facebook pixel

Η Επιχειρηση υπαναχωρει περιοριζοντας τα 6€ του τροφειου στα ορυχεια και στις μοναδες παραγωγης

Τι συμβαίνει με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

ΔΕΗ: το επίδομα τροφείου θα καταβάλλεται σε είδος

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την χορήγηση αυξήσεων και την επιδοματική πολιτική της νέας Συλλογικής Σύμβασης στη ΔΕΗ, εν μέσω κρίσης και με την ανεργία να πλήττει έναν στους δύο νέους της χώρας, από πλευράς Διοίκησης επιχειρείται να αμβλυνθεί η εικόνα με τον περιορισμό εφαρμογής των μέτρων ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για τις πολιτικές ευθύνες.

Θέλοντας να διαλύσει τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το ενδεχόμενο μετακύλισης του επιπλέον κόστους από τη νέα Συλλογική Σύμβαση, στα τιμολόγια των καταναλωτών ή στον κρατικό προϋπολογισμό η ΔΕΗ απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο, διαβεβαιώνοντας ότι η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση των εργαζομένων δεν επιφέρει μισθολογική αύξηση. 

Η νέα σύμβαση προβλέπει επίδομα τροφείου το οποίο, όπως διευκρινίζεται από την ΔΕΗ, θα καταβάλλεται σε είδος, όχι σε χρήμα, και σε δόσεις, αρχής γενομένης από τα ορυχεία και τις μονάδες παραγωγής. 

Ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Κώστας Κουτσοδήμας, εξήγησε ότι οι αυξήσεις σχετίζονται με "έως 6 ευρώ, που θα είναι ένα τροφείο, ένας καφές και ένα σάντουιτς", και πρόσθεσε ότι είναι άδικο να χρεώνεται το σωματείο έλλειμμα ευαισθησίας. "Κάναμε μια επέκταση, να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς. Δεν είναι ότι δεν σκεφτόμαστε την κοινωνία. Πρέπει να απευθυνθούν στις κυβερνήσεις που παίρνουν τις αποφάσεις", είπε και διερωτήθηκε: "Αν δεν πάρουμε εμείς το σάντουιτς, θα το δώσουν στους ανέργους;".

Η αριθμητική των "σάντουιτς και των καφέδων"

Δημοσίευμα του capital.gr, υπολόγισε το μισθοδοτούμενο προσωπικό της ΔΕΗ, βάσει του ισολογισμού 9μήνου, σε 18.766 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 2.500 έκτακτοι. Η καθημερινή χορήγηση κουπονιών έως 6 ευρώ στους μόνιμους θα έχει συνολικό κόστος 112.000 ευρώ την ημέρα ή 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα και 33,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ωστόσο, από την πλευρά της, η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι εάν το μέτρο εφαρμοζόταν αμέσως και σε πλήρη έκταση, το ετήσιο κόστος του εκτιμάται ότι θα δεν θα υπερέβαινε τα 15 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εταιρείας δηλαδή σε 2,3% περίπου του σημερινού κόστους μισθοδοσίας και στο 0,25% του ετήσιου τζίρου της. Και σημειώνει ότι κατά την τελευταία πενταετία το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ έχει μειωθεί σε άνω των 2,8 δισεκ. ευρώ αθροιστικά ή άνω των 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο

Η επιδοματική πολιτική της νέας Συλλογικής Σύμβασης

Όσον αφορά τις άλλες ρυθμίσεων της Συλλογικής Σύμβασης, η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι αυτές είτε προβλέπονταν από δικαστικές αποφάσεις είτε θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του μεσοπρόθεσμου. 

Αναλυτικότερα, οι επιμέρους ρυθμίσεις της σύμβασης κατά την ΔΕΗ δεν επιφέρουν μισθολογική επιβάρυνση και αφορούν σε:

  • Επίδομα ευδόκιμης παραμονής και επίδομα παραμονής: Πρόκειται για εσωτερικές διοικητικές ρυθμίσεις που κωδικοποιούν υπάρχουσες διατάξεις του Κανονισμού Κατάστασης Κανονισμού προσωπικού ΔΕΗ - που έχει ισχύ νόμου- οι οποίες ισχύουν και εφαρμόζονται από το 1973 και δεν συνεπάγονται καμία μισθολογική επιβάρυνση. Αυτό σημαίνει ότι το Επίδομα ευδόκιμης παραμονής και επίδομα παραμονής πλέον δίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε αντίθεση με το παρελθόν.
  • Μισθολογική εξέλιξη: Όσον αφορά την επέκταση μισθολογικών κλιμακίων όλων των Κατηγοριών κατά ένα μισθολογικό κλιμάκιο, πέραν του ότι αυτή συνδέεται με αυστηρή αξιολόγηση, προβλέφθηκε λόγω της δραματικής αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ ρητά ορίζεται ότι θα ισχύσει μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Ως εκ τούτου η ρύθμιση αυτή ουδεμία μισθολογική επιβάρυνση επιφέρει.
  • Απασχολούμενοι στα καταστήματα: Χορήγηση μιας ημέρας άδειας ανά τρίμηνο στους απασχολούμενους με την εξυπηρέτηση πελατών. 
  • Ημερήσια καταβολή 5 εuro στους απασχολούμενους με την εξυπηρέτηση πελατών η οποία όμως θα ισχύσει μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Ως εκ τούτου η ρύθμιση αυτή ουδεμία μισθολογική επιβάρυνση επιφέρει.
  • Χρόνια ασθενούντες: Για τους χρόνια ασθενούντες η καταβολή των προσαυξήσεων βάρδιας προβλεπόταν από τη Σύμβαση του 2012, ενώ με την παρούσα συλλογική σύμβαση επιταχύνεται η διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος καταβολής στους δικαιούχους. Η ρύθμιση αυτή ουδεμία μισθολογική επιβάρυνση επιφέρει.
  • Προσαυξήσεις Βάρδιας: Σε συμμόρφωση με τελεσίδικη δικαστική απόφαση η ΔΕΗ χορηγεί την προσαύξηση βάρδιας στους δικαιούχους συνδικαλιστές. Η ρύθμιση αυτή δεν επιφέρει καμία πρόσθετη μισθολογική επιβάρυνση.
  • Εισφορά υπέρ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/ΚΗΕ: Αφορά έκτακτη εισφορά που συμφωνήθηκε από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία υπέρ της Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης και η ΔΕΗ όπως όλες οι επιχειρήσεις - σύμφωνα με τη νομοθεσία, διευκολύνει την απόδοση αυτής μέσω του συστήματος μισθοδοσίας.
Σχετικά: Την κυβέρνηση Σαμαρά δείχνει το Μαξίμου για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή