facebook pixel

Θεοδωράκης: Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015

Θεοδωράκης: η Βουλή πρέπει να εκλέξει ΠτΔ με μεγάλη πλειοψηφία

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος, Θεοδωράκης, έπειτα από την ολοκλήρωση της 45λεπτης συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, πρότεινε τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2015.

Προηγουμένως η παρούσα Βουλή, όπως σημείωσε, θα πρέπει να έχει εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος, να έχει αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να έχει συμφωνηθεί πατριωτική, όπως τη χαρακτήρισε, θέση στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Προτείνοντας τον συγκεκριμένο χρόνο επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία.

«Θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120- 130 βουλευτές γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται», τόνισε.

Νωρίτερα, στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια, παρουσία των δημοσιογράφων, είχε πει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διατάξεις για την ασυλία υπουργών και βουλευτών και το άρθρο 110, που ορίζει ότι η αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια και να δίνεται η δυνατότητα αλλαγών κατ' άρθρο ανά πάσα στιγμή.

Για τον εκλογικό νόμο, είπε πως αν δεν δεχθούν τα άλλα κόμματα την πρόταση του Ποταμιού για καθιέρωση παραλλαγής του γερμανικού εκλογικού συστήματος, να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα, όπως το «σπάσιμο των περιφερειών».

Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου- ομάδα κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.

Ερωτηθείς για τις καταλήψεις στα σχολεία και κάλεσε γονείς, καθηγητές και μαθητές να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο.

«Να φύγουν από τα σχολεία ο κομματικός ζυγός, που ήταν πασοκικός, νεοδημοκρατικός και τώρα συριζαϊκός», είπε.

Ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα, για την ενίσχυση της παραγωγής και τις εξαγωγές, καθώς, όπως είπε, «καλή η κουβέντα για τα δάνεια, αλλά η Ελλάδα θα πάψει να έχει δεσμεύσεις όταν παράγει».

Ο Κάρολος Παπούλιας είπε ότι επισήμανε στους πολιτικούς αρχηγούς την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου.

«Το λέτε συχνά κι έχετε δίκιο. Φοβάμαι, όμως, ότι καθένας από το παλιό κομματικό σύστημα θέλει τη συνεννόηση για να ωφεληθεί ο ίδιος», απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού και δώρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα στικάκι με την εκπομπή που είχε κάνει, το 2005, όταν εξελέγη για πρώτη φορά ο κ. Παπούλιας με 279 ψήφους.

«Τέτοιους Προέδρους χρειαζόμαστε που να ενώνουν», είπε. Τη θέση αυτή συμμερίστηκε ο κ. Παπούλιας, εκφράζοντας την ελπίδα, για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, να υπάρξει μια πλειοψηφία τέτοια που να τον εκλέξει ώστε να είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και να τους ενώσει.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή