facebook pixel

Καμίνης: "Πολιτικοί, σεβαστείτε την Αθήνα"

Καμίνης: Σεβαστείτε την Αθήνα!

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ζητά από τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης να σεβαστούν το αστικό περιβάλλον και να ακολουθήσουν όλα όσα προβλέπονται αναφορικά με την αφισοκόλληση ενόψει εκλογών.

Με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να βρίσκονται προ των πυλών, τα πολιτικά κόμματα αναμένεται να δηλώσουν την παρουσία τους υπενθυμίζοντας την ύπαρξή τους μέσα από μία σειρά αφισοκολλήσεων στους δρόμους της πόλης. Σε μία προσπάθεια λοιπόν η Αθήνα να παραμείνει καθαρή αλλά και να διατηρήσει την αισθητική της, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έστειλε επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα σημειώνοντας ότι ο δήμος δεν θα ανεχθεί καμία παράνομη αφισοκόλληση.

Την ίδια στιγμή, έχουν γνωστοποιηθεί όλοι οι χώροι που μπορούν νομίμως να αναρτήσουν τις αφίσες τους ενώ τονίζεται ξεκάθαρα ότι ο δήμος σε καμία περίπτωση δεν θα μείνει αμέτοχος στις όποιες απόπειρες υποβάθμισης της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα και όπως κοινοποίησε στη σελίδα στο facebook, ο δήμαρχος αναφέρει:

"Παράνομη αφισοκόλληση στις εκλογές, ο δήμος Αθηναίων δεν θα ανεχθεί ! Θα επιβληθούν και θα εφαρμοστούν όσα προβλέπουν οι νόμοι. Ζήτησα απόψε με επιστολή μου απΆ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα να σεβασθούν την πόλη, κατά την προεκλογική περίοδο. Άλλωστε έχουμε γνωστοποιήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα τους χώρους όπου μπορούν νομίμως να αναρτούν τις αφίσες τους. Γιατί θα πρέπει να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία εις βάρος της πόλης; Σε καμία περίπτωση. Δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της Αθήνας".

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων αποφάσισε τους κοινόχρηστους χώρους που παραχωρούνται στα κόμματα για τα εκλογικά τους περίπτερα.

Σύμφωνα με την απόφαση, το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΝΔ θα βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, του ΠΑΣΟΚ στην Πανεπιστημίου και Κοραή, των ΑΝΕΛ στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, του ΚΚΕ στον πεζόδρομο Κοτοπούλη στην πλατεία Ομονοίας, του Ποταμιού στην πλατεία Κοτζιά, της ΔΗΜΑΡ στην έξοδο του μετρό στην Κοραή προς Σταδίου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΣΧΕΔΙΟ Β στην Πανεπιστημίου μπροστά στη Βιβλιοθήκη, του ΛΑΟΣ στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Σταδίου, της Χρυσής Αυγής στην Κατεχάκη και Μεσογείων, ενώ το Κίνημα-Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα βρίσκεται στην Πατριάρχου Γρηγορίου ΕΆ.

Ξανά ανοιχτός ο Εθνικός Κήπος

Με προηγούμενη ανακοίνωσή του, ο Γ. Καμίνης εξέφρασε αφενός τη χαρά του που ο Εθνικός Κήπος άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ένα σημαντικό διάστημα που παρέμεινε κλειστός για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, είναι φανερή η ένστασή του σε τέτοιου είδους αποφάσεις που ζημιώνουν τους κατοίκους και τουρίστες της Αθήνας. Με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο του Εθνικού Κήπου, βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει την αντίθεσή του σε μία σειρά από μέτρα που λαμβάνονται για λόγους ασφαλείας. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Δεν κατανοώ γιατί έπρεπε να μείνει κλειστός στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης τόσες μέρες, ο Εθνικός Κήπος. Για λόγους ασφαλείας, ήταν η απάντηση στις εξηγήσεις που ζήτησε ο δήμος. Τόσες μέρες; Μέρες γιορτών; Να αναγνωρίσουμε κάποιες ειδικές συγκυρίες που επιτάσσουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, ναι. Αλλά ο παρατεταμένος αποκλεισμός είναι απαράδεκτος. Αποδεικνύεται δυστυχώς, ολοένα και συχνότερα, η πρώτη επιλογή. Κλείνουμε τους δρόμους, κλείνουμε τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, κλείσαμε τον Κήπο, κλείνουμε το κέντρο της πόλης! Μήπως θέλει αναθεώρηση ο σχεδιασμός για την τήρηση της ασφάλειας; Επιτέλους σήμερα, οι πόρτες του Εθνικού Κήπου άνοιξαν".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή