facebook pixel

Αβασιμη η καταγγελια συμφωνα με τον εισαγγελεα

Στο αρχείο οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας

Στο αρχείο οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας

Στο αρχείο θέτει την υπόθεση της καταγγελίας Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος, καθώς -όπως σημειώνει στο σχετικό πόρισμα- δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν οι επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή "καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας".
 
Ο εισαγγελέας αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους. 

Έτσι, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον "μεσάζοντα". 

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.

Επίσης, τονίζει ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στις 12/12/2014 στη συνάντηση στο σπίτι του Χαϊκάλη, όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο αλλά στο ότι ο ίδιος ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων. 

Τονίζει δε, ότι η συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή ήταν στις 6 μμ στις 12/12 και μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ.

Ο εισαγγελέας επισημαίνει, αποδεχόμενος τους λόγους που προέβαλε ο κ. Αποστολόπουλος για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βουλευτή, ότι δεν είναι λογικό ο δράστης διάπραξης σοβαρού κακουργήματος να προσλαμβάνει μάρτυρες να παρακολουθούν τα γεγονότα σε περίοπτη θέση ώστε να βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι και κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα. 

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος προκειμένου να καταλήξει σε αυτή την κρίση βασίστηκε αποκλειστικά στις καταθέσεις των εμπλεκομένων μαρτύρων ή υπόπτων.

ΣΥΡΙΖΑ

Ενστάσεις, για την απόφαση του Εισαγγελέα να θέσει την υπόθεση Χαϊκάλη στο αρχείο διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιο κύκλων του κόμματος.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης".

Π. Καμμένος

"Πλέον δεν απομένει παρά ο ελληνικός λαός να βάλει στο αρχείο, με την ψήφο του, κυβέρνηση, καθεστώς και παρακράτος", δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Η κατάθεση Αποστολόπουλου

Στοιχεία για την κατάθεση Αποστολόπουλου στην εισαγγελία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την κατάθεση, ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε στον εισαγγελέα πως ο κ. Χαϊκάλης από το περασμένο καλοκαίρι του είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα για να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή