facebook pixel

Φρούριο η Αθήνα - κλειστοί σταθμοί του μετρό

Ένα δύσκολο τριήμερο ξεκινάει σήμερα για όσους κινούνται στην Αθήνα

Ένα δύσκολο τριήμερο ξεκινάει σήμερα για όσους κινούνται στην Αθήνα καθώς τρία «καυτά» γεγονότα έχουν θέσει σε επιφυλακή τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες θα περιφρουρήσουν το κέντρο της πόλης για λόγους ασφαλείας.

Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, οι εκδηλώσεις (σε φορτισμένο κλίμα λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην υπόθεση Ρωμανού) για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα  την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού (τα μεσάνυχτα της Κυριακής) καθιστούν το συγκεκριμένο τριήμερο, εφιαλτικό για όσους επιλέξουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν κληθεί να ξεχυθούν στους δρόμους για λόγους ασφαλείας ενώ μέχρι αύριο Σάββατο στις 15:00 έχουν απαγορευθεί οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα. 

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο ότι το μέτρο εφαρμόζεται «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Η απαγόρευση διαδηλώσεων αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις ακόλουθες οδούς – Λεωφόρους:


Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Χατζηκωνσταντή – αριστερά Λάμψα – δεξιά Φλώρου – δεξιά Μεταξά – Πλατεία Δάφνης – δεξιά Χλόης – αριστερά Υακίνθων – δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ – έναντι Βεάκη – συνέχεια Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Σήμερα ενόψει της άφιξης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, από τη μία το μεσημέρι μέχρι νεωτέρας, οι σταθμοί του μετρό στον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και την Κατεχάκη, θα παραμείνουν κλειστοί κατόπιν εντολής της αστυνομίας για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Κλειστοί δρόμοι-εναλλακτικές γραμμές κυκλοφορίας

Σε ισχύ θα τεθούν επίσης και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας τόσο σήμερα όσο και αύριο.

Οι ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες συνθήκες, ενώ θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

 • Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
 • Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
 • Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας
 • Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Εναλλακτικά προτείνονται οι εξής διαδρομές:

Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια:

 • προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.
 • προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
 • προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια:

 • προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
 • προς τα βόρεια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

 • προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.
 • προς τα βόρεια προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή