facebook pixel

Αυτο υποστηριζει η μητερα του

Σχιζοφρενής ο κανίβαλος που έφαγε το πρόσωπο της φίλης του

Ο Matthew Williams συνελήφθη να τρώει το πρόσωπο της 22χρονης Cery Yemm

Ο Matthew Williams, ο 34χρονος "Χάνιμπαλ Λέκτερ" όπως χαρακτηρίστηκε από τα βρετανικά μέσα, συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα να τρώει το πρόσωπο μίας κοπέλας, ενώ λίγο μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, άφησε την τελευταία του πνοή. Η μητέρα του Williams δήλωσε πως ο γιος της ήταν σχιζοφρενής και πως κανονικά "θα έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο".

Ο Matthew Williams, βρισκόταν στη φυλακή 5,5 χρόνια επειδή είχε επιτεθεί στην φίλη του. Δύο εβδομάδες πριν, βγήκε από την φυλακή και συναντήθηκε με την Cery Yemm, την οποία γνώριζε λίγες ώρες. 

Αφού κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο Matthew, η άτυχη κοπέλα έπεσε θύμα του δολοφόνου. Ο Matthew συνελήφθη να τρώει το πρόσωπό της. Η άτυχη κοπέλα άφησε τις τελευταίες τις πνοές κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του κανίβαλου, Sally An, δήλωσε στο BBC πως ο γιος της υπέστη παρανοϊκή σχιζοφρένεια και δεν θα έπρεπε να απελευθερωθεί.

Επίσης είπε πως ο γιος της λάμβανε μία φαρμακευτική αγωγή για την ασθένεια του, όταν όμως βγήκε από την φυλακή, παρόλο που απαίτησε την αγωγή του, δεν την έλαβε.

Ένας συγκρατούμενος του ο οποίος γνώριζε τον Williams, είπε πως ο ίδιος αυτοαποκαλούνταν "Λύκος", και του είχε πει: "Είμαι ένας κανίβαλος και τρώω ανθρώπους".

Η μητέρα του Matthew Wiliams, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail δήλωσε:

"Έβλεπε πράγματα που δεν ήταν εκεί, άκουγε φωνές, τρόφιμα που προσπαθούσαν να τον δηλητηριάσουν, και είχε παραισθήσεις. Ήταν επιθετικός με τους ανθρώπους, γιατί θεωρούσε πως ήταν απειλή για τον ίδιο. Θα έπρεπε να ήταν στο νοσοκομείο. Κάθε φορά που έβγαινε από την φυλακή περνάγαμε από την ίδια διαδικασία. Έμενε σε έναν ξενώνα με πολύ λίγη επίβλεψη και καθόλου ψυχιατρική βοήθεια εκεί έξω".

"Την τελευταία φορά που τον είδα, ήταν η μέρα πριν την επίθεση. Ο ίδιος ήταν ταραγμένος αλλά δεν βρισκόταν σε απελπισία. Είχα κανονίσει να τον δω και την επόμενη μέρα. Οι άνθρωποι λένε ό,τι μπορείς να φανταστείς στη φυλακή. Αυτός φαινόταν να το εννοεί. Είπε ότι ήδη είχε φάει κάποιον. Το έβαλα κάτω για να μιλήσουμε- μέχρι που άκουσα τι είχε κάνει", συμπληρώνει η Sally An.

Η 22χρονη Cery Yemm που έχασε τη ζωή της στα χέρια του Williams
Η 22χρονη Cery Yemm που έχασε τη ζωή της στα χέρια του Williams

Το θέμα του Matthew Williams απασχόλησε πολύ τις αρχές και ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε πως το ζήτημα αυτό θα επανεξετασθεί ώστε να διασφαλιστεί αλλά και να βελτιωθεί η ασφάλεια του κοινού.

Ο William Graham, μέλος της Ουαλικής συνέλευσης έχει ζητήσει να γίνει μία έρευνα σχετικά με την αποφυλάκιση του Matthew.

Δήλωσε: "Αν είναι αλήθεια μία έρευνα σχετικά με τις συνθήκες της απελευθέρωσης του, απαιτείται επειγόντως".

Ο θάνατος της 22χρονης κοπέλας αντιμετωπίζεται ως δολοφονία, ενώ η οικογένεια και οι αστυνομικοί οι οποίοι αντίκρισαν το περιστατικό παρακολουθούνται από ειδικό ιατρικό προσωπικό.

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της τραγωδίας στον τύπο, αλλά επιβεβαίωσε πως το πρόσωπο της Cery Yemm έχει υποστεί σημαντικά τραύματα.

Εκπρόσωπος των αρχών δήλωσε: "H μετά-θάνατον εξέταση θα ξεκινήσει σήμερα, αλλά θα πάρει κάποιον καιρό. Οι εικασίες για το τι συνέβη και η αιτία του θανάτου είναι πολύ ενοχλητικές για την οικογένεια του εκλιπόντος".

Τέλος, ένας φίλος ο οποίος χαρακτηρίζεται ως "μάρτυρας κλειδί", είπε στην εφημερίδα Sunday Times ότι ο Williams είχε πάρει ένα κοκτέιλ φαρμάκων το βράδυ της Πέμπτης, όταν συνάντησε την Cery.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή