facebook pixel

Το Κυβερνητικο Συμβουλιο θα συνεδριαζει καθε εβδομαδα

H πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

"Ερχόμαστε να κάνουμε παρελθόν το κράτος - πελάτη", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και κάλεσε τους υπουργούς να δείξουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας, σπατάλες και φαινόμενα διαφθοράς.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λαός υποφέρει και απαιτεί σεβασμό, να ματώσουμε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του", πρόσθεσε.

"Θέλω να επαναλάβω ότι για εμάς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα προχωρήσουμε ζητώντας συναινέσεις, χωρίς μνησικακίες. Θα κρατήσουμε τον δημόσιο διάλογο σε ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού" πρόσθεσε.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θέλουμε να διαπραγματευτούμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των πολιτών" σημείωσε.

Έθεσε τέσσερις προτεραιότητες με πρώτη την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. "Κανείς συμπολίτης μας να μην είναι μόνος στην κρίση. Να μην στερείται κανείς βασικά αγαθά, όπως το φαγητό και η θέρμανση", ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην παιδική φτώχεια στις ανεπτυγμένες χώρες.

Κυβερνητικό συμβούλιο-κυβερνητική επιτροπή

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής των υπερυπουργείων θα αποτελούν, από κοινού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη και τους υπουργούς Επικρατείας, Ν. Παππά, Αλ. Φλαμπουράρη και Π. Νικολούδη, την στενή - άτυπη - κυβερνητική επιτροπή που θα λαμβάνει τις κεντρικές αποφάσεις. 

Οι δύο πρώτοι αποτελούν και δύο από τα πρόσωπα κλειδιά στην κυβέρνηση, ενώ ο τρίτος ενσαρκώνει την δέσμευση του κ. Τσίπρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Επισήμως πάντως, δημιουργείται ένα 15μελές κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι 10 υπουργοί και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας.

Εκτός αυτών ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας που επωμίζεται την ευθύνη του Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, από κοινού με τον υφυπουργό Τέρενς Κουικ, θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Φωτογραφίες από τη συνεδρίαση

Σακελλαρίδης: Καθημερινή η ενημέρωση

"Περιμένουμε σήμερα τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές από τον πρωθυπουργό και τις συμβουλές του προς το Υπουργικό Συμβούλιο. Το γενικότερο στίγμα σε σχέση με τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, αν και είναι γνωστές αυτές από τις εκλογές και όσα είχαμε πει" δήλωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως οι προγραμματικές δηλώσεις θα γίνουν μέσα στη Βουλή. Για το μήνυμα των εκλογών, ανέφερε: "Το μήνυμα στην Ευρώπη εκφράστηκε μέσα από την βούληση του ελληνικού λαού στις εκλογές που επισήμανε ότι χρειάζεται αλλαγή και πατά στην πραγματικότητα. Το πρόγραμμα διάσωσης που υπήρχε μόνο πρόγραμμα διάσωσης δεν ήταν. Θέλουμε μια αμοιβαία επωφελής λύση με τους εταίρους". 

Τέλος, ο Γ. Σακελλαρίδης μίλησε για το breefing με τα ΜΜΕ και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ενημερώνοντας πως θα ξεκινήσει άμεσα. "Θα είναι καθημερινή. Μέσω της δική σας ενημέρωσης θα στηρίζεται η ενημέρωση της κοινωνίας και του λαού, όπως γίνεται στη Δημοκρατία. Δεν έχουμε πρόβλημα με την κριτική, θέλουμε μέσω και αυτής να γινόμαστε καλύτεροι", ανέφερε. 

"Αυτό θα το δείτε στην πράξη για την παρουσία πρωθυπουργού και υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εχουμε δεσμευτεί για την παρουσία του που θα δώσει νέα αξιοπιστία στο θεσμό" σημείωσε. 

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή