facebook pixel

Απάντηση Πανούση σε ΝΔ: Τέσσερα μπούμερανγκ και μια κούφια απειλή

Πανούσης προς ΝΔ: μη φωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης και ο υποκριτής γιατί θα κουφαθεί

Απάντηση στα όσα του καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Πανούσης, με επιστολή του που έχει τίτλο, "Τέσσερα μπούμερανγκ και μία κούφια απειλή".

Στην επιστολή του, ο Γιάννης Πανούσης υπογραμμίζει ότι άκουσε την είδηση από ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, αλλά την ύπαρξη του εγγράφου, "πολύ αργότερα". 

"Επειδή δεν είμαι πολιτικός καριέρας", γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, "θα ήθελα να μάθω από τους κατασκευαστές ειδήσεων από πού προκύπτει ότι γνώριζα για το έγγραφο".

Απαντώντας ένα προς ένα στα όσα του καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός καλεί τον "νεόκοπο", αν έχει στοιχεία, να τα φέρει, αλλιώς "να σωπάσει" και να του ζητήσει συγγνώμη. 

Γράφει, ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: "Παραβιάσατε τον Ν. 3907/11, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τώρα κάνετε μαθήματα ηθικής και ευθύνης".

Επίσης, κάνει έντονη αναφορά σε κυβερνητικό στρατό και αστυνομία.

Ολόκληρη η επιστολή Πανούση:

Τέσσερα μπούμερανγκ και μια κούφια απειλή

Επί των υποθέσεων εργασίας του Εκπροσώπου Τύπου:

  1. Άκουσα την "είδηση", την οποία ασφαλώς γνώριζε η Νέα Δημοκρατία πριν από μένα και σχεδίαζε την πρόκληση πανικού σε βάρος της ηρεμίας του ελληνικού λαού, από τον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Την ύπαρξη εγγράφου την έμαθα πολύ αργότερα, όταν κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Το θέμα της προβοκάτσιας και ποιος κρύβεται από πίσω είναι θέμα ωρών να αποκαλυφθεί. αφού ήδη οι "συνέταιροι" αλληλοκατηγορούνται.
  2. Επειδή δεν είμαι πολιτικός καριέρας, θα ήθελα να μάθω από τους "κατασκευαστές ειδήσεων" από πού προκύπτει ότι γνώριζα το έγγραφο. Δηλώνω ότι το αγνοούσα, και ως κίνηση και ως περιεχόμενο. Αν έχει στοιχεία ο νεόκοπος, να τα φέρει, αλλιώς να "σιωπήσει" ζητώντας και συγνώμη.
  3. Ανακάλεσα τη διαταγή διότι εξεδόθη παρατύπως και δίχως τη γνώση της ιεραρχίας. Μη συγχέεται το δελτίο τύπου για την Αμυγδαλέζα, με έγγραφο που έχει ως τίτλο "Νέα πολιτική...". Η Αναπληρώτρια Υπουργός, κα Χριστοδουλοπούλου, θα είναι σύντομα η αρμόδια για να λάβει όλες τις σχετικές αποφάσεις.
  4. Τις πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου τις υπογράφω ο ίδιος και όχι κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας χωρίς έγκριση από Επιτελάρχη, Υπαρχηγό, Αρχηγό.

Ως προς τις συλλήψεις παρανόμων σας παραπέμπω στη συνέντευξή μου.

Δεν έχω συνηθίσει να παρακολουθώ τους ελεύθερους πολίτες. Η ασφάλεια έχει άλλο περιεχόμενο για μένα κι άλλο για όσους παραμένουν σε αντιλήψεις παλαιών εποχών.

Θα μπορούσα όμως να αναρωτηθώ αν γνωρίζει κάποιος από τη Ν.Δ. πού κινούνται οι εκατοντάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες που επί της εποχής τους σκορπούσαν τον τρόμο στην Ελλάδα, χωρίς να ελέγχονται από πουθενά.

Παραβιάσατε τον Ν. 3907/11, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τώρα κάνετε μαθήματα ηθικής και ευθύνης.

Ως προς τις κρίσεις αξιωματικών, δεν θέλω να υπενθυμίσω το σκοτεινό παρελθόν των κυβερνήσεων που δημιουργούσαν "δικό τους" στρατό και "δική τους" αστυνομία.

Μη φωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης και ο υποκριτής γιατί θα κουφαθεί ο ίδιος.

Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τοΝ νόμο, όχι όπως κατά περίσταση και περίπτωση τον διαβάζουν και τον εφαρμόζουν μερικοί, αλλά όπως πράγματι ισχύουν σ' ένα πολιτισμένο Κράτος Δικαίου.

Υ. Γ. Σας επισυνάπτω:

(1) τις καταδικαστικές ΕυρΔΔΑ για τα "κέντρα φιλοξενίας" που είχατε δημιουργήσει

(2) τις αιτηθείσες αποφάσεις 18/2, 21/2, 27/2

(3) τα στοιχεία για τον αριθμό απελάσεων παράνομων μεταναστών που έχουν ανασταλεί, διότι εσείς "απλώς παρανομούσατε".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή