facebook pixel

"Όσοι ψηφισουν 'παρων' θα εχουν την ευθυνη"

Σαμαράς: "Παράλογη περιπέτεια" η προσφυγή στις κάλπες

Σαμαράς: "Παράλογη περιπέτεια" η προσφυγή στις κάλπες

Με βασικό του επιχείρημα ότι "οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές", ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε νέα -και τελευταία- παρέμβαση, μέσω συνέντευξης του στη ΝΕΡΙΤ, ενόψει της -κομβικής σημασίας- ψηφοφορίας της Δευτέρας, κατά την οποία κρίνεται εν πολλοίς το μέλλον της χώρας για τα επόμενα έτη.

"Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια", είπε.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε "θανάσιμους κινδύνους", που περικλείουν τα "ανόητα νταηλίκια και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα".

"Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα", υπογράμμισε, για να επισημάνει:

"Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών", θα έχει το ονοματεπώνυμο τους, θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η Ιστορία".

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την προσφυγή σε εκλογές "παράλογη περιπέτεια", για να προσθέσει ότι "εάν εκλέξουμε πρόεδρο θα σπρώξουμε τη χώρα έξω από την κρίση".

"Καθαρές λύσεις"

Ο κ. Σαμαράς, αφού σημείωσε ότι "έχουμε κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ποτέ" και πως "αυτό σημαίνει συναίνεση στην πράξη, όχι στη θεωρία", επανέλαβε και αυτό που είχε πει και στη δημόσια δήλωση της περασμένης Κυριακής, ότι θέλει στην κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Επανέλαβε επίσης ότι "μπορούμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές, ακόμα και στα τέλη του 2015, αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές".

Και ζήτησε "καθαρές λύσεις", ώστε "να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα που δημιούργησε η εκλογή ΠτΔ ή θα τελειώνουμε με τις εκλογές, όπως προβλέπει το σύνταγμα".

Χρέωσε, κατόπιν, την ευθύνη σε που όσους "σέρνουν τη χώρα σε εκλογές που κανείς Έλληνας δεν θέλει".

"Δεν ντρέπονται..."

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "ο κατήφορος του δεν έχει τέλος", για να προσθέσει: "Μιλούσαν για κουμπαράδες. Ο Τσίπρας απείλησε στη Βουλή μιλώντας για αποστασίες όποιον βουλευτή ψηφίσει ΠτΔ".

Αναφερόμενος στην υπόθεση Χαϊκάλη, υπογράμμισε: "Στέλεχος των ΑΝΕΛ πήγε να εξαγοράσει βουλευτή των ΑΝΕΛ. Καταγγέλλουν εμάς και δεν ντρέπονται. Ο Μ. Γλέζος κατάλαβε τι συνέβαινε και είπε να μην μπουν αυτά τα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έδινε συγχαρητήρια στον κ. Χαϊκάλη".

Και συνέχισε κάνοντας αναφορά σε "βούρκο, λαϊκισμό, λάσπη, συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας".

"Ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε το κλίμα για την εκλογή ΠτΔ", πρόσθεσε.

Ψήφος από Χ.Α.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ψηφίσει η Χρυσή Αυγή υπέρ του Σταύρου Δήμα, τόνισε: "Οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν πρόεδρο".

Για να συνεχίσει σε διαφορετικό μήκος κύματος με αυτό άλλων στελεχών της ΝΔ: "Αν προβοκάρουν την εκλογή, είναι ένας παραπάνω λόγος να ψηφίσουν όλοι Σταύρο Δήμα ώστε να τους βάλουμε στο περιθώριο".

"Οι ψήφοι της Χ.Α. αθροίζονται με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν πρόβλημα με αυτό που συμβαίνει, έχουν πρόβλημα με ό,τι θα συνέβαινε;", διερωτήθηκε κατόπιν.

Ορισμός του πιστωτικού γεγονότος

Κλιμακώνοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι "όσο περισσότερο ακούνε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο φρίττουν. Ακούνε τον Τσίπρα να λέει ότι θα τους χορέψει στο ταψί. Μεγάλες χώρες παίρνουν έκτακτα μέτρα και δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές. Δεν ξέρω εάν είμαστε στα καλά μας...".

"Αυτό που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος", τόνισε, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε: "Για ποια αλλαγή συσχετισμών μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμα και η αριστερή Liberation αποκάλυψε ότι εάν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα γυρίσει στις σπατάλες".

"Όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες. Η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων είναι μονομερής ενέργεια. Το να μην αποδίδεις τους τόκους είναι μονομερής ενέργεια. Όλα είναι μονομερείς ενέργειες που οδηγούν πίσω στη χρεοκοπία", επισήμανε.

"Θα κερδίσουμε τις εκλογές"

Εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στην επίδοση της ΝΔ στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών:

"Εάν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε. Το αισθάνομαι. Ήδη οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι εκλογές θα συνέφεραν τη ΝΔ. Ο έλληνας πολίτης έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και τι θα συμβεί από εδώ και μπρος".

"Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο ήρεμο λιμάνι", σχολίασε και πρόσθεσε: "Ο Τσίπρας από καπρίτσιο θέλει να το σπρώξει σε φουρτουνιασμένες θάλασσες".

"Ό,τι χτίσαμε με αίμα μπορεί να χαθεί σε μία μέρα, Το θέμα είναι να μην πάμε τώρα σε εκλογές", συμπλήρωσε.

Αντιδράσεις κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, σχολίασε: "Σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός,  μέσω της σημερινής του συνέντευξης,  κατέφυγε σε έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό". (Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση)

"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη", σχολίασαν οι ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε: "Όσοι μιλάνε για συναίνεση, είτε τώρα επενδύοντας στο φόβο (κυβέρνηση) είτε μετά τις εκλογές καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες (αξιωματική αντιπολίτευση), στην πραγματικότητα έχουν ένα στόχο: να εγκλωβίσουν το λαό στους ίδιους μονόδρομους της ΕΕ, του κεφαλαίου και των μνημονίων διαρκείας. Απέναντι στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή