facebook pixel

Οι αιωνιοι «μονομαχοι» καταθετουν τις αποψεις τους

Αλαφούζος και Μαρινάκης μετέφεραν τις "κόντρες" σε ξένα media

Για "νέα Λίγκα" μίλησε ο Αλαφούζος, για "καθαρό προφίλ" ο Μαρινάκης

Δύο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις έδωσαν οι πρόεδροι του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στο BBC και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο tradewindsnews.

Ο Γ. Αλαφούζος παραδέχθηκε ότι ιδέες, όπως της νέας Λίγκας «έχουν συζητηθεί», προκειμένου, όπως είπε, «να τελειώνουμε με αυτή την απόγνωση που νιώθουν πολλοί από μας και τους οπαδούς μας». Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» παραδέχεται ότι «είναι μία από τις πιο ακραίες πιθανές λύσεις που έχουν συζητηθεί, αλλά υπάρχουν φυσικά πρακτικά ζητήματα στο να ξεκινήσουμε ένα νέο ξεχωριστό πρωτάθλημα». Ωστόσο προειδοποιεί ότι «Εάν η Ελλάδα τιμωρηθεί και δεν συμμετάσχει στους αγώνες της UEFA για κάποιους λόγους και τελικά αποκοπούμε από την Ευρώπη, τότε αυτό ίσως θα επέτρεπε δυνητικά σε κάποιες ομάδες να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή λίγκα».

Ο κ. Αλαφούζος σχολιάζοντας τα φαινόμενα της βίας στα γήπεδα σημειώνει ότι «όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες που έχουν πρόβλημα με τη βία, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού, πρέπει να αποδεχτούν τις ευθύνες τους και να δράσουν με τον καλύτερο τρόπο και να μειώσουν τη βία στα γήπεδα τους». Όμως, επισημαίνει ότι «αν οι οπαδοί δεν ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους ότι οι αγώνες που παίζονται εντός των γηπέδων διεξάγονται με τιμιότητα και ότι τα αποτελέσματα δεν είναι προαποφασισμένα και ότι αυτό που βλέπουν, συμβαίνει στα αλήθεια, δεν νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί». «Έχουμε μεγάλα προβλήματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι το ξέρουν στην Ελλάδα» επισημαίνει και προσθέτει ότι «δεν μπορείς να έχεις έρευνες για εγκλήματα που έχουν ξεκινήσει από το 2011 και να είμαστε στο 2015 και να μην έχουν αρχίσει οι δίκες. Είναι γελοίο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αθώοι και συκοφαντούνται καθώς κατηγορούνται για σημαντικά εγκλήματα. Η φήμη τους "καταστρέφεται" και άτομα που θα καταδικαστούν είναι ελεύθεροι να φύγουν και να συνεχίσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα». 

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έκανε λόγο για «πολιτισμένη συζήτηση» και πρόσθεσε ότι «μία συνάντηση δεν σημαίνει ότι λύνει όλα τα προβλήματα που έχουμε, αλλά με το να συζητάνε δύο άνθρωποι που έχουν έντονο ανταγωνισμό είναι μόνο κάτι θετικό».

Ο κ. Αλαφούζος απέδωσε «στην απόγνωση, γιατί έχουμε πολλή βία» την απόφαση της κυβέρνησης για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και παρατήρησε: «Η ελληνική κοινωνία, δυστυχώς, δεν σέβεται το νόμο όσο θα έπρεπε και αν η κυβέρνηση δεν γίνει πιο αυστηρή και αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι με μεγαλύτερη συνέπεια, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα βίας». Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα των αγώνων στην Ευρώπη  όπου «με πολύ μικρές εξαιρέσεις δεν είχαμε κανένα πρόβλημα βίας για πολύ καιρό» γεγονός το οποίο όπως είπε αποτελεί «απόδειξη ότι οι οπαδοί μπορούν να συμπεριφερθούν σωστά». 

Αυτή την απόσταση στη συμπεριφορά των οπαδών ο κ. Αλαφούζος την απέδωσε στο ότι στους αγώνες στο εξωτερικό «ξέρουν ότι η UEFA θα τιμωρήσει την παραβατική συμπεριφορά των οπαδών, την ίδια στιγμή που μερικές ομάδες στην Ελλάδα δεν τιμωρούνται για ανάλογα περιστατικά» και «ξέρουν ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι "καθαροί"».

Σε συνέντευξή του στο tradewindsnews, ο ισχυρός άντρας των «ερυθρόλευκων» Β. Μαρινάκης κάνοντας μια αναδρομή αναφέρει: «Οταν πήρα τον Ολυμπιακό, το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να επενδύσω 60.000.000 ευρώ που πήγαν στους ισολογισμούς της ομάδας». 

Για την υπόθεση που προέκυψε από τον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης αναφέρει: «Αθωώθηκα δυο φορές γι΄αυτή την υπόθεση, αλλά φυσικά δεν το βλέπω στις εφημερίδες, μπορεί να το είδατε ίσως γραμμένο με μικρά γράμματα». Πρόσθεσε δε: «Δεν λυπάμαι για κάτι που έχω κάνει στην ομάδα και θα συνεχίσουμε με την ίδια πίστη και δύναμη, δεν έχω κάνει κάτι λάθος, δεν έχω κάνει κάτι παράνομο, δεν έχω κάνει κάτι για να ντρέπομαι».

Ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά: «Δεν φοβάμαι να ασχοληθώ με την πολιτική, μιας και δεν είχα καμία δουλειά με το κράτος, επειδή δεν ενδιαφερόμουν». 

Για την έρευνα που αφορά τα στημένα ματς στην Ελλάδα είπε: «Πρώτα απ' όλα δεν έχω κάνει κάτι λάθος, δεν εμπλέκομαι σε οτιδήποτε παράνομο και το ξεκαθαρίζω χωρίς δεύτερη σκέψη» ενώ για τον Γιάννη Αλαφούζο είπε ότι «όταν ο αντίπαλός σου είναι ιδιοκτήτης media, τηλεοπτικού σταθμού, εφημερίδας, site, έχει συμφέρον να προωθήσει τη χειρότερη δυνατή εικόνα για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της ίδιας της ομάδας».

Σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη ναυτιλία είπε οτι: «Στη ναυτιλία είμαστε μικρή κοινωνία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Τέλος για τα σενάρια καθόδου του στη Βουλη ξεκαθάρισε: «Αν αποφασίσω να κατέβω στην πολιτική, δεν θα το κρύψω. Είμαι, όμως, πολύ απασχολημένος με τις δουλειές μου, την ομάδα και τη δημοτική Αρχή, έτσι νιώθω γεμάτος».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή