facebook pixel

Θύελλα σχολίων για τη φωτογράφιση του ζεύγους Βαρουφάκη στο Paris Match

Συνέντευξη Βαρουφάκη στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match

Συνέντευξη στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης της, φωτογραφήθηκε μάλιστα στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τη σύζυγό του, την εικαστικό Δανάη Στράτου.

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε, στις 8 Μαρτίου για το περιοδικό, με θέα την Ακρόπολη καθώς και σε καθημερινές τους δραστηριότητες όπως την ώρα που γευματίζουν, την ώρα που ο υπουργός διαβάζει τα βιβλία του ή παίζει πιάνο. 

Η συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα με τίτλο "Γιάνης Βαρουφάκης. Πριν από τη μάχη".

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις στην ιταλική Corriere della Sera περί δημοψηφίσματος αναφορικά με το ευρώ, ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα Grexit. "Είναι επιβλαβές μόνο και να το συζητάμε".

Εξήγησε δε ότι η όλη συζήτηση ξεκίνησε από την απεχθή ενέργεια ενός δημοσιογράφου της εφημερίδας, σημειώνοντας ότι έχει εκδώσει σχετική δήλωση για το θέμα.

Το γαλλικό περιοδικό ρώτησε ακόμη τον Γ. Βαρουφάκη αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι παρ'ολίγον να πιαστεί στα χέρια με κάποιους από τους συνομιλητές του στο Eurogroup, όπως τον κ. Ντάισελμπλουμ ή τον κ. Σόιμπλε.

"Έχω το μεγαλύτερο σεβασμό για τον κ. Σόιμπλε. Οι συζητήσεις μας ήταν πάντοτε ευχάριστες και πολιτισμένες", ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι μπορεί να υπήρξαν εντάσεις στις συζητήσεις, αλλά πάντα υπήρχε ευγένεια.

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2010 και προσθέτει:

"Δυστυχώς, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν να απαντήσουν σε αυτή την πτώχευση με την χορήγηση  σημαντικού δανείου. 

Όμως, οι αριθμοί απέδειξαν ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το επαναλαμβάνω τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Αυτό το "φάρμακο" δεν λύνει τίποτε από το πρόβλημα. Κοιτάξτε που ακριβώς βρισκόμαστε. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η κρίση δεν έχει τελειώσει παρά τις τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων. 

Οι Έλληνες υποβλήθηκαν σε περιορισμούς, υπέστησαν περικοπή στις συντάξεις, τους μισθούς, τις κρατικές δαπάνες. Και ταυτόχρονα οι φόροι τους αυξήθηκαν, οι φόροι των αδυνάτων και όχι των πλουσίων".

Θύελλα σχολίων για τη φωτογράφιση του ζεύγους Βαρουφάκη στο Paris Match
Θύελλα σχολίων για τη φωτογράφιση του ζεύγους Βαρουφάκη στο Paris Match
Θύελλα σχολίων για τη φωτογράφιση του ζεύγους Βαρουφάκη στο Paris Match

Θύελλα σχολίων

Όπως ήταν αναμενόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν αμέσως οι αναρτήσεις και μάλιστα με ποικίλα σχόλια.

Τα αρνητικά μιλούν μεταξύ άλλων για προκλητικά "λιτό βίο" σε αριστερό ύφος και ήθος και κάνουν λόγο για τον απόλυτο ορισμό του Life Style σε αστικά πρότυπα την ώρα που δεκάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα βιώνουν την εξαθλίωση και τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Φυσικά, το εν λόγω δημοσίευμα έγινε αντικείμενο κριτικής και από ξένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Έτσι:

Ο Simon Nixon από την Wall Street Journan γράφει: "Κρίση, ποια κρίση; Ο Βαρουφάκης κάνει διάλειμμα από το ταραχώδες πρόγραμμά του με τις συνεντεύξεις στα media για να ποζάρει για το Paris Match".

Ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times σημειώνει: "Το νέο MacBook. Τόσο δυνατό που μπορεί να μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία".

Η Katie Martin Wall Street Journal: "Εχει φωτογραφηθεί για το Hello ή ακόμα; Μήπως για το Tatler; Μαντεύω ότι είναι ενθουσιώδης περισσότερο με τα κοσμικά (socialites) από ό,τι με τους σοσιαλιστές (socialists)". 

Και ο Marco Zatterin από τη La Stampa έγραψε στο twitter του: "Περισσότερος Βαρουφάκης από το Paris Match. Δεν θα αρέσει αυτό στους έλληνες, έτσι δεν είναι;".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή