facebook pixel

«Η αντιστροφη μετρηση για τη συγκυβερνηση εχει ξεκινησει»

Τσίπρας: Είμαστε σκληρά καρύδια, δεν πιάνουν οι εκφοβισμοί

"Τσίπρας: "πρωθυπουργό του χάους" χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα είπε ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει», και τόνισε ότι έρχεται η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς ενώ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά ως "Πρωθυπουργό του χάους".

O κ. Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο της ανοικτής προγραμματικής διαβούλευσης που πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για ιστορικές στιγμές και για μια νέα σελίδα που ανοίγεται μπροστά στην πατρίδα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας είπε ότι «τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας τρομοκρατούν και γαβγίζουν αλλά μάταια πρόσθεσε ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει».

Επίσης, χαρακτήρισε την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου ως «έναν σπασμό πριν το τέλος» και αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά είπε πως «θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Πρωθυπουργό τον κατηγόρησε για κινδυνολογική έξαρση που απειλεί τους Έλληνες με το χάος και έκανε λόγο για "Σαμαράς exit".

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα χαρακτηρίζοντας τον κ. Σαμαρά ως τον πρωθυπουργό του χάους.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «τα ψέματα τελείωσαν, εξαντλήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν το 2012. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 2012 αναπτύσσοντας τις απόψεις του: «Προειδοποιούμε ,συνέχισε , ότι όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Σαμαρά, «να σταματήσει να κρύβεται» όπως είπε και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για δεσμεύσεις σε αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αλλά και στα φάρμακα για μείωση και των κύριων συντάξεων μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για απελευθέρωση απολύσεων;

Αμέσως μετά υπογράμμισε ότι, είναι η ώρα του πολίτη η ώρα του λαού η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς που έρχεται όχι όπως σημείωσε , για να αναλάβει εξουσία αλλά για να αναλάβει ευθύνη.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί. "Το πρόγραμμα μας κοστίζει 12 δισ. ευρώ κι έχουμε εντοπίσει τις πηγές χρηματοδότησής του" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως υπάρχει αναλυτική τεκμηρίωση που έχει κατατεθεί.«Τελεία και παύλα» είπε .

«Ας μην έχουν αυταπάτες, συνέχισε, οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης, που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία. Εμείς είμαστε σκληρά καρύδια. Αλλά και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται εύκολα. Αντιθέτως πεισμώνουν» είπε ο κ. Τσίπρας .

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους εταίρους μας στην Ευρώπη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους».

Μην, παίζουν συνέχισε, με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί. Χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί.

«Μερικοί νομίζουν -συνέχισε - ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή