facebook pixel

Στο στοχαστρο Ψαριανος, Αηδονης, Λυκουδης και Νταβρης

Υπόνοιες για απόπειρα χρηματισμού άλλων βουλευτών αφήνουν Βουδούρης και Παραστατίδης

Στο στόχαστρο Ψαριανός, Αηδόνης, Λυκούδης και Νταβρής

Νέες δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε ανακοίνωση των ανεξάρτητων βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη, οι οποίοι αφήνουν υπόνοιες για τους Ψαριανό, Αηδόνη, Λυκούδη και Νταβρή, ότι μπορεί να χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ζητούν, μάλιστα, οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες.    

Μολονότι δηλώνουν ότι "δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό", θεωρούν ότι "η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας".

Και προτείνουν ως μόνο "αδιαμφισβήτητο τρόπο", για να διαλυθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, την αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.

"Σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα", σημειώνουν.

Και επαναφέρουν την πρότασή "να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας".

Οργή Λυκούδη, Ψαριανού και Αηδόνη

Άθλια πολιτικά σκουλήκια, χαρακτήρισε τους δύο βουλευτές ο Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας στο Mega, είπε ότι ρίχνεται βούρκος σε βουλευτές που εξέφρασαν με βάση τη συνείδηση τους, για να σημειώσει ότι η ανακοίνωση είναι και ηλίθια, καθώς ο ίδιος είχε υποστηρίξει από τον Μάιο την εκλογή προέδρου.

"Καλώ τον Τσίπρα να μην εντάξει στα ψηφοδέλτια του αυτά τα άθλια υποκείμενα. είναι ντροπή!", κατέληξε.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αφού τόνισε ότι είχε πει εδώ και μήνες ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο, χαρακτήρισε την ανακοίνωση "αθλιότητα διαφόρων περιπλανώμενων πολιτικάντηδων που εκτελούν συμβόλαια εν όψει της ένταξής του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν διαπιστευτηρια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ".

"Είναι ακόμη πιο άθλιοι και ξεφτιλισμένοι αν το σκεφτήκαν και το έπραξαν μόνοι τους", σημείωσε και κατέληξε: "Θα πρέπει να ντρέπονται. Θα προσφύγουμε όλοι στη Δικαιοσύνη. Να βρουν κάπου να πάνε να κρυφτούν".

Ο Χρ. Αηδόνης δήλωσε στο Βήμα είπε ότι "εάν δεν ανακαλέσουν μέχρι αύριο και δεν ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη προσφεύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή. Εγώ δεν παίζω, είμαι 35 χρόνια στην πολιτική δεν θα αφήσω να με λεκιάσουν οι γενίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν με αυτόν τον τρόπο διαπιστευτήρια για να εξασφαλίσουν θέση στα ψηφοδέλτιά του".

ΠΑΣΟΚ

"Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ανάγκη για άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του Π. Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας της δημοκρατικής ομαλότητας", ανακοίνωσε η Χ. Τρικούπη.

"Από εκεί και πέρα όμως ακραίες αθλιότητες όπως αυτές των Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ελπίζουμε να μη βρεθεί κόμμα να στεγάσει  στην παρούσα φάση τους δύο αυτούς περιφερόμενους καιροσκόπους  που δεν τίμησαν ποτέ τα κόμματα με τα ψηφοδέλτια των οποίων εξελέγησαν. Είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουν τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο από την άκρατη χυδαιότητα αυτών των δύο", σημειώνεται.

Στ. Θεοδωράκης

"Ο καθένας σε αυτόν τον μικρό τόπο είναι γνωστός για την ιστορία του. Και ο Σπύρος Λυκούδης είναι γνωστός για την εντιμότητά του αλλά και την καθαρότητα των απόψεών του. Ας αναζητήσουν αλλού υλικό για τα δόντια τους τα τρωκτικά της πολιτικής» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Και πρόσθεσε: "Είναι πάντως ντροπιαστικό κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ωρών να προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την ψήφο των βουλευτών και μάλιστα εκείνων των βουλευτών που έχουν διακριθεί για την τολμηρότητά τους".

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε στο Facebook:

"Πραγματικά άθλια η ανακοίνωση των Βουδούρη-Παραστατίδη και δίκαιη η οργή του Σπύρου Λυκούδη προ ολίγου στο MEGA. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν εκείνοι που διακινούν σενάρια χρηματισμού, είτε όσων θα ψηφίσουν Πρόεδρο (όπως ο Λυκούδης, ο Ψαριανός κι ο Αηδόνης) είτε όσων δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο (όπως ο Παραστατίδης, ο Βουδούρης κι εγώ), πως εξυπηρετούν μονάχα τα σχέδια των Αυριανιστών και των Χρυσαυγιτών; ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ;"

Νέα δήλωση

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στην ανακοίνωση τους, Βουδούρης και Παραστατίδης επανέρχονται με νέα παρέμβαση.

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

"Επιδίωξη της κυβέρνησης η όξυνση, δική μας η αποκλιμάκωση. Συνεννόηση για το πρόσωπο του προέδρου που θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή

Σε συνέχεια σχολίων και ερμηνειών που έγιναν σχετικά με δήλωσή μας για την αποκάλυψη προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, διευκρινίζουμε ότι προφανώς, η δήλωση αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί «κατηγορία» προς κανέναν. Εξάλλου εμείς αναφέρουμε στην προηγούμενη δήλωσή μας ότι:

"Η σκιά αυτή (της απόπειρας του χρηματισμού) προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό".

Είναι όμως σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι οι αποκαλύψεις αυτές ρίχνουν μια βαριά σκιά στο παρόν πολιτικό σκηνικό. Αυτή η σκιά, κατά την άποψή μας, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν επιδιώκουμε την όξυνση του πολιτικού κλίματος αλλά αντιθέτως την αποκλιμάκωση αυτής της έντασης, που εντείνεται από την κινδυνολογία της Κυβέρνησης στην προοπτική των εθνικών εκλογών. Για τον λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή