facebook pixel

Μαθητές Β' Λυκείου οι νικητές του "Crazy Business Ideas"

Δόθηκαν τα βραβεία του Crazy Business Ideas

Το IST College, σε μία ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση, βράβευσε την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 τις 3 καλύτερες ιδέες του διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας "Crazy Business Ideas", που διοργάνωσε το Κολέγιο για 4η συνεχή χρονιά, με στόχο να παροτρύνει νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

Ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας "Crazy Business Ideas" από το IST College, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.). 

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και ο Καθηγητής κ. Χαρίλαος Λαμπρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τις έξι ομάδες που παρουσίασαν την ιδέα τους, (η μία από αυτές είναι και εκείνη που κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό) είναι μαθητές Α' και Β' Λυκείου. Είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς ότι, νέα παιδιά, 15 και 16 ετών όχι μόνο έχουν καλές ιδέες, αλλά σκοπεύουν να τις υλοποιήσουν. 

Σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι μετά τη βράβευση των νικητών, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Επειδή θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός και να επιβραβεύει τέτοιες δημιουργικές προσπάθειες και δη από νέους ανθρώπους, αξίζουν τα βραβεία". 

Στο χαιρετισμό του,  ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι «Στόχος μας, δεν είναι μόνο να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, αλλά να την ενθαρρύνουμε να σκέπτεται επιχειρηματικά, να τολμά, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να χτίζει στρατηγική και συνεργασίες» και συνέχισε, λέγοντας ότι «Σε αυτή την κατεύθυνση, ενίσχυσης δηλαδή αντίστοιχων, εξαιρετικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, όπως οι σημερινές, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κινούμαστε το τελευταίο διάστημα».  

Τα βραβεία

1ο Βραβείο: m-health Kit 

Η m-Health έρχεται να προσφέρει μία νέα λύση, ένα πρωτοπόρο και ταυτόχρονα εύχρηστο προϊόν, με την επωνυμία m-HealthKit, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα και την υγεία του πολίτη.

Το m-Health Κit, απαρτίζεται από ένα βραχιόλι χειρός και μία εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Αποτελεί ένα εργαλείο, που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα, καθώς του προσφέρει άμεση δυνατότητα μέτρησης βασικών δεικτών, άμεση διαχείριση και πρόσβαση στις ιατρικές του εξετάσεις, όπως επίσης και ειδικές καινοτόμες λειτουργίες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μαθητές της Β' Λυκείου που κέρδισαν το 1ο βραβείο είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων).

2ο Βραβείο: Pheemade

Η Phee I.K.E προτείνει την εισαγωγή στην αγορά ενός φυσικού, οικολογικού και βιοδιασπώμενου υλικού που παράγεται αποκλειστικά από βιώσιμouς φυσικούς πόρους και ανανεώσιμες πηγές, όπως απόβλητα βιομάζας και πιο συγκεκριμένα τα νεκρά φύλλα του αγγειόσπερμου Posidonia Oceanica που εξασφαλίζουμε από τις παράκτιες περιοχές. 

Aπό τα νεκρά φύλλα των φυκιών μπορούν να παραχθούν, σε διαφορετικές μορφές (ίνες / pellets /σκόνη) προϊόντα με εξαιρετικά υψηλές μηχανικές ιδιότητες, μεγάλη απόδοση και παράλληλα να είναι βιοδιασπώμενα, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της διάθεσης. Η εισαγωγή ενός τέτοιου υλικού αποτελεί την κινητήρια δύναμη της αλλαγής στον κόσμο του σχεδιασμού με ύψιστη προτεραιότητά της την σύντηξη του καινοτόμου σχεδιασμού και της επιστήμης για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

3ο Βραβείο: Ownfunding 

Το Ownfunding είναι ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων με πώληση μεριδίου της επιχείρησης και δυνατότητες ζωντανής διαπραγμάτευσης και μεταπώλησης των μεριδίων από τους αγοραστές. Απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις με αυξητικά επεκτάσιμο επιχειρηματικό πλάνο γνωστές και ως startups, ενώ χρηματοδότης (επενδυτής) μπορεί να είναι οποιοσδήποτε εφόσον δύναται να έχει τραπεζικό λογαριασμό.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος ανέφερε ότι «Η στρατηγική της Γ.Γ.Ε.Τ. επικεντρώνεται στο τρίπτυχο «ΕΡΕΥΝΩ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και πάνω σε αυτό εστιάζουμε και δημιουργούμε ένα φιλικό προς την καινοτομία περιβάλλον. Το όραμα μας είναι "Η Ελλάδα της Καινοτομίας του 2021". 

Όπως ο ίδιος τόνισε, κλείνοντας, "Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι ο επόμενος διαγωνισμός από τις 117 «τρελές ιδέες» που συμμετείχαν αυτή την χρονιά και τους 6424 που ψήφισαν, να τις διπλασιάσει και συνεχώς να αναβαθμίζεται, διαμορφώνοντας έτσι μια διαδικασία συμμετοχική και αποτελεσματική. Αυτή θα είναι και η μεγάλη προσφορά στην οικονομία της χώρας, στην ανάπτυξή της αλλά κυρίως στην καλλιέργεια της 'κουλτούρας της καινοτομίας'. Αυτό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα κάνει το οικοσύστημα της χώρας ανταγωνιστικό στο παγκόσμιο περιβάλλον".

Είναι σημαντικό πως εδώ και τέσσερα χρόνια, ο διαγωνισμός παρακινεί έναν μεγάλο αριθμό νέων να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αναπτύξουν περισσότερες δεξιότητες, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Στόχος της εκδήλωσης είναι οι νέοι να προσαρμοστούν ομαλά σε ένα νέο περιβάλλον και η έρευνά τους να μετασχηματιστεί σε επιχειρηματικό προϊόν.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή