facebook pixel

Προσκληση επιστροφης σε Μακρη, Ζωη, Γιαννακη

Καμμένος: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ ρυθμιστή

Πάνος Καμμένος: Μακάρι να γυρίσουν Ραχήλ, Ζώης, Γιαννάκης

«Εκείνο που προέχει είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία και τη δημοκρατία της, και μετά τις εκλογές, με μια ισχυρή κυβέρνηση -το πιθανότερο του ΣΥΡΙΖΑ- και με τους ΑΝΕΛ σε ρόλο ρυθμιστή και εγγυητή για σειρά σοβαρότατων ζητημάτων, μπορούμε να δούμε πρόσωπα για τη θέση του ΠτΔ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και εκείνο του Κώστα Καραμανλή», είπε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Star.

Αναφερόμενος στη διαγραφή της Ραχήλ Μακρή, ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι «με πίκρανε πάρα πολύ το ότι δεν είναι κοντά μας. Ήταν μια πολύ καλή βουλευτής, η οποία όμως συγκρούστηκε με τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στεναχωρήθηκα που έφυγε η Ραχήλ, δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα», είπε, προσθέτοντας:

«Μακάρι να βγει αύριο, να καταλάβει ότι πρέπει να συνυπάρξει με τους άλλους συναδέλφους της και να γυρίσει πίσω. Και με τον Χρήστο Ζώη θεωρώ ότι δεν υπήρξαν πολιτικές διαφωνίες. Με τους άλλους που ήταν 'μαξιλάρια' εκ γενετής τους είδαμε... Και με τον Μιχάλη Γιαννάκη δεν είχαμε καμία διαφορά πολιτική. Μακάρι και ο Μιχάλης Γιαννάκης αύριο να είναι κοντά μας. Γιατί όχι;».

Για Παπούλια, Κ. Καραμανλή και εθνικά

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε πως ο Κάρολος Παπούλιας θα μπορούσε να διευκολύνει με την παραίτησή του την προσφυγή στις κάλπες, καθώς υπάρχουν ανοιχτά εθνικά και οικονομικά θέματα, η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή εντολή και ουσιαστικά η χώρα εισέρχεται σε μια μακρά προεκλογική περίοδο διάρκειας έως και πέντε μηνών.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή εθνικό κεφάλαιο, αλλά εξέφρασε την λύπη του που ο πρώην πρωθυπουργός δεν στήριξε την πολιτική της κυβέρνησής του και ψήφισε το Μνημόνιο.

Διευκρίνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να συμπράξουν σε οποιαδήποτε «κεντροδεξιά» απόπειρα που θα δώσει «άφεση αμαρτιών» στους υπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας, ενώ ερωτηθείς τι θα πράξει αν «επιστρέψει στην ενεργό πολιτική» ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι οι ΑΝΕΛ «δεν θα γίνουν όχημα διαπραγμάτευσης, αν δεν λυθεί το θέμα της εθνικής κυριαρχίας δεν λύνεται τίποτα».

Ανέφερε ότι στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση των ΑΝΕΛ σχετικά με τα «οχτώ ονόματα για την ΠΓΔΜ» επικαλούμενος το «απόρρητο», ενώ το ίδιο έπραξε και σε ερώτηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το Καστελόριζο και την ΑΟΖ.

Αποκάλυψε αργότερα, ότι ο ΥΠΕΞ στην ίδια συνεδρίαση ανέφερε ότι η Ελλάδα θα δεχθεί για την ΠΓΔΜ ονομασία με «γεωγραφικό προσδιορισμό».

Εγκάλεσε τον κ. Βενιζέλο ότι ισχυρίστηκε ψευδώς πως μια τέτοια πρόταση είχαν υποβάλλει ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν «παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία» το οποίο κάνει τώρα ο κ. Σαμαράς «που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 γι αυτόν τον λόγο».

Ερωτηθείς πως θα αντιδρούσε στις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και στο Αιγαίο, είπε ότι αντί η Ελλάδα να καταγγείλει στην ΕΕ ότι η Τουρκία εισβάλλει στην ΑΟΖ ευρωπαϊκής χώρας, πηγαίνει σε συνομιλίες μαζί της, ανέφερε ότι στην περίπτωση πτώσης πολιτικού αεροσκάφους μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου, ελληνικό πλοίο δεν βγήκε σε αποστολή έρευνας και διάσωσης, και πρόσθεσε ότι έπρεπε να μπλοκαριστούν οι απευθείας συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας, ενώ στην περίπτωση της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο έπρεπε να δοθεί ρηματική διακοίνωση στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΙΜΟ (Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας) και να αφεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να εφαρμόσουν τα εθνικά σχέδια.

«Τα ζητήματα δεν λύνονται με κανονιές, αλλά με κλιμάκωση μέτρων» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι η ΕΕ δεν επιθυμεί να υπάρχει Ευρωπαϊκή Ασφάλεια «γιατί τότε θα έπρεπε αυτή να αντιμετωπίζει τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη» και δεν διαθέτει ούτε την ανάλογη δύναμη πυρός, καθώς δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, όπως αυτή των ισλαμοφασιστών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Προτάσσοντας τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και στην αναγκαιότητα διαγραφής μέρους του, στην ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας και της άσκησης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και «όχι με e-mail από την Τρόικα», κατέστησε σαφές ότι ζητήματα όπως ενδεχόμενο «Σχέδιο Ανάν 2» για την Κύπρο, η Δυτική Θράκη, η μη χάραξη ΑΟΖ, καθώς και θέματα που άπτονται της Ορθοδοξίας και των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» για τους ΑΝΕΛ με οποιαδήποτε αντιμνημονιακή δύναμη.

Στην παρατήρηση περί σοβαρών προγραμματικών διαφορών ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ έχει υιοθετήσει και θέσεις των ΑΝΕΛ και τόνισε «έχουν κάνει βήματα και αυτοί», ενώ πρόσθεσε ότι «όπου δεν συμφωνούμε, δεν είναι ανάγκη να τα λύσουμε όλα».

Aπέκλεισε, πάντως, οποιαδήποτε συναλλαγή της ψήφου εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ με υπουργικές θέσεις.

Απάντηση στον Νότη Μαριά

Αναφορικά με την αποστροφή του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, περί «διολίσθησης» των ΑΝΕΛ σε μνημονιακές θέσεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διολίσθηση και αν οι ΑΝΕΛ ψήφισαν τον νόμο για τις 100 δόσεις το έκαναν γιατί είναι θετικοί σε κάθε μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης που ανακουφίζει έστω και έναν πολίτη.

Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι ο κ. Μαριάς δεν παρέστη σε επιστημονική ημερίδα των ΑΝΕΛ διότι είχε προσκληθεί ο Νάιτζελ Φάρατζ και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο ίδιος θα συναντηθεί με τους Ν.Φάρατζ και Μπέπε Γκρίλο.

Ερωτηθείς για όσους έφυγαν ή διεγράφησαν από τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «ξεχνάτε και αυτούς που έρχονται» και πρόσθεσε ότι το Συνέδριο του κόμματος θα έχει ανοιχτές πόρτες στους αντιμνημονιακούς πολίτες ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο πατριωτικό, δημοκρατικό κίνημα που θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στις εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες είπε ότι για την απόδοση υπηκοότητας-πλην των παιδιών που γεννήθηκαν εδώ- πρέπει να το κρίνει το ελληνικό κράτος ανάλογα με τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει καθώς υπάρχουν πολλοί άνεργοι έλληνες. 

Επίσης τάχθηκε υπέρ της χαμηλής φορολόγησης των επιχειρήσεων για να παραμείνουν στην χώρα, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Χρυσή Αυγή ευνοήθηκε πολύ στην αρχή από τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι οι εκκρεμούσες υποθέσεις με την Δικαιοσύνη πρέπει να λυθούν άμεσα, ενώ ταυτόχρονα διαχώρισε την νεοναζιστική ομάδα από τους ψηφοφόρους της. 

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Σταύρο Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «υπάλληλο συμφερόντων», είπε ότι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» χρησιμοποίησε εναντίον του εκφράσεις όπως «ψεκασμένος» από το «γραφείο προπαγάνδας της ΝΔ», προσθέτοντας ότι με αυτόν τον χαρακτηρισμό «μόνο ο Κουβέλης και ο Βορίδης έκαναν ερωτήσεις στην Βουλή», ενώ αναφορικά με ορισμένες θέσεις του κ. Θεοδωράκη είπε ότι σε σχέση με αυτές «καλύτερα να μίλαγα απευθείας με επιχειρηματίες». 

Τέλος, αναφορικά με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι δεν αποτελεί εγγύηση διότι εκπροσωπεί το Ίδρυμα Κλίντον στο οποίο συμμετέχει ο Τζωρτζ Σόρος και το οποίο στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου, γεγονότα που «είναι χειρότερα από αυτά που συνέβησαν το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή