facebook pixel

"Καθαρη και ισχυρη εντολη διακυβερνησης στον ΣΥΡΙΖΑ"

Τσίπρας: Κοντά στην αυτοδυναμία - Δεν συγκυβερνώ με την τρόικα

Τσίπρας από Πάτρα: Είμαστε μισό βήμα από την αυτοδυναμία

Μία "μεγάλη και ευρεία νίκη" που θα σημαίνει "καθαρή εντολή διακυβέρνησης", ζήτησε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι δεν θα συγκυβερνήσει με την τρόικα, ούτε θα δεχθεί να έχει στο υπουργικό Συμβούλιο εκπροσώπους των απόψεων της τρόικας.

Εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη, λέγοντας ότι "απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία". Αλλά πρόσθεσε ότι "δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, δε ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης".

"Όσο πιο μεγάλη η στήριξή σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο ότι τη Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια. Τόσο πιο δυνατή η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές", συμπλήρωσε.

"Έχουν Plan B: ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία"

"Οι εκπρόσωποι της τρόικα και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία, χωρίς σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην έχουμε περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης. Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ", είπε.

"Για αυτό σας καλούμε να μην αφήσετε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Την Κυριακή, ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Αυτό το βήμα θα το ολοκληρώσουμε, όλες και όλοι μαζί, την Κυριακή. Και τη Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ενωθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξει την Ελλάδα". 

Επίθεση στην "έξαλλη ακροδεξιά των φίλων του Σαμαρά"

Κάνοντας λόγο για "ρεσιτάλ τρομολαγνείας και φόβου", ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σε Αντώνη Σαμαρά και Νέα Δημοκρατία. Τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι απέναντί του βρίσκεται "μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κυρίου Σαμαρά, που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία".

"Το κόμμα του κ. Σαμαρά, με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει, δυστυχώς, καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς, και αυτό είναι το κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα, φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος", είπε ο κ. Τσίπρας.

"Τον Φλεβάρη θα ψάχνουν για αρχηγό, γιατί ο μόνος που θα χρεοκοπήσει είναι ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του. Αυτοί θα χρεοκοπήσουν, όχι η Ελλάδα", τόνισε.

Προειδοποίησε, τέλος, τον κ. Σαμαρά "να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες ευνοϊκά, για φίλους και συμβούλους του" κάνοντας αναφορά στις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και των εμβασμάτων εξωτερικού. "Αν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων".

"Η ελπίδα έρχεται"

"Η Ελλάδα από Δευτέρα γυρίζει σελίδα και προχωράει μπροστά σε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία", πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό. "Έχουμε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πριν και ανεξάρτητα από την έναρξη και την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές", είπε.

Για τη φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από τις καταθέσεις, ξεκαθάρισε πως "έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις και συναλλαγές", προσθέτοντας ότι "κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί".

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Αχαΐα

Ειδικά για την Αχαΐα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ειδικό και στοχευμένο σχέδιο για τη βραχυ-μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί ο τουρισμός, ως συγκριτικό πλεονέκτημα.

Δήλωσε ακόμη ότι θα μετατρέψει σε οριστική την προσωρινή παραχώριση της παραλιακής ζώνης του δήμου, στον Δήμο Πατρέων. Αυτή η πολύτιμη δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή