facebook pixel

Handelsblatt: "Η αληθεια που καποιοι σας εκρυψαν για την Ελλαδα"

Τσίπρας σε Γερμανούς: "Μας δώσατε περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε"

Τσίπρας στην Handelsblatt: "Μας δώσατε περισσότερα χρήματα από ό,τι έπρεπε...

Με άρθρο - ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα Handelsblatt, δίνει συνέχεια στην προεκλογική του προσπάθεια ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τίτλο "Η αλήθεια που κάποιοι σας έκρυψαν για την Ελλάδα", καλεί τους αναγνώστες της εφημερίδας να διαβάσουν την παρέμβασή του χωρίς προκαταλήψεις. 

Στη συνέχεια του κειμένου, σε μια αποστροφή για παράδειγμα, ο Έλληνας πολιτικός ομολογεί: 

"Το κόμμα μας, και εγώ ο ίδιος, διαφωνήσαμε με την δανειακή συμφωνία του Μαΐου του 2010, όχι γιατί η Γερμανία και οι λοιποί εταίροι μας δεν μας έδωσαν αρκετά χρήματα, αλλά γιατί μας δώσατε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε, κι από όσα είχαμε δικαίωμα να δεχθούμε".

Πρόκειται τελικώς, όμως, για "χρήματα τα οποία ούτε θα βοηθούσαν τον ελληνικό λαό, καθώς έπεσαν στη μαύρη τρύπα του χρέους, ούτε και θα σταματούσαν την συνεχή διόγκωση του δημόσιου χρέους το οποίο οι εταίροι μας θα αναγκάζονταν να μετακυλίουν στο διηνεκές με μεγάλο κόστος για τους πολίτες τους. Και αυτή την αλήθεια την ήξεραν καλά οι Γερμανικές κυβερνήσεις και δε σας την φανέρωσαν ποτέ", αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

"Επέκτεινε και προσποιήσου"

Σε άλλο σημείο του άρθρου, σημειώνει, "ένα πρόβλημα χρεοκοπίας αντιμετωπίστηκε σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας. Υιοθετήθηκε, με άλλα λόγια, η νοοτροπία του κακού τραπεζίτη ο οποίος, αντί να παραδεχθεί ότι δάνειο που παρείχε σε πτωχευμένη εταιρεία "έσκασε", την δανείζει κι άλλα ποσά προσποιούμενος ότι τα παλαιά δάνεια παραμένουν εξυπηρετούμενα και επεκτείνονοντας την χρεοκοπία στο διηνεκές. Δεν χρειαζόταν παρά κοινός νους για να δει κανείς ότι η εφαρμογή του δόγματος "extend and pretend" στην περίπτωση της χώρας μου θα κατέληγε σε τραγωδία". 

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αφιερώνει μεγάλο μέρος του άρθρου στις κοινωνικές πλευρές αυτής της τραγωδίας, και στην άνοδο του νεοναζισμού, ως απόρροια των πολιτικών που εφαρμόστηκαν. 

Επιχειρηματολογεί για το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, για να καταλήξει με ένα πολιτικό συμπέρασμα, "οι Έλληνες στρέφονται εναντίον των Γερμανών, οι Γερμανοί εναντίον των Ελλήνων, και η ιδέα μιας δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης πλήττεται βάναυσα".

Νέα Συμφωνία εντός Ευρωζώνης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέχει όμως και μια διαβεβαίωση: ότι το κόμμα του θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή προκειμένου "να προωθήσουμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, στη δημόσια διοίκηση για διαφάνεια, αξιοκρατία, φορολογική δικαιοσύνη, πάταξη του μαύρου χρήματος. 

Αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα θέσουμε στην κρίση των πολιτών μας στις επερχόμενες εκλογές.  

Στόχος μας είναι, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, μια Νέα Συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη εντός της οποίας να μπορεί και ο δικός μας λαός να αναπνεύσει, να δημιουργήσει, να ζει με αξιοπρέπεια. Με χρέος κοινωνικά βιώσιμο. Με χρηματοδότηση της ανάπτυξης. Με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Με περισσότερη Αλληλεγγύη και Δημοκρατία. Στις 25 Ιανουαρίου στην Ελλάδα, γεννιέται μια ευκαιρία για την Ευρώπη. Ας μην την χάσουμε", καταλήγει.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή