facebook pixel

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός - Έτσι ήταν τη στιγμή της σύλληψης

Συνελήφθη ο Χριστοδουλος Ξηρός - Με ξανθά μαλλιά και μούσι έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Ανάβυσο, ο Χριστόδουλος Ξηρός, έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή του, όταν είχε πάρει άδεια από τις φυλακές. Δεν προέβαλε αντίσταση ο καταδικασθείς ως μέλος της 17Ν. Πώς έφτασαν στη σύλληψή του οι αστυνομικοί, που τον οδήγησαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταζητούμενος είχε νοικιάσει στην οδό Ασκληπιού και Μερκούρη, μια μονοκατοικία σε απομονωμένη περιοχή, με πλαστά έγγραφα πριν από περίπου δύο μήνες.

Πριν να φτάσουν στη σύλληψή του, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν άνθρωπο με τον οποίο είχε επαφές, και σε συνδυασμό με παρακολούθηση κλήσεων, άρχισαν έρευνες στην περιοχή "πόρτα-πόρτα".

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν το σπίτι, εδώ και τρεις μέρες. Το μεσημέρι του Σαββάτου, τους δόθηκε η ευκαιρία. Μόλις τον είδαν έξω από την οικία έγινε η επέμβαση και τον συνέλαβαν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ξηρός δεν προέβαλε αντίσταση. Στην κατοχή του βρέθηκε και ένα πιστόλι, γεμάτο, με σφαίρα στη θαλάμη, το οποίο θα σταλεί για εξέταση.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλου οπλισμού, κυρίως εκρηκτικών, και αποτυπωμάτων ή άλλων στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στα ίχνη εκείνων με τους οποίους συνεργαζόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός, όσο διάστημα κρυβόταν.

Η μεταμόρφωση

Εμφανισιακά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Ξηρός είναι αλλαγμένος. Όπως σημειώνει το Βήμα, είχε βάψει τα μαλλιά του σε μια απόχρωση άσπρα προς ξανθά, είχε μικρό μούσι και φορούσε γυαλάκια, ενώ χρησιμοποιούσε ποδήλατο για τις μετακινήσεις του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός πριν τη "μεταμόρφωση"
Ο Χριστόδουλος Ξηρός πριν τη "μεταμόρφωση"

Προφανώς, είχε μεταμφιεστεί για να κυκλοφορεί πιο εύκολα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι για τη διαμονή του είχε επιλέξει μια απομακρυσμένη περιοχή, με ελάχιστη κίνηση τον χειμώνα.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή, στα Καλύβια, διέμενε και ο Νίκος Μαζιώτης με τη σύντροφό του. Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν την ύπαρξη "συστήματος υποστήριξης" από άλλους αντιεξουσιαστές που ενδέχεται να μένουν κοντά.

Η απόδραση

Πριν από ένα χρόνο είχε σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία, όταν ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δεν έδωσε το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας, στη Χαλκιδική, ενώ βρισκόταν σε 9ήμερη άδεια, λόγω εορτών.

Τότε, ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στην εξαφάνιση του εντολέα του, είπε πως πρόκειται για "πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του".

Στον Κορυδαλλό ο Ξηρός

Στις 18.30 αναμένεται να μεταβούν οι δικηγόροι του Χριστόδουλου Ξηρού στη ΓΑΔΑ, για να τον δουν. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Συγχαρητήρια Κικίλια

Μέσω twitter έστειλε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας:

"ΣYNEΛHΦΘH O XPIΣTOΔOYΛOΣ ΞHPOΣ. TA ΘEPMA MOY ΣYΓXAPHTHPIA ΣTON APXHΓO Δ. TΣAKNAKH KAI ΣTOYΣ ANΔPEΣ THΣ EΛ.AΣ.", έγραφε το tweet του υπουργού.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή