facebook pixel

Ο Βλαστός ομολόγησε την απαγωγή Παναγόπουλου

Βλαστός:

Έργα και ημέρες του κυκλώματος των νονών των φυλακών αποκάλυψε στην τριήμερη απολογία του ενώπιον δύο ανακριτών ο καταδικασμένος δις σε ισόβια Παναγιώτης Βλαστός.

Ο  Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος έχει ήδη βεβαρημένο ποινικό μητρώο, αντιμετωπίζει κατηγορίες μεταξύ των οποίων εκρήξεις, εκβιασμούς έως και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Φέρεται εκ των αρχηγών του κυκλώματος των φυλακών, μαζί με τους επίσης ισοβίτες, Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο.

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Ευαγγελία Βλαστού, ξαδέρφη του βαρυποινίτη, εντόπισε έξω από το σπίτι της έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Τότε κατάλαβε ότι ο Παναγιώτης ήταν αποφασισμένος να κάνει πράξη τις απειλές του και έτσι αποφάσισε να μιλήσει στις Αρχές τόσο για τη δράση του όσο και για τον δικό της ρόλο στην όλη υπόθεση.

Στο στόχαστρο του παρέμεινε η ξαδέρφη του Λίτσα - το κρίσιμο πρόσωπο που αποκάλυψε το κύκλωμα – ενώ επέμεινε να απαλάσσει από όλες τις κατηγορίες την φίλη και δικηγόρο του η οποία έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαστός ομολόγησε ότι έδινε εντολές μέσα από τη φυλακή για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε σπίτια δικαστικών και υποστήριξε ότι γνωρίζει πού βρίσκονται η ξαδέρφη του και ο γιος της που κατηγορούνται και αυτοί για την υπόθεση αλλά έχουν μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Στη Λίτσα Βλαστού όπως υποστηρίζει ο Βλαστός είχε εμπιστευτεί, 1,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα ο Βλαστός φέρεται να έχει καταθέσει, το ποσό αυτό είχε νομιμοποιηθεί και αποτελούσε για εκείνον νόμιμο κεφάλαιο κίνησης.  Ωστόσο, κατά τους ισχυρισμούς του, η ξαδέρφη του "έφαγε όλα τα λεφτά" και της είπε "να κόψει τον λαιμό της να τα βρει και να μου τα δώσει".

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις του βαρυποινίτη με την ξαδέρφη του και ο Βλαστός προειδοποίησε τη Λίτσα, όπως εκείνη έχει καταθέσει, πως αν δεν του επιστρέψει πίσω τα χρήματα θα τη σκοτώσει.

Ωστόσο, η Λίτσα Βλαστού, που ομολόγησε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος υποστηρίζει πως το ποσό που λείπει από τα χρήματα που της εμπιστεύτηκε ο ξάδερφος της ήταν 250.000 ευρώ και όχι το σύνολο των χρημάτων, όπως ο Βλαστός υποστηρίζει.

Ο ισοβίτης κατέθεσε: "Έβαλα τη βόμβα στο σπίτι της με τέτοιον τρόπο για να μη σκάσει και τη δουν οι γείτονες. Ήθελα να καλέσουν την Αστυνομία για να της δημιουργήσουν πρόβλημα. Ήξερα ότι θα μιλήσει, αλλά δεν πίστευα ότι θα πει τόσα ψέματα και ότι θα έμπλεκε τόσο κόσμο. Αυτά που είπε καθώς και ότι έφτιαχνε βόμβες, είναι όλα ψέματα".

Υποστήριξε οτι η ξαδέρφη του μόνο μία βόμβα κατασκεύασε και αυτή "ήταν λάθος". Κατά τα λεγόμενά του, η βόμβα τοποθετήθηκε και εξερράγη στο σπίτι της εισαγγελέως Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την απόπειρα απόδρασής του από τις Φυλακές Τρικάλων και για την έκρηξη αυτή ο βαρυποινίτης καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνολική ποινή κάθειρξης 26,5 ετών.

Υποστήριξε ότι έδωσε εντολή για την τοποθέτηση της βόμβας "απλώς για εκφοβισμό", καθώς όπως είπε θεωρούσε την εισαγγελέα υπεύθυνη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, καθώς δεν του έδινε άδεια να επισκεφθεί γιατρό εκτός φυλακών.

Μάλιστα, πίστευε ότι η εισαγγελέας είχε δώσει εντολή να γίνει έλεγχος από στελέχη των ΕΚΑΜ στο κελί του, λίγο μετά την απόπειρα απόδρασής του. Κατά τον έλεγχο αυτό, οι άνδρες των ΕΚΑΜ τον χτύπησαν αν και ήταν σοβαρά τραυματισμένος έχοντας, μεταξύ άλλων, σπασμένο χέρι.

Αντίθετα, αρνήθηκε την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που προήδρευε στη δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος διέψευσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη κρύβει τα λύτρα από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δέχθηκε για πρώτη φορά ότι βρίσκεται πίσω από την απαγωγή αυτή όπως και μιας ακόμη, η οποία έλαβε χώρα το 2001 και αφορά τον επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή