facebook pixel

Η κοινωνια και ο λαος δεν μπορουν να εκπροσωπηθουν απο μια κυβερνηση χωρις κυρος και αποδοχη

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε το αίτημα για τη διεξαγωγή εκλογών

«Θέλω να είμαι καθαρός προς πάσα κατεύθυνση: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα, ούτε όσα επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Για εμάς η συνέχεια στο κράτος δεν σημαίνει συνέχεια υποταγής και καταστροφής, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι ο λαός έχει κι αυτός προαπαιτούμενα για αντίσταση, ανατροπή στην πολιτική της λιτότητας, σκληρή διαπραγμάτευση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που δεν είναι βιώσιμο για την κοινωνία, όπως είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως η κοινωνία και ο λαός δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από μια κυβέρνηση χωρίς κύρος και αποδοχή, χωρίς διάθεση αντίστασης, και μάλιστα όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, επαναφέροντας το αίτημα για τη διεξαγωγή εκλογών.

Στην επίθεσή του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι αυτή την τελευταία θέση ο κ. Σαμαράς, διεκδικεί να την κατοχυρώσει εις το διηνεκές.

Προβάλλοντας ιδιαίτερα τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «με τη σταθερή του πορεία, την όσμωσή του με το λαικό κίνημα, τις αναλύσεις και τις ιδέες του έχει καταστεί η μοναδική εγγύηση δημοκρατικής ομαλότητας και αλλαγής, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της και θα διαπραγματευθεί με αποφασιστικότητα».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη εκλογικής ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη, η αξιωματική αντιπολίτευση να εργαστεί το επόμενο διάστημα για να επιταχύνει τις εξελίξεις, να έρθει σε πιο στενή επαφή με τον λαό, να εξηγήσει το πρόγραμμά του και να δώσει το τελικό, αποφασιστικό χτύπημα στον φόβο και την αβεβαιότητα. Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πατήσει γερά στο θέμα των συμμαχιών, «χωρίς επιπολαιότητες και χωρίς φοβίες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εξωτερική Πολιτική

Επιβεβαιώνοντας την διεύρυνση του ενδιαφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε, αν είναι δυνατό, σε μια στιγμή που οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν, που η Άγκυρα προκαλεί με κινήσεις του «Μπαρμπαρός», που συμμαχίες και μέτωπα επανακαθορίζονται, να αποφασίσει για εμάς, χωρίς εμάς, μια κυβέρνηση φθαρμένη όσο δεν παίρνει, εξαρτημένη όσο δεν παίρνει, ανασφαλής όσο δεν παίρνει.

Καταδίκασε τις τουρκικής ενέργειες και ζήτησε από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε διπλωματική δραστηριότητα, ώστε η Τουρκία να προβεί σε ουσιατική κίνηση που θα αποκλιμακώνει την ένταση, προκειμένου να αρχίσουν πάλι οι διαπραγματεύσεις.

Για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι ένα καίριο εργαλείο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ωστόσο σημείωσε την ανάγκη, ο θεσμός αυτός να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της έντασης και να μην ενταχθεί σε μια επικοινωνιακή λογική επικάλυψης της έντασης με σωρεία ανούσιων διακηρύξεων.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στα Βαλκάνια και την αύξηση του εθνικισμού και πρότεινε την ενίσχυση της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή