facebook pixel

"Μιλαμε για εκατομμυρια κατεστραμμενες ζωες και ονειρα"

Telegraph: Ελλάδα και Ιταλία θα εγκαταλείψουν την "παραφροσύνη" του ευρώ

Telegraph: Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την "παραφροσύνη" του ευρώ

"Το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή! Τι τύχη για τον Ντέιβιντ Κάμερον". Με αυτόν τον τίτλο, η Telegraph σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Ο αρθρογράφος Πίτερ Όμπορν, αφού κάνει μια ιστορική αναδρομή υποστηρίζει ότι η Οικονομική Νομισματική Ένωση ήταν από τη γέννησή της καταδικασμένη να αποτύχει, σημειώνοντας παράλληλα ότι η "ευρωπαϊκή ελίτ" αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις, για αυτό και σήμερα, η Ευρωζώνη είναι "ένα βήμα πριν από την καταστροφή".

Όπως αναφέρει, το "πείραμά τους" έφερε την ύφεση, σχεδόν, σε ολόκληρη την Ευρώπη και σημειώνει ότι η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Σύμφωνα με τον Όμπορν, η ιταλική οικονομία είναι "ετοιμοθάνατη", η κοινωνική συνοχή έχει εξαφανιστεί και οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να μεταναστεύουν σε βαθμό ανησυχητικό.

Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικονομία της χώρας έχει συρρικνωθεί κατά 30%, και το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν μπορεί να βρει δουλειά, λόγω της κρίσης.

Τέλος, τονίζει, πως στην Ισπανία η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%.

"Μιλάμε για εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές και όνειρα", γράφει ο Όμπορν, αναφέροντας ακόμη πως νέα πολιτικά κόμματα έχουν βγει στην επιφάνεια, από την άκρα Αριστερά έως την ακροδεξιά.

Ωστόσο, κατά το δημοσίευμα, η πιο "θανάσιμη" και πρόσφατη απειλή για το ευρώ είναι η "ανάσταση" του θρίλερ του ελληνικού χρέους.

Όπως εξηγεί, η χώρα είναι "ακυβέρνητη", ενώ υπογραμμίζει πως την Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός άνοιξε τον δρόμο για νέες εκλογές στη χώρα και προκάλεσε "τη μεγαλύτερη κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου των τελευταίων 27 χρόνων".

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι πλέον, η πολιτική δομή στη ΕΕ πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να "χωρέσει" στην οικονομική πραγματικότητα, ή το αντίστροφο.

"Μην ξεχνάτε ότι το ενιαίο νόμισμα θα λειτουργήσει σωστά, μόνο με μια ενιαία οικονομική πολιτική, ένα ενιαίο ταμείο, ένα ενιαίο σύστημα φορολόγησης και δαπανών, ένα ενιαίο εθνικό κοινοβούλιο και ενιαία πολιτική ταυτότητα", αναφέρει, τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια, η "ανίκανη ηγεσία" της Ευρώπης, προσπαθούσε να αποφύγει αυτό το "αναπόφευκτο αποτέλεσμα" το οποίο, όπως τονίζει, η επικείμενη οικονομική καταστροφή θα την αναγκάσει να αντιμετωπίσει.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως θα είναι μια τρομαχτική πραγματικότητα για εκατομμύρια οικογένειες στην Ευρώπη, αλλά όπως υποστηρίζει, δυο θα είναι τα βασικά ζητήματα που θα προκύψουν από τη νέα κοινωνική κατάσταση: Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιταλία, θα εγκαταλείψουν την "παραφροσύνη" του ευρώ!

Όπως αναφέρει, η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί στο κέντρο, σημειώνοντας πως η Γαλλία, το Βέλγιο και μερικά ακόμη κράτη-μέλη θα καταλάβουν τώρα το "όνειρο του Ζαν Μονέ", το οποίο έχει τη Γερμανία στο κέντρο του.

Ο Όμπορν καταλήγει αναφέροντας ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ένας πολύ τυχερός πρωθυπουργός, καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη θα τον βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, και τους πολίτες να αντιληφθούν το "αιώνιο όραμα" της Μάργκαρετ Θάτσερ για μια Ευρώπη των Εθνών.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή