facebook pixel

Κοντονής: Ας μείνουν και εκτός Ευρώπης οι ελληνικές ομάδες

Κοντονής: δεν θα δεχθούμε απειλές του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθεί οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό

"Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθεί οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μια και καλή", δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, κατήγγειλε και το νομοθετικό πλαίσιο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζοντάς το σαθρό: 

"Δεν έχουμε τη νομοθετική δυνατότητα να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από αυτό που κάναμε. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο. Το νομοθετικό πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σαθρό. Στη χώρα μας λειτουργεί μια αυτόνομη νησίδα που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο που κρύβονται όλοι πίσω από το αυτοδιοίκητο, που δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να επέμβει με τρόπο ριζοσπαστικό και κάθετο".

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις ευθύνες που έχουν οι παράγοντες των ομάδων: "Το κλίμα είναι πολύ κακό και πυροδοτείται και από παράγοντες εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν οι οπαδοί των ομάδων βλέπουν αυτή την εικόνα, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι βάζουν στο μυαλό τους και πώς οι ίδιοι θα λειτουργήσουν στον επόμενο αγώνα της ομάδας τους".

Επιπλέον, ο κ. Κοντονής μίλησε και για την συνάντηση που είχε χθες με τους προέδρους των ΕΠΟ, Super League και Football League όπου συμφώνησαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται, τόσο για τις λέσχες των φιλάθλων όσο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο:

"Τους τόνισα ότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν στη βάση τους και να μην τα μεταφέρουμε κάθε φορά για την επόμενη χρονιά". 

Ο  Σταύρος  Κοντονής τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει μόνο για την Super League. Θα διεξαχθούν οι  αγώνες στην Football League αλλά και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Όπως επισημαίνουν κύκλοι της διοργανώτριας αρχής "υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ημερομηνίες κι αν το πρωτάθλημα πάει κι άλλο πίσω, τότε οι ομάδες θα παίζουν μπάλα μέχρι το τέλος Ιουνίου".

Για τη λειτουργία των συνδέσμων οργανωμένων ο κ. Κοντονής επισήμανε: "Η δημιουργία λεσχών προβλέπεται από το νόμο και δεν έχει εφαρμοστεί. Από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν είναι οι ομάδες υπεύθυνες απέναντι στους θεσμούς και το κράτος για τη λειτουργία τους".
 
Για τις δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου είπε: "Ως νομικός σας λέω πως είναι αδιανόητο να φέρονται άνθρωποι κατηγορούμενοι για μακρό χρονικό διάστημα, να γίνονται συζητήσεις στα ΜΜΕ με δικογραφίες που παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων και είναι όνειδος για τη χώρα να λασπώνονται άνθρωποι όταν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να υπάρχει γρήγορη εκκαθάριση αυτών των υποθέσεων για να μην υπάρχουν σκιές".

Αντιδράσεις των ομάδων

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Ολυμπιακό ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του υφυπουργού. "O Ολυμπιακός διαφωνεί με την διακοπή του πρωταθλήματος. Αντί να βάλουν λουκέτο στην Λεωφόρο για τα αίσχη της Κυριακής βάζουν λουκέτο στο πρωτάθλημά μας".

Άμεση ήταν και  η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή: 

"Ενώ συμφωνούμε στο ότι η Πολιτεία κινείται στη σωστή κατεύθυνση θέλοντας επιτέλους να παρέμβει, βρίσκουμε πολύ "φτωχούς" τους στόχους της διακοπής, όπως τουλάχιστον έχουν εκφραστεί. Στην ουσία ζητήθηκε να προετοιμαστούμε "τεχνικά" για τα επόμενα ενδεχόμενα κρούσματα βίας, αλλά όχι ξεκάθαρα να καταπολεμήσουμε τα βασικά αίτια που προκαλούν την γηπεδική βία. 

Χρειάζονται διευκρινίσεις πάνω σ' αυτό, ίσως ακολουθήσει και επίσημη τοποθέτησή μας. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε με την Πολιτεία ότι χρειάζονται δραστικές αποφάσεις, όμως για εμάς προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση των αιτιών (εκκρεμοδικίες επί μακρόν σοβαρών ποινικών υποθέσεων, τρόπος εκλογής και διοίκησης της ΕΠΟ, ΚΕΔ, ορισμοί και τιμωρίες διαιτητών, εξαρτημένη αθλητική δικαιοσύνη κλπ κλπ)".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή