facebook pixel

Στο μικροσκοπιο της ΕΛ.ΑΣ ολα τα στοιχεια

Τους απαγωγείς της ανιψιάς του Καϋμενάκη ψάχνει η αστυνομία

Στην κατάθεση του ίδιου του θύματος, αναζητούν απαντήσεις οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση της απαγωγής της ανιψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη, Βαρβάρας Μητσώνη.

Η 27χρονη, την οποία άγνωστοι είχαν απαγάγει στις 10:30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου έξω από το σπίτι της στην περιοχή της Κυψέλης, αφέθηκε ελεύθερη τελικώς, νωρίς το πρωί της Κυριακής, έπειτα από 10 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων της.

Η νεαρή κοπέλα είναι η κόρη του γενικού αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας, Τάσου Μητσώνη, φοιτήτρια νοσηλευτικής. Οι απαγωγείς της για να την απελευθερώσουν, ζητούσαν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Το χρονικό της απαγωγής

Η κοπέλα διαμένει τα τελευταία χρόνια σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης. Σπουδάζει σε σχολή νοσηλευτικής στην Αθήνα και παράλληλα εργάζεται στην υποδοχή νυχτερινού κέντρου στη Δάφνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 10:30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου η 27χρονη είχε ακινητοποιηθεί από αυτοκίνητο στην Κυψέλη, ενώ επέστρεφε σπίτι της. Οι δράστες την ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτό και κατόπιν εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Έπειτα από τρεις ημέρες οι δράστες επικοινώνησαν με τα συγγενικά της πρόσωπα και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ ως λύτρα. Συνολικά υπήρξαν 6-7 επαφές με τους απαγωγείς και με την αρωγή ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης της ΕΛ.ΑΣ. συμφωνήθηκε τελικώς να δοθεί το ποσό των 82.500 ευρώ. 

Σε μία από τις επαφές αυτές οι απαγωγείς άφησαν την 27χρονη να μιλήσει με τη μητέρα της για να της πει ότι είναι καλά στην υγεία της. Η υπόθεση κρατήθηκε απόλυτα μυστική, καθώς η ζωή της νεαρής φοιτήτριας βρισκόταν σε κίνδυνο. 

Τα χρήματα παραδόθηκαν στις 11 το πρωί της Κυριακής σε έναν παράδρομο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι και η 27χρονη απελευθερώθηκε στην Άνω Κυψέλη.

Η «απαγωγή της τίγρης»

Το γεγονός ότι οι δράστες αποφάσισαν να κλείσουν σύντομα τον φάκελο της απαγωγής και περιορίστηκαν στο ποσό των 82.500 ευρώ δίνει μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση. 

Πρόκειται για νέα μέθοδο που έχει εισαχθεί από χώρες της Ευρώπης, γνωστή ως «Tiger Kidnapping», δηλαδή «απαγωγή της τίγρης», όπως αναφέρουν Τα Νέα. Η μορφή των απαγωγών αυτών είναι χαμηλού ρίσκου για τους δράστες, έχουν σύντομη χρονική διάρκεια και οι απαγωγείς ποντάρουν στον φόβο και στον αιφνιδιασμό των οικογενειών του θύματος. 

Εισπράττουν λύτρα μικρότερα ποσά από αυτά που αρχικά ζητούν και απελευθερώνουν τα θύματα για να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι απαγωγείς για να οδηγήσουν την 27χρονη  στο κρησφύγετο, καθώς και όσα στοιχεία έχουν διαθέσιμα από επικοινωνίες.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που φέρει τον γραφικό χαρακτήρα της νεαρής φοιτήτριας. Το σημείωμα αυτό μαζί με άλλα δύο έχουν αποσταλεί μαζί με το υπόλοιπο υλικό στα εργαστήρια και έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο προκειμένου να ανιχνευθούν τυχόν αποτυπώματα ή άλλο βιολογικό υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των απαγωγέων.

Ποιος είναι ο Γιάννης Καϋμενάκης

Ο Γιάννης Καϋμενάκης είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς Έλληνες στον χώρο της ναυτιλίας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέρας Τρίπολης. 

Γεννήθηκε στον Κάλαμο Λευκάδας και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καπετάνιος σε δεξαμενόπλοια. Μαζί του σε αρκετά από αυτά είχε εργαστεί ως πρώτος μηχανικός και ο συνεταίρος του, Δημήτρης Μπάκος.

Οι δύο τους έχουν εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά πετρελαίου και εδρεύει στο Ντουμπάι. Ο εφοπλιστής διαμένει μόνιμα εκεί, ενώ συχνά επισκέπτεται την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους.

Μαζί με τον συνεταίρο του διαθέτον επίσης μια από τις μεγαλύτερες φάρμες στην Πελοπόννησο. 

Αν και θεωρείται από τους πλέον ισχυρούς στη ναυτιλία, έχει πολύ χαμηλό προφίλ και φροντίζει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή