facebook pixel

Δεν αποκλειεται η διακοπη να επεκταθει και περαν του επομενου Σαββατοκυριακου

Λουκέτο στο ποδόσφαιρο: διακοπή μίας εβδομάδας στη Super League

Τη διακοπή της Super League για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Κοντονής

Διακόπτεται για μία εβδομάδα το πρωτάθλημα της Super League, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση που είχε, το απόγευμα της Τετάρτης, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Δεν επηρεάζονται, τελικά, τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Προηγουμένως, ο κ. Κοντονής είχε κάνει λόγο ακόμα και για επ' αόριστον διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε: 

''Η απόφαση της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Απευθυνόμαστε σε όλους και τους λέμε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό, είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε.

Έλαβα σήμερα τις εισηγήσεις της ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την έκκρυθμη κατάσταση και τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ιδίως, για όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και για όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, που διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. 

Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για έναν οπαδό μιας ομάδας να βλέπει κορυφαίους παράγοντες να βιαιοπραγούν ο ένας εις βάρος του άλλου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες την Κυριακή".

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Super League, Football League και ΕΠΟ, η οποία προηγήθηκε. "Τους τόνισα ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες φιλάθλων και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η κυβέρνηση με εντολή του Πρωθυπουργού προς εμένα, παίρνει πρωτοβουλία για νέα συνάντηση την επόμενη Τετάρτη με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών, ώστε να δούμε αν έχουν κάνει κάτι από όσα υποσχέθηκαν", είπε χαρακτηριστικά.

Και προειδοποίησε ότι η διακοπή της μίας εβδομάδας, μπορεί να συνεχιστεί: "Αν η κατάσταση είναι ίδια, και αφού υπάρξουν πάλι εισηγήσεις από την Αστυνομία, δεν θα γίνουν αγώνες ούτε τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε με τους εκπροσώπους να υλοποιηθούν και να ξέρουν οι φίλαθλοι ότι η Κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει όσα έχει πει".

"Θα πάρουμε νομοθετικά μέτρα που τώρα δεν υφίστανται, για να καταπολεμηθεί η βία. Λέω σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, ότι αυτήν τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει είναι απολύτως ανύπαρκτο. Θα το ενισχύσουμε με αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, με σκοπό να το πρόβλημα να λυθεί διά παντός", πρόσθεσε, ακόμα, ο Σταύρος Κοντονής.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα το απόγευμα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε, στη συνάντηση του, σήμερα, με τους Γιώργο Μποροβήλο (πρόεδρος Super League), Σπύρο Καλογιάννη (πρόεδρος Football League) και Βαγγέλη Τοπολιάτη (Γ' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ), την πρόθεσή του να προτείνει αναστολή επ' αόριστον των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, μέχρι να ληφθούν συγκεκριμένες δράσεις.

"Συναντήθηκα με τις αρχές που διοργανώνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και τους εξέφρασα τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας. Σε παλιότερη συνάντηση είχαν συμφωνήσει μαζί μας στο κομμάτι αυτό. Θα συναντηθώ με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και στις 18.00 με τον Πρωθυπουργό και θα προβώ στις ανακοινώσεις που θα είναι προϊόν αυτών των συναντήσεων", ήταν η δήλωση του κ. Κοντονή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την πλευρά του υφυπουργού φέρεται να είχαν τεθεί τα παρακάτω μέτρα, ως όροι για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων:

  • Τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα
  • Εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου
  • Να γίνουν λέσχες οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών

Ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε μετά τη συνάντηση: "[Ο κ. Κοντονής] προσανατολίζεται για την επ' αόριστον αναβολή πρωταθλημάτων. Εμείς είπαμε ότι αυτό δεν λύνει τα προβλήματα, όμως ήταν κάθετος και ζήτησε διάλυση των συνδέσμων και δημιουργία λέσχης για τους οπαδούς. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα, εκτός από τις ομάδες. Υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα. Θα γίνει και νέα συνάντηση, αφού τα όσα συζητήσαμε θα πάνε στα διοικητικά συμβούλια της Superleague και της Football League. Ο κ. Κοντονής ζήτησε να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Τα όσα έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague την Τρίτη, αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι, ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τα όσα είπαμε με τον κ. Κοντονή".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, είπε: "Καταθέσαμε τις θέσεις μας για τη Football League και μας μετέφερε ότι έχει διάθεση να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, όταν κρίνει ότι μερικά πράγματα θα αλλάξουν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, αλλά με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μας είπε για πόσο καιρό θα διακοπούν τα πρωταθλήματα".

"Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει. Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν", το σχόλιο του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή