facebook pixel

Καταθεση - χειμαρρος απο τη Λιτσα Βλαστου

Ο Βλαστός είχε συμβόλαιο θανάτου για τον Μαντούβαλο

Συμβόλαιο θανάτου για τον Πέτρο Μαντούβαλο, αποκαλύπτει η κατάθεση Λίτσας Βλαστού

Αποκαλυπτική στην κατάθεσή της η ξαδέρφη του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος εκβιαστών στις φυλακές της χώρας, Παναγιώτη Βλαστού, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο βαρυποινίτης είχε συμβόλαιο θανάτου για τον Πέτρο Μαντούβαλο. Ποιος έκανε την "παραγγελία" και ποια η διαδικασία έως ένα βήμα πριν την εκτέλεση. Τι είπε ο φερόμενος ως στόχος για την αποκάλυψη.

Η Λίτσα Βλαστού κατέθεσε, χθες, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε συσταθεί στο σωφρονιστικό σύστημα της Ελλάδας, και με τα όσα είπε "καίει" -ουσιαστικά- τον ξάδερφό της και φερόμενο ως εκ των αρχηγών του κυκλώματος εκβιαστών, Παναγιώτη Βλαστό.

Ανάμεσα σε άλλα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο Παναγιώτης Βλαστός είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εκτέλεση "συμβολαίου θανάτου" για τον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο. Την "παραγγελία" για το χτύπημα φέρεται να είχε δώσει ο καταδικασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Ο Αγγελόπουλος υποστήριζε ότι ο γνωστός δικηγόρος του χρωστούσε ένα εκατομμύριο ευρώ, και για τον λόγο αυτό, τέθηκε σε λειτουργία σχέδιο εκτέλεσής του.

Σχετικά:

Κατά τα λεγόμενα της Λίτσας Βλαστού, η ίδια είχε ρόλο στο σχέδιο, καθώς ο Παναγιώτης Βλαστός της είχε ζητήσει φωτογραφία του κ. Μαντούβαλου, καθώς και διευθύνσεις του σπιτιού και του γραφείου του.

Ακολουθώντας εντολές του Βλαστού, η ξαδέρφη του τοποθέτησε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν σε φάκελο, τον οποίο και παρέδωσε στον πατέρα ενός Αλβανού έγκλειστου στις φυλακές της Πάτρας.

Αργότερα, μάλιστα, η Λίτσα Βλαστού παρέλαβε 100 χιλιάδες ευρώ από τον Αγγελόπουλο (μέσω δικηγορικού γραφείου του Πειραιά), οι οποίες και προορίζονταν για αμοιβή του Παναγιώτη Βλαστού. Ο τελευταίος θα έδινε την εντολή, μέσα από τη φυλακή, για την εκτέλεση του "συμβολαίου θανάτου". Τελικά, για αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο, το "συμβόλαιο" ακυρώθηκε.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο κ. Μαντούβαλος δήλωσε στο MEGA ότι ανησύχησε ιδιαίτερα για τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε κανένα από τα μέλη του εγκληματικού κυκλώματος. Πρόσθεσε, πάντως, ότι έχει δεχτεί ευθείες απειλές για τη ζωή του, κατά τη διάρκεια της δίκης των Πυρήνων της Φωτιάς, όπου παρίστατο ως πολιτική αγωγή.

Κι άλλες αποκαλύψεις

Εκτός από την αποκάλυψη για το "συμβόλαιο θανάτου" με στόχο τον κ. Μαντούβαλο, από την κατάθεση της Λίτσας Βλαστού, αλλά και από έρευνες που έγιναν στις φυλακές Πάτρας, αποκαλύφθηκαν και άλλα σχέδια του κυκλώματος των εκβιαστών.

Ανάμεσα σε άλλα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι η εγκληματική οργάνωση σχεδίαζε να δολοφονήσει αστυνομικό που είχε συλλάβει έναν συνεργό του Βλαστού, και να απαγάγουν ένα στέλεχος τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη, φανερώθηκαν ως έργο των ποινικών (ή ότι είχαν εμπλοκή):

  • οι απόπειρες δολοφονίας της ξαδέρφης του βαρυποινίτη (σχεδιαζόταν, μάλιστα, νέα απόπειρα, για χθες, Δευτέρα)
  • οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των δικαστικών που καταδίκασαν τον Βλαστό για την απαγωγή Παναγόπουλου και την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων
  • οι βόμβες στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του
  • η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη

Η πορεία των εκατομμυρίων της απαγωγής Παναγόπουλου

Από την απαγωγή Παναγόπουλου, τα μέλη του εγκληματικού κυκλώματος αποκόμισαν 30 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα. Από αυτά, φαίνεται ότι χάθηκαν τα 4, τα οποία ο Βλαστός είχε στείλει για ξέπλυμα στην Ιταλία. 

Από τα υπόλοιπα, ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να έδωσε 2 εκατομμύρια στη ξαδέρφη του (όταν της τα ζήτησε πίσω και έλειπε ένα ποσό, ξεκίνησαν οι απόπειρες εναντίον της), 1,65 εκατομμύρια στη δικηγόρο του, και 1,2 εκατομμύρια στον συνεργό του, Χαράλαμπο Μουστάκα.

Σχετικά:

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή