facebook pixel

Video: σφοδρή κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Οι ισχυροί άνεμοι και η δυνατή βροχή που πλήττουν τη χώρα μας, προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα σε περιοχές από την Ξάνθη ως την Τρίπολη και τη Σάμο.

Σάμος

Πτώσεις βράχων σε  διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Σάμου έχουν προκαλέσει οι ισχυρές  βροχές σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν το νησί τις  τελευταίες ημέρες.

Χθες το βράδυ, στον περιμετρικό δρόμο του νησιού έπεσε ένας πελώριος βράχος στο οδόστρωμα μεταξύ των δύο κόμβων που οδηγούν στην Βλαμαρή και στην πόλη, στο ύψος του Νεκροταφείου και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο εθνικό δίκτυο Σάμου - Καρλοβάσου στα Αυλάκια, στον δρόμο προς Παγώνδα, Πύργο και Μυτιληνιούς.

Συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους και εφιστούν την προσοχή οδηγών και πεζών.

Σπάρτη

Διακόπηκε η  κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ποταμιάς - Λιαντίνας, από το  2ο χιλιόμετρο, στη Σπάρτη, μετά από καθίζηση που υπέστη το οδόστρωμα  λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.

Άρτα

Την κήρυξη των περιοχών των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε πριν από λίγο το Νομαρχιακό Όργανο, που συνήλθε στην Άρτα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία.

Οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις στον κάμπο της Περάνθης είναι μεγάλες, όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών. Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στο όριο της υπερχείλισης είναι και ο ποταμός Αχέροντας, ενώ σε ορισμένα σημεία στον κάμπο του Φαναρίου και κοντά στις εκβολές το νερό πέρασε στις καλλιέργειες. Συνεργεία των δήμων Πάργας και Παραμυθιάς επιχειρούν στην κοίτη, δημιουργώντας με ογκόλιθους αναχώματα.

Ξάνθη

Η  θάλασσα "κατάπιε" τις ακτές στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων, στην Ξάνθη,  εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής και της κακοκαιρίας των τελευταίων  ημερών.

Σε αρκετά σημείο, το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων και πεζών.

Η παραλία του 'Αη Γιάννη είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση, αφού τα ορμητικά κύματα της θάλασσας εξαφάνισαν την ακτή και στην είσοδο της πλαζ συναντά κανείς μόνο βράχια και νερά.

Πάνω στο οδόστρωμα η θάλασσα ξέβρασε φερτές ύλες, ενώ κατά μήκος της ακτής δημιουργήθηκαν τρύπες στις οποίες εγκλωβίστηκε νερό της θάλασσας.

Παρόμοια εικόνα και στους κολπίσκους στο Πόρτο Μόλο, όπου η ακτή εξαφανίστηκε ενώ ένα μεγάλο τμήμα της ασφάλτου κατέρρευσε.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ολιγωρία των αρχών και της Πολιτικής Προστασίας, καθώς αν και έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από τη στιγμή που η περιοχή επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα μόλις σε ένα σημείο υπήρχε τοποθετημένη προειδοποιητική σήμανση για τους διερχόμενους οδηγούς ώστε να τους προειδοποιεί για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις υποχωρήσεις της ασφάλτου.

Τρίπολη

Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το βράδυ την Τρίπολη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό Πέλαγος, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Η Τροχαία Τρίπολης σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του δήμου Τρίπολης διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους «Πελάγους - Παρόρι» και «Πελάγους - Κτηνιατρείο», προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή είναι και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή