facebook pixel

Οι ΑΝΕΛ θα στειλουν το υλικο στον υπουργο Δικαιοσυνης και στον προεδρο της Βουλης

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη

Ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σκηνικό πυροδοτεί νέα καταγγελία περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτή με αιχμή την προεδρική εκλογή.

Αυτή τη φορά τη σχετική καταγγελία έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος είπε ότι επιχειρήθηκε να δωροδοκηθεί ενόψει της ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει καταθέσει σχετικό υλικό στη Δικαιοσύνη.

Συνέντευξη Τύπου Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, περιέγραψε με λεπτομέρειες την υπόθεση λέγοντας ότι έχει σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής το οπτικό-ακουστικό υλικό που αποδεικνύει την απόπειρα δωροδοκίας, καλώντας τους να το δώσουν στη δημοσιότητα, διαφορετικά ζήτησε το "πράσινο φως" για να το δώσει ο ίδιος. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι το πρόσωπο που προχώρησε στην απόπειρα δωροδοκίας είναι κατά δήλωση του στέλεχος της Deutsche Bank και πως ο ίδιος τον γνώρισε στο γραφείο του Α. Σαμαρά, όταν ο πρωθυπουργός ήταν τότε μόνο πρόεδρος της ΝΔ. 

Πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος μεσάζων κατέθεσε και στην υπόθεση των CDS, μετά από υπόδειξη του Δ. Σταμάτη.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι κατά την απόπειρα δωροδοκίας, ο μεσάζοντας είπε στον κ. Χαϊκάλη ότι τα λεφτά μπορεί να του τα παραδώσει άμεσα και πως έχουν δοθεί χρήματα σε αρκετούς. 

Η υπόθεση -όπως είπε- ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες. Η πρώτη συνάντηση είχε διάρκεια 1 ώρας και 15 λεπτών και έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα. Εκεί καταγράφηκε η συνομιλία. Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση διάρκειας 15 λεπτών.

Από την πρώτη στιγμή είχε ενημερωθεί η Δικαιοσύνη, όπως είπε. 

Κατόπιν κανονίστηκε και νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη. 

Είχε ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν επί τόπου για να υπάρξει σύλληψη του προσώπου. 

Ωστόσο, αυτός δεν προσήλθε, αντιθέτως κάλεσε τηλεφωνικά τον κ. Χαϊκάλη και του ευχήθηκε καλές γιορτές.

Στην αρχική απόπειρα δωροδοκίας, τόνισε ο κ. Καμμένος, ο μεσάζων του είπε ότι "θα τα μετρήσουν μαζί ώστε να δουν ότι τα χρήματα δεν είναι χτυπημένα".

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι "τα λεφτά μπορεί να είναι από εγκληματικές ενέργειες, ίσως και από την απαγωγή Παναγόπουλου".

Ο κ. Καμμένος είπε ότι αποστέλλει το οπτικό-ακουστικό υλικό στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι τους καλεί να το δημοσιοποιήσουν. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν δεν προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, θα το πράξει ο ίδιος.

Οι δηλώσεις Χαϊκάλη

Από την πλευρά του, ο Π. Χαϊκάλης επισήμανε ότι ο μεσάζοντας "παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική", υπογραμμίζοντας ότι "στην αρχή νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Όταν είδα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν σκέφθηκα να ενδώσω και ενημέρωσα τον πρόεδρο του κόμματος".
"Αυτά που ακούγονται στους διαλόγους είναι πέραν κάθε φαντασίας", πρόσθεσε.

Και πρόσθεσε: "Έκανα το καθήκον μου. Κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια. Μου κάνει εντύπωση πως τα ΜΜΕ έβγαλαν πόρισμα ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν".

Έρευνα της Ασφάλειας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Ασφάλεια Αττικής έρευνα για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, πριν από μία εβδομάδα η Ασφάλεια Αττικής έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα Εφετών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας του Π. Χαϊκάλη. 

Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο καταθέσεις στην Ασφάλεια, τις οποίες, κατά τις ίδιες πηγές, κατονομάζει και τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία να κανονιστεί συνάντηση του βουλευτή με τον άνθρωπο που φέρεται ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού.

Όπως ανέφεραν στελέχη της Αστυνομίας, η Ασφάλεια αυτήν τη στιγμή δεν έχει το οπτικοακουστικό υλικό που παρέδωσε στον εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης, γιατί δεν παραδόθηκε από την Εισαγγελία, μαζί με την εντολή τής προκαταρκτικής εξέτασης.

Το βίντεο φέρεται ότι εστάλη απευθείας από την Εισαγγελία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. 

Πάντως, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν επαρκούν για να προχωρήσουν σε σύλληψη και η έρευνα συνεχίζεται.

Η αρχική καταγγελία

Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα οπτικοακουστικό υλικό, που όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύει την πράξη της δωροδοκίας. 

Το υλικό -όπως είπε- το κατέγραψε με τη βοήθεια του Λάκη Λαζόπουλου και έχει ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Χαϊκάλης φέρεται μάλιστα να έδωσε και το όνομα του ανθρώπου που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του σε κανάλια, είπε ότι εκπρόσωπος χρηματοοικονομικών κύκλων τον προσέγγισε στις αρχές το μήνα, προτείνοντας του 700.000 ευρώ σε ρευστό, διακανονισμό δανείου και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσφορά έφτανε συνολικά στα δύο με τρία εκατομμύρια ευρώ.

Την αποκάλυψη -"βόμβα" έκανε το πρωί στην εκπομπή του Ant1 ο κ. Λαζόπουλος. 

Την καταγγελία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο βουλευτής μιλώντας στην εκπομπή αργότερα, προσθέτοντας μάλιστα πως υπάρχει υλικό που έστειλε στον εισαγγελέα πριν από 15 μέρες και ότι σε κατάθεσή του στην αστυνομία, έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένο όνομα. 

Στην ερώτηση γιατί δεν αποκάλυψαν το υλικό, ο κ. Χαϊκάλης ανέφερε πως περίμενε να παρέμβει η Δικαιοσύνη, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Έκανε λόγο για οπτικό και για ακουστικό υλικό, που έστειλε στον εισαγγελέα. Για την υπόθεση ενημέρωσε όπως είπε και τον κ. Λαζόπουλο, τον οποίον εμπιστεύεται καθώς είναι 20 χρόνια συνεργάτες.

Κατονόμασε μάλιστα ότι έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο και είναι γνώστης ο κ. Ντογιάκος.

Ο κ. Χαϊκάλης ζήτησε να μην αναφερθεί παραπάνω στο ζήτημα πριν μιλήσει με τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο. 

Πολιτικές αντιδράσεις

Έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε σχετικά: " Εκτιμώ πως πρόκειται για σοβαρή καταγγελία, αλλά δεν θα κάνω κάποια περαιτέρω δήλωση, εάν δεν δω τα στοιχεία που θα κατατεθούν για να εκτιμήσω πόσο σοβαρή είναι και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγεί από το βούρκο".

"Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο" τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ .

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, πρέπει, "για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας", πρόσθεσε η Σ. Βούλτεψη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ ζητώντας άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

Το ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑνΕλ Παύλου Χαϊκάλη. Και προσθέτει: "Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ' το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει".

"Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μην παραλάβει το μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις καταγγελίες Χαϊκάλη, που του διαβιβάστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, και να το αποστείλει ως παράνομο προϊόν στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Η δήλωση του φερόμενου ως μεσάζοντα, Γιώργου Αποστολόπουλου

Αφού κατονομάστηκε από τον Παύλο Χαϊκάλη ως μεσάζων στη φερόμενη ως απόπειρα χρηματισμού του, ο Γιώργος Αποστολόπουλος απέστειλε στα ΜΜΕ, την εξής δήλωση:

"Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό.

Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργεντηθέντος. Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας. Όλα στο φως, χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανορραφίες".

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή