πόρισμα: Αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο, έφερε τον θάνατο του Βαγγέλη"

Σε "αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο", όπως μνημονεύεται στην ιατροδικαστική έκθεση, αποδίδεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 6 Φεβρουαρίου και βρέθηκε, το πρωί της Κυριακής, νεκρός, σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από τη Σχολή όπου φοιτούσε.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας, το παραπάνω οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο άτυχος φοιτητής έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του. 

Παράλληλα, σε κοντινή απόσταση, σχεδόν δίπλα στο πτώμα, βρέθηκε και ένα μαχαίρι, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν παράλληλα και ιδιωτικοί ερευνητές, στην κατοχή του δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα που να εξηγεί το απονενοημένο διάβημα, ενώ δεν υπήρχε και κανένα άλλο εύρημα στη νεκροτομή το οποίο να δείχνει άλλη κάκωση ή τραύμα, αλλά και την εμπλοκή κάποιου άλλου προσώπου.

Αναμένονται, επίσης, τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και του τεστ DNA.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή είχε γίνει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του σπουδαστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Εξάλλου, η εισαγγελία Ιωαννίνων εξετάζει εκ νέου το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή, και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο θάνατος του Βαγγέλη ήταν αυτοκτονία, τότε θα αναζητηθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Όπως έδειξε η εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά Ιωαννίνων, ο νεαρός σπουδαστής ήταν στόχος της χλεύης άλλων σπουδαστών, με επικεφαλής μία τετράδα από την Κρήτη.

Η κακοποίηση που υφίστατο θεωρείται ότι έπαιξε σοβαρό ρόλο στην ψυχολογία του Βαγγέλη, σε συνδυασμό και με τους κακούς βαθμούς που είχε πάρει.

Την παραμονή της εξαφάνισής του, ο 20χρονος είχε κάνει ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του, με μεγάλη διάρκεια, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου, οι γονείς του, όταν προσπάθησαν να τον βρουν στον τηλέφωνο, δεν τα κατάφεραν και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο Βαγγέλης ενδεχομένως να είχε κιόλας βάλει τέλος στη ζωή του, εκείνη την ημέρα.

Νομικοί: Δύσκολα ηθική αυτουργία για bullying

Σύμφωνα με το Βήμα, νομικοί επισημαίνουν ότι:

"Από τη δικογραφία προσδιορίζεται ζήτημα σειράς αδικημάτων για σωματικές βλάβες και κακοποίηση, για πρόκληση ψυχικής οδύνης και άλλα εναντίον των Κρητικών φοιτητών. Για αυτό αναμένεται να δημιουργηθεί νέος δικαστικός φάκελος. Όμως, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αλλά και τα δεδομένα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν, όπως πιστεύουν πολλοί, κατηγορίες σε κάποια πρόσωπα για ώθηση σε αυτοχειρία. [...] Παρότι γίνεται συχνά λόγος για ηθικούς αυτουργούς σε αυτοκτονίες, αυτό δεν τεκμηριώνεται νομικά. Δεν μπορεί να προκύψει ότι αυτός που πίεζε κάποιον επεδίωκε να τον αναγκάσει να προχωρήσει σε πράξη αυτοχειρίας".

Σοβαρή καταγγελία

Εν τω μεταξύ, απειλές σε βάρος του από στελέχη της γραμματείας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, καταγγέλλει στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε τη Διοικητική Εξέταση στη Γαλακτοκομική Σχολή εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

"Κάποιοι στη Σχολή δεν ήθελαν να γίνει έρευνα στο εσωτερικό της για την υπόθεση Γιακουμάκη. Τώρα να λογοδοτήσουν τα στελέχη της γραμματείας της Γαλακτοκομικής Σχολής, που στις 12 Φεβρουαρίου 2015, απείλησαν ότι θα χυθεί το δικό μου αίμα και του προέδρου του ΕΛΓΟ, επειδή ασχοληθήκαμε με την εξαφάνιση του Βαγγέλη. Να λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι στους γονείς του παιδιού".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή