facebook pixel

"Την Κυριακη θα νικησει η ΝΔ και η Ελλαδα"

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει καθεστώς Βόρειας Κορέας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και πίστη για νίκη της ΝΔ, οι δύο άξονες της ομιλίας Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

"Την Κυριακή θα νικήσει η ΝΔ και η Ελλάδα", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ. Παράλληλα, εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να εγκαθιδρύσει καθεστώς με "πρωθυπουργό Βόρειας Κορέας", επειδή θέλει στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου το ΣΔΟΕ και κάθε άλλη ανεξάρτητη αρχή.

Είπε, ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμπεριφορά του, διώχνει τους ξένους επενδυτές. 

"Θέλει να καταργήσει το ΑΣΕΠ και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, να αφοπλίσει την Αστυνομία και το Λιμενικό. Τα θέλει όλα κρατικά γιατί επιδιώκει να φτιάξει τον δικό του κομματικό στρατό. Θέλει να ακυρώσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις, όπως της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Θα βάλει νέους φόρους στο Χρηματιστήριο", υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς.

"Σε καμιά χώρα δεν γίνονται κρατικοποιήσεις, πλέον, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα", πρόσθεσε, χαρακτηριστικά.

Για τον ΕΝΦΙΑ, επανέλαβε τη δέσμευση του για μείωση κατά 7%, ενώ σχετικά με την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, περί κατάργησης του και θέσπισης φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σχολίασε με νόημα: "κάθε συνιστώσα και τη δική της εκδοχή".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει θάνατο της οικονομίας"

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βάλει φόρους και "χέρι" στις καταθέσεις των πολιτών και θα προκαλέσει τον θάνατο της οικονομίας, αλλά και ότι έσυρε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με σκοπό να ματαιώσει την έξοδό της από το Μνημόνιο.

Με νίκη της ΝΔ την Κυριακή, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Δευτέρα θα φύγει  το "σύννεφο αβεβαιότητας" πάνω από τη χώρα, θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες συμφωνίες και η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο.

Επανήλθε, επίσης, στην εξύβρισή του -όπως τη χαρακτηρίζει- από τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο", καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ αλαζονεία για το γεγονός ότι δεν τον αποδοκίμασε.

"Αυτό είναι το ήθος και η αλαζονεία τους. Φανταστείτε να κυβερνήσουν κιόλας. Αλλά δεν θα κυβερνήσουν, επειδή τη Δευτέρα, η Ελλάδα θα είναι γαλάζια", σημείωσε.

"Στις εκλογές συγκρούονται δύο Ελλάδες"

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα, τονίζοντας ότι ακόμα και με μια ψήφο διαφορά θα πάρει το μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών, και έθεσε δίλημμα:

"Δύο Ελλάδες συγκρούονται. Η Ελλάδα της Ευρώπης που μπορούμε, και η Ελλάδα των ψεμάτων. Η Ελλάδα των επενδύσεων, και η Ελλάδα των κρατικοποιήσεων και των κομματικών στρατών. Η Ελλάδα που βγαίνει από το Μνημόνιο στην ανάπτυξη, και η Ελλάδα που επιστρέφει στο Μνημόνιο".

Αναφορά σε φοροελαφρύνσεις

Στα φορολογικά, "τώρα είμαστε έτοιμοι για φοροελαφρύνσεις", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και εξήγγειλε ότι ο φόρος επιχειρήσεων θα μειωθεί από 25% σε 15%, μέσα σε μια τετραετία. Επίσης, ότι θα αποκατασταθεί άμεσα η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς, μόλις ανέβηκε στο βήμα, είπε ότι μιλάει "από τον τόπο της Μακεδονίας, από τον τόπο της Αμφίπολης". Αναφέρθηκε σε κάποιους που ανακάλυψαν δήθεν "μακεδονική γλώσσα", και υπογράμμισε ότι "η απόφαση του λαού μας, όμως, είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε την ιστορία, ούτε την ταυτότητα μας, ούτε τη γλώσσα μας"

"Τους ενοχλεί που προωθούμε τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ελληνική ΑΟΖ, και διακηρύσσουν μέχρι και ότι πρέπει να καταργηθεί το ΝΑΤΟ, τώρα που δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ", είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός μίλησε για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα που προγραμματίζονται, λέγοντας ότι η πόλη γίνεται διεθνής κόμβος διαμετακομιστικού εμπορίου με συνδυασμένες μεταφορές. Έθεσε, μάλιστα, ως κορυφαία προτεραιότητα το λιμάνι, ενώ είπε ότι θα γίνει αναβάθμιση του αεροδρομίου Μακεδονία.

Μίλησε για το μετρό, την Αλεξάνδρεια ζώνη Καινοτομίας, την ανάπτυξη του τουρισμού, και την αναβάθμιση του ΤΕΙ, ενώ δήλωσε ότι, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Θερμή υποδοχή από ΟΝΝΕΔ και... Καραμανλής

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη και φίλοι της ΝΔ, και κυρίως της ΟΝΝΕΔ, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα στον κ. Σαμαρά, έξω και μέσα στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, που έφτασε λίγα λεπτά πριν από τον πρωθυπουργό. Οι δυο τους, μάλιστα, είχαν θερμή χειραψία, ενώ σημειώνεται ότι στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή