facebook pixel

Εξαφάνιση Γιακουμάκη: πόρισμα "καίει" τον διευθυντή - δηλώσεις φοιτητών

Πόρισμα φωτιά καίει τον διευθυντή της σχολής του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Άγριο bullying, με θύμα τον αγνοούμενο φοιτητή Βαγγέη Γιακουμάκη, δείχνει το πόρισμα που παραδόθηκε, χθες, Παρασκευή, ανήμερα της ημέρας κατά του bullying, στις αρμόδιες αρχές από τους ελεγκτές που ανέλαβαν την ΕΔΕ για το υπουργείο.

Στο ίδιο πόρισμα γίνεται λόγος για πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ φοιτητών από την Κρήτη, και τα συμπεράσματά του "καίνε" τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, καθώς από την έρευνα προκύπτουν πολλά περιστατικά βίας, τα οποία δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ στα υπεύθυνα ανώτερα κλιμάκια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, ο αναπληρωτής υπουργός αναμένεται να ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο να σταλεί το πόρισμα στον εισαγγελέα, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, για την υπόθεση του Βαγγέλη.

Πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν ευθύνες για τον διευθυντή της σχολής. Ως αποτέλεσμα, ο κ. Μάντζαρης απειλείται ακόμα και με αποπομπή από τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής, ύστερα από τη σύγκληση των αρμόδιων οργάνων που θα αποφασίσουν για την τύχη του.

Με βάση το πόρισμα, ο κ. Μάντζαρης φέρεται να έχει δεχθεί τηλέφωνα τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικό(-ά) πρόσωπο(-α), προκειμένου να τύχουν συγκεκριμένοι φοιτητές από την Κρήτη ευνοϊκής μεταχείρισης.

Στο πόρισμα περιλαμβάνονται μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη, ο οποίος φέρεται να ζούσε μία κόλαση, ως θύμα σκληρού bullying, αφού, ανάμεσα σε άλλα, τον έδεναν σε καρέκλες και τον κλείδωναν σε ντουλάπες.

Δηλώσεις φοιτητών της σχολής του Βαγγέλη

Εξάλλου, σύμφωνα με το newsit.gr, το κλίμα στη Σχολή, ειδικά ανάμεσα στους δέκα σπουδαστές από την Κρήτη, είναι βαρύ. Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη μίλησαν για τη σχέση τους με τον αγνοούμενο φοιτητή και εξέφρασαν δυσφορία για τα όσα αναληθή, όπως υποστηρίζουν, ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

"Βλέπαμε καθημερινά τον Βαγγέλη, μία ώρα κάθε απόγευμα, γιατί διάβαζε. Κάποιες φορές βγαίναμε για καφέ αλλά πάντα, κάθε μέρα, ερχόταν στο δωμάτιο να πούμε δύο κουβέντες. Εκείνο το μεσημέρι φάγαμε μαζί. Είχε πειραχτεί από τους βαθμούς. Διάβαζε περισσότερο από όλους, είχε απογοητευτεί και του είπαμε να μην τον παίρνει από κάτω...", είπαν.

Ισχυρίζονται, ακόμα, ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν είχε κάτι να τον απασχολεί, "ή τουλάχιστον, δεν αντιληφθήκαμε κάτι τέτοιο εμείς". Υποστήριξαν, ακόμη, ότι ο αγνοούμενος φοιτητής άλλαξε δωμάτιο, γιατί τον ενοχλούσε που οι προηγούμενοι συγκάτοικοί του κάπνιζαν και έπαιζαν μαντολίνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, με τον Βαγγέλη πάλευαν, επειδή "ερχόταν κι εκείνος να παλέψουμε, όπως συνηθίζουν οι νέοι σε μια παρέα κολλητών... Δεν είδαμε ποτέ τον Βαγγέλη να ενοχλείται. Κάναμε πλάκα και καλαμπούρι μεταξύ μας".

"Εμείς ήρθαμε από την Κρήτη με σκοπό να βγάλουμε μια Σχολή και να συνεχίσουμε το επάγγελμα της οικογένειάς μας. Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες. Είμαστε από οικογένειες με αξιοπρέπεια και δεν είναι σωστό να μας κατηγορούν χωρίς στοιχεία", ανέφεραν, επίσης και απηύθηναν κάλεσμα σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του Βαγγέλη, να μιλήσει.

Κανένα σημάδι του εξαφανισμένου Βαγγέλη

Εν τω μεταξύ, στο μηδέν παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του, την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή