facebook pixel

Ο CEO της Apple παραδεχεται δημοσιως οτι ειναι ομοφυλοφιλος

Τιμ Κουκ: Είμαι περήφανος που είμαι gay

Tim Cook: "Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος"

«Το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός»

Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος, και μάλιστα επέλεξε να το κάνει με ένα άρθρο – εξομολόγηση στο Bloomberg Businessweek. 

«Δεν έχω ποτέ αρνηθεί ή παραδεχτεί δημόσια τη σεξουαλικότητά μου. Έτσι, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος, και θεωρώ ότι το να είμαι γκέι είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός», αναφέρει ο διάδοχος του Στιβ Τζομπς στην ηγεσία της Apple. 

Όπως λέει, στη διάρκεια της επαγγελματική του πορείας, προσπάθησε να διατηρήσει ένα επίπεδο ιδιωτικότητας. «Έχω ταπεινή καταγωγή και δεν θέλω να τραβάει πάνω μου την προσοχή», λέει και σημειώνει πως η Apple είναι ήδη μια τις εταιρίες που έχουν πάνω τους τα βλέμματα όλου του κόσμου και θα ήθελε να διατηρήσει το ενδιαφέρον στα προϊόντα της. 

«Πολλοί συνάδελφοι στην Apple ξέρουν για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό και αυτό δεν τους κάνει να μου συμπεριφέρονται διαφορετικά», γράφει. «Το να είμαι γκέι μου έχει δώσει μια βαθύτερη κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι στη μειοψηφία και να ζεις με τις προκλήσεις που οι άνθρωποι σε άλλες μειονοτικές ομάδες βιώνουν κάθε μέρα. 

Έχω περισσότερη κατανόηση, η οποία έχει οδηγήσει σε μια πιο πλούσια ζωή. Ήταν σκληρή και δυσάρεστη μερικές φορές, αλλά αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου, να ακολουθήσω τη δική μου πορεία και να υψωθώ πάνω από τις αντιξοότητες και τη μισαλλοδοξία. Με έκανε "σκληρόπετσο", κάτι το οποίο είναι πολύ χρήσιμο όταν είσαι διευθύνων σύμβουλος της Apple».

Δεν θεωρώ εαυτόν ακτιβιστή αλλά συνειδητοποιώ πόσο έχω ωφεληθεί από την θυσία άλλων. Έτσι λοιπόν, εάν το να ακούει κάποιος ότι ο CEO της Apple είναι gay, μπορεί να βοηθήσει κάποια άτομα που παλεύουν να αποδεχτούν ποιοι είναι, να φέρει παρηγοριά σε κάποιους που νιώθουν μόνοι  και να εμπνεύσει ανθρώπους να επιμείνουν στην ίση αντιμετώπισή τους, τότε αξίζει την ανταλλαγή με την διατήρηση της προσωπικής μου ζωής». 

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Τim Cook έχει υποστηρίξει με θέρμη τα δικαιώματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίσημη συμμετοχή της Apple στην παρέλαση του Σαν Φρανσίσκο υπέρ των δικαιωμάτων των gay, τον περασμένο Ιούλιο.  Ο Cook αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Steve Jobs για να τον αντικαταστήσει στην ηγεσία της Apple, επιλογή που επισημοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2011. Πρόσφατα με αφορμή την συμπλήρωση 3 ετών από τον θάνατο του Jobs, ο Tim Cook έστειλε ένα συναισθηματικά φορτισμένο e-mail - επιστολή στους εργαζόμενους της Apple, εξάροντας τον προκάτοχό του.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή