facebook pixel

"Η νεα κυβερνητικη αποτυχια στο Παρισι δεν μπορει να καλυφθει επικοινωνιακα με κακοστημενες διαρροες"

Σταθάκης: Διαψεύδει το e-mail για επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο

Σταθάκης: Διαψεύδει δημοσιεύματα σχετικά με τις επαφές του στο Λονδίνο

"Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο (με υπογραφή, η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις, που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα", αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με τις συναντήσεις του με επενδυτές στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταθάκης, "η νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι δεν μπορεί να καλυφθεί επικοινωνιακά με κακοστημένες διαρροές".

Προσθέτει: "Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή".

Σχετικά με τις επαφές στο Λονδίνο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο, προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής".

Το επίμαχο mail

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα προέκυψε από δημοσίευμα του newmoney, σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωπος του μεγάλου επενδυτικού οίκου Capital εμφανιζόνταν ιδιαίτερα αρνητικός έως "σοκαρισμένος" από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε 35 επενδυτές, στο Λονδίνο, από τους Γ. Σταθάκη και Γ. Μηλιό.

Μάλιστα, όπως σημειώνονταν στο δημοσίευμα, στο συνοπτικό report που έστειλε, μετά το πέρας της ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Capital σημείωνε με γλαφυρό τρόπο πως οι εκπρόσωποι των funds που παρέστησαν στην ενημέρωση αποκόμισαν την εντύπωση πως πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο κ. Sponer φέρεται να έχει σχηματίσει την άποψη πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερο και από εκείνο των κομουνιστών!

Μοιράζεται -σύμφωνα με το report του- με τους μετόχους και τους επενδυτές του Capital την εκτίμηση, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει στις εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία θα επαναληφθεί το σενάριο της Κύπρου, με μαζική φυγή καταθέσεων, ενώ οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό και θα υπάρξει απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων.

Στο επίμαχο report αναφέρονται τα εξής:

Οι θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση με την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, φαγητού, στέγης, υγειονομικής περίθαλψης σε όσους έχουν ανάγκη
  • Αύξηση μισθών για όλους, με κατώτατο μηνιαίο μισθό τα 750 ευρώ (με επιστροφή στους 14 μισθούς) και 750 ευρώ (για 13 μήνες) για τους συνταξιούχους. Η πρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων σε κυβερνητικές θέσεις στο δημόσιο.
  • Πρωτογενές πλεόνασμα 1% με πάταξη της παραοικονομίας, κανένας φόρος στα ακίνητα (κόστος 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός των υψηλών εισοδημάτων (κόστος 2 δισ. ευρώ), όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων.
  • Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

Σκουρλέτης: Κατασκευασμένο το mail

"Έχουμε πληροφορίες και ενδείξεις ότι πρόκειται για κατασκευασμένο mail από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα", δήλωσε χθες στο star.gr ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που φέρεται να έγραψε την αναφορά δεν παρέστη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, στη συνάντηση με τους Μηλιό και Σταθάκη.

"Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στην συνάντηση με τους κκ Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στην συνάντηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης για το mail, στο οποίο ο κ. Σπόνερ εμφανίζεται σοκαρισμένος από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι τέτοιες προσπάθειες θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Γεωργιάδης-Σκουρλέτης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε: "Οι ξένοι επενδυτές κατάλαβαν τι περνάμε εμείς εδώ στη Βουλή από πράγματα που λένε παρανοϊκοί… Για όποιον θέλει να πεινάσει, ας ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Σταθάκης είπε στους επενδυτές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθει στην κυβέρνηση, θα χορηγήσει την ιθαγένεια σε χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες; Τα περί μαζικής παροχής ιθαγένειας είναι αληθή;".

Ο Δ. Στρατούλης απάντησε: "Το πρωί που ξυπνά η κυρία Βούλτεψη, πίνοντας τον καφέ της, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλος των τρομοκρατών. Το μεσημέρι ο κ. Γεωργιάδης που πεινάει, καθώς δεν έχει φάει ακόμα, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει με τους επενδυτές και κοροϊδεύει τον κόσμο. Το απόγευμα επανέρχεται φαγωμένος και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φόβητρο των αγορών… Επιτέλους αποφασίστε και συνεννοηθείτε μεταξύ σας".

"Δίνουμε διαβεβαίωση στο λαό, ότι είμαστε κόμμα ριζοσπαστικής αριστεράς και το πρόγραμμά μας θα το πάμε μέχρι τέλους, χωρίς φόβο από τις πιέσεις που ασκούν τα συμφέροντα και τα ΜΜΕ. Ξέρουμε να κυβερνάμε και θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση", πρόσθεσε.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή