facebook pixel

Στη ΝΔ μετακομίζει η Άντζελα Γκερέκου - Βράζει το ΠΑΣΟΚ

Με τη Νέα Δημοκρατία επέλεξε να συστρατευθεί η Άντζελα Γκερέκου, παρά τις αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ

Παρά τις προειδοποιήσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η πρώην "πράσινη" βουλευτής της Κέρκυρας, Άντζελα Γκερέκου, επέλεξε τελικά να συστρατευθεί με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως αναφέρει σε δήλωσή της, στην οποία εξηγεί τα κίνητρα της απόφασης που πήρε.

"Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας", λέει η κ. Γκερέκου.

Πληροφορίες της Πέμπτης ανέφεραν πως εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ είχε - από την στιγμή που ακούστηκαν οι σχετικές φήμες - μεταφερθεί το μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά να μην επιμείνει σε αυτήν την κίνηση που θυμίζει πρακτικές δεκαετίας '60, ενώ διαμηνύουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχει πολιτικό κόστος.

"Θεωρούμε αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος ο Σαμαράς" έλεγαν κορυφαία στελέχη της Χ. Τρικούπη, μεταφέροντας την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου. "Είναι μια ενέργεια η οποία αναφέρεται σε πολιτική πρακτική δεκαετιών που έχουν περάσει προ πολλού σ' αυτήν τη χώρα και καλό είναι να μην επιστρέψουμε σ' αυτές, ούτε ως μεμονωμένο γεγονός" συμπλήρωναν με νόημα.

"Αν ανακοινωθεί συνεργασία, θα κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας", αναφέρουν αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να στείλει προσωπική επιστολή ο Ευ. Βενιζέλος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν από το πρωί με την κ. Γκερέκου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρχικά τους απαντούσε με μισόλογα, ενώ νέα προσπάθεια επικοινωνίας δεν καρποφόρησε αφού "έχει κλείσει το τηλέφωνο" όπως έλεγαν.

Δεδομένου ότι την είδηση διέρρεαν την Πέμπτη από την Συγγρού και η ίδια δεν την διαψεύδει, στην Χ. Τρικούπη έδωσαν στον Τύπο την ανακοίνωσή στήριξης του ΠΑΣΟΚ που είχε βγάλει η ίδια μόλις την περασμένη Δευτέρα προκειμένου να την εκθέσουν πολιτικά.

Σε αυτήν ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. ΓιΆ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα".

"Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή