facebook pixel

Telegraph για Τσίπρα: το διαμέρισμα του "Έλληνα Τσε Γκεβάρα"

Η πολυκατοικία όπου μένει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως τη φωτογράφισε η Telegraph

Ένα πρωτότυπο ρεπορτάζ φιλοξενεί το σημερινό φύλλο της Telegraph. Ο δημοσιογράφος Nick Squires βρέθηκε στην Αθήνα και επισκέφθηκε τη γειτονιά του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη, επιχειρώντας να εντοπίσει μερικούς από τους λόγους της δημοτικότητάς του.

Η Κυψέλη είναι μετριοπαθής περιοχή της εργατικής τάξης, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στο οποίο ο δημοσιογράφος κάνει μια χιουμοριστική μεταφορά για την οδό όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα: όπως λέει, η οδός Αρμονίας λειτουργεί σαν ειρωνεία, καθώς η αρμονία στην ευρωζώνη είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη γειτονιά της φτωχολογιάς

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ περιγράφει το σημείο όπου βρίσκεται η πολυκατοικία του κ. Τσίπρα και της οικογένειάς του. "Στέκεται" στα οικόπεδα που "βλέπει" η πρόσοψη, που είναι γεμάτα σκουπίδια, στον δρόμο με τα γκράφιτι στους τοίχους, αλλά και στη θέα, που φτάνει μέχρι την Ακρόπολη και τη θάλασσα του Πειραιά.

Η γειτονιά αντανακλά τις μετριοπαθείς καταβολές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει την μακρόχρονη υπεράσπισή του των δικαιωμάτων των πτωχών και γενικότερα την ανάμιξή του στην ελληνική Αριστερά, γράφει το άρθρο. Η στήριξη που απολαμβάνει ο κ. Τσίπρας αυξήθηκε θεαματικά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι Έλληνες είδαν την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 25%, οι επιχειρήσεις κατέρρευσαν και η καθημερινή ζωή έγινε αγώνας.

Το μοναδικό στοιχείο που διαφοροποιεί το σημείο από το υπόλοιπο περιβάλλον, είναι το αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται μπροστά στην πολυκατοικία του κ. Τσίπρα, συνεχίζει το ρεπορτάζ, για να περάσει στο προφίλ του "πρώην κομμουνιστή" πολιτικού:

Ακτιβιστής από νεαρή ηλικία

"Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, τρεις μέρες μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας, εντάχθηκε στη νεολαία του κομμουνιστικού κινήματος, για να γίνει ένας πολύ ενεργός ακτιβιστής ως φοιτητής. Ασκήθηκε ως μηχανικός αλλά τελικά πέρασε εξολοκλήρου στην πολιτική.

Ο ευπροσήγορος τρόπος του και η απέχθειά του για τις γραβάτες, τον διαχωρίζουν από την πολιτική ελίτ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά δεν είναι κακό που είναι νέος και 'γράφει' στον φακό.

Το όνομα του μικρότερου γιου του είναι Ερνέστο, προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα, που είναι το είδωλο του κ. Τσίπρα.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις πολιτών που δίνουν μια γενικά θετική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιχειρείται και σύντομη αναδρομή στις πολιτικές θέσεις και τη σύνθεση του κόμματος.

"Ο κ. Τσίπρας έχει δώσει υποσχέσεις που πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κρατήσει, αλλά το μήνυμά του για αψήφιση της 'μισητής' τρόικα έχει απήχηση σε εκατομμύρια Έλληνες", καταλήγει το ρεπορτάζ.

  • Διαβάστε όλα τα νεότερα για τις εκλογές, στο tag Εκλογές 2015

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή