facebook pixel

Πικάντικες αποκαλύψεις για τον "βασιλιά των ροζ πάρτι" Στρος Καν

Μπαράζ πικάντικων αποκαλύψεων για τον βασιλιά των "ροζ" πάρτι Ντομινίκ Στρος Καν

Ξεκίνησε χθες στη Λιλ της Γαλλίας η δίκη του τέως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε μια υπόθεση που έχει προξενήσει το ενδιαφέρον της χώρας, ο Ντομινίκ Στρος-Καν κατηγορείται για μαστροπεία και για τον εξαναγκασμό ατόμων που βρίσκονταν σε χαμηλότερη θέση από τον ίδιο να φέρνουν πόρνες σε σεξουαλικά πάρτι.

Η υπόθεση ρίχνει φως σε έναν μυστικό κόσμο πάρτι με όργια στα οποία μετείχαν δικηγόροι, δικαστές, αξιωματικοί της αστυνομίας, δημοσιογράφοι και μουσικοί, αλλά και πυροδοτεί συζητήσεις για τη σεξουαλική ηθική στη Γαλλία και για τον βαθμό στον οποίο πρέπει να παραμένει ιδιωτική η σεξουαλική ζωή των δημοσίων προσώπων.

Στη Γαλλία δεν είναι παράνομη η πορνεία, αλλά η μαστροπεία είναι.

Η υπόθεση "Κάρλτον" πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λιλ και ξεκίνησε το 2011 έπειτα από έρευνα για ένα δίκτυο πορνείας που δρούσε στο ξενοδοχέιο της Λιλ "Κάρλτον".

Το όνομα του Στρος-Καν ενεπλάκη όταν αναφέρθηκε από εκδιδόμενες στο ξενοδοχείο κατά την ανάκρισή τους από τις αρχές και για τον λόγο αυτόν η έρευνα διευρύνθηκε.

Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνται άλλα 13 άτομα: από μικροεπιχειρηματίες, έναν ξενοδόχο, έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν δικηγόρο μέχρι τον επονομαζόμενο "Ντοντό ο Σαλαμούρας" (Dodo la Saumure), η "Ντοντό ο Νταβατζής", έναν ιδιοκτήτη οίκου ανοχής, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι ενόψει της εμφάνισής του στο δικαστήριο έκανε ...λεύκανση στα δόντια του στην Ισπανία.

Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί.

Η δίκη αναμένεται να κρατήσει τρεις εβδομάδες. Σε αυτήν προεδρεύουν τρεις δικαστές, αλλά δεν υπάρχουν ένορκοι. 

Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι δύο επιχειρηματίες από τη βόρεια Γαλλία έστελναν αεροπορικώς στις ΗΠΑ τις πόρνες για να πάρουν μέρος σε βραδιές ομαδικού σεξ με τη συμμετοχή του Στρος-Καν και τις πλήρωναν οι ίδιοι.

Λεπτομέρειες που αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα και δημοσιεύονται σε αρκετές γαλλικές εφημερίδες κάνουν λόγο για περισσότερες από 15 "βραδιές", μεταξύ του 2009 και 2011, στις οποίες ο Στρος-Καν ήταν ο διοργανωτής και "βασιλιάς του πάρτυ" και όπου φέρεται ότι είχε πολλαπλές σεξουαλικές συνευρέσεις με πολυάριθμες γυναίκες με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν σκηνές με τις λέξεις "σφαγή" ή "μακελειό".

Οι συνευρέσεις, στις οποίες συμμετείχαν πόρνες από τη Γαλλία και το Βέλγιο, γίνονταν στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και τρεις φορές σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη.

Κάποιες από τις πόρνες έχουν καταθέσει ότι τους είχε ζητηθεί να μην αναφέρουν ότι πληρώθηκαν. Άλλες υποστηρίζουν ότι αποκλείεται ο Στρος-Καν να μην γνώριζε ότι εκδίδονται. 

Μία από αυτές, η κατάθεση της οποίας στις αρχές δημοσιεύεται στην Journal du Dimanche, υποστηρίζει ότι ως "συνοδός πολυτελείας" σπανίως συναντούσε πελάτες με τέτοια απόλυτη έλλειψη σεβασμού σαν αυτή που επιδείκνυε ο Στρος-Καν.

Οι ανακριτές που παρέπεμψαν την υπόθεση στο δικαστήριο υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να αγνοούσε ο Στρος-Καν ότι οι γυναίκες ήταν πόρνες.

Οι ίδιοι επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το είδος των συνευρέσεων στις οποίες συμμετείχαν και η μη χρήση προφυλακτικού υποδήλωναν ότι οι γυναίκες αυτές προφανώς πληρώνονταν.

Η τελευταία φορά που διοργανώθηκε τέτοιο πάρτυ ήταν στις 13 Μαϊου του 2011, μία ημέρα πριν από την σύλληψή του στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μίας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της πόλης, της Ναφισάτου Ντιαλό. 

Η υπόθεση αυτή πήρε την δικαστική οδό αλλά έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η γραμμή του Στρος-Καν

Ο ίδιος ο Στρος-Καν ο οποίος δεν αναμένεται να καταθέσει πριν από τις 10 Φεβρουαρίου, αναγνώρισε ότι ήταν παρών σε σεξουαλικά πάρτι, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και είπε ότι δεν γνώριζε ότι κάποιες από τις γυναίκες που ήταν παρούσες ήταν πόρνες.

Οι υπερασπιστές του τον χαρακτηρίζουν θύμα ενός πολιτικά υποκινούμενου κυνηγιού μαγισσών και υποστηρίζουν ότι τα σεξουαλικά πάρτι απηχούν μια μακρά παράδοση ελευθεριότητας, σύμφωνα με την οποία το συναινετικό σεξ μεταξύ πολλών πίσω από κλειστές πόρτες είναι ζήτημα γούστου και προσωπικής ηθικής.

Ο κ. Στρος-Καν παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 2011, αφότου κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Αργότερα οι κατηγορίες κατέπεσαν. 

Εκτοτε ο Ντομινίκ Στρος-Καν προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη του δουλεύοντας ως σύμβουλος, κάνοντας διαλέξεις και συμβουλεύοντας ξένες κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρείες στη Ρωσία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, μεταξύ άλλων.

Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι επιχειρηματίες που ζητούσαν την εύνοια του Στρος-Καν οργάνωναν για χάρη του σεξουαλικά όργια σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. 

Αν καταδικαστεί, ο Στρος-Καν μπορεί να αντιμετωπίσει φυλάκιση έως και δέκα ετών και πρόστιμα πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Λιγοστά στοιχεία

"Ηθικά θα υποστεί πλήγμα", είπε ο Ντιντιέ Σπεκ, βετεράνος δικαστικός ρεπόρτερ που έχει γράψει βιβλίο για την υπόθεση. 

"Αλλά έπειτα από μερικές εβδομάδες δίκης, ο κόσμος θα καταλάβει ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι λιγοστά. Θα εγερθούν ερωτήματα για το αν η υπόθεση ήταν πολιτικά υποκινούμενη. Οι Γάλλοι δεν έχουν εμμονές με τις σεξουαλικές παρεκβάσεις των πολιτικών τους".

Αλλοι όμως είπαν ότι η δίκη θα προξενήσει περισσότερη ζημιά. 

Ο βιογράφος του Ντομινίκ Στρος-Καν, Μισέλ Ταουμπάν, χαρακτήρισε την υπόθεση "ακόμη ένα σκαλί στην κατάπτωση" του Στρος-Καν, ο οποίος είναι μόνος αλλά έτοιμος να παλέψει για να αποδείξει την αθωότητά του.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή