facebook pixel

Οι φαρμακευτικοι ομιλοι αναζητουν τροπους συνεργασιας

GSΚ: Εμβόλιο για τον Έμπολα πριν το τέλος του έτους

Το εμβόλιο κατά του Έμπολα θα αποτελέσει "ένα χρήσιμο εργαλείο"

Η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline ελπίζει ότι θα έχει παρασκευάσει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του Έμπολα μέχρι το τέλος του έτους και επιδιώκει να συνεργαστεί με άλλες φαρμακοβιομηχανίες για να αυξήσει την παραγωγή της.

"Προσδοκώ ότι το πρώτο απόθεμα θα είναι διαθέσιμο πριν από τα τέλη του έτους" είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου, Άντριου Γουίτι, αφού παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της GSΚ για το προηγούμενο τρίμηνο.

Το εμβόλιο θα αποτελέσει "ένα χρήσιμο εργαλείο" για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις άλλες υπηρεσίες υγείας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γουίτι, το εμβόλιο αυτό πιθανότατα θα είναι το πρώτο που θα παρασκευαστεί.

Η εταιρεία Johnson & Johnson, που εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του Έμπολα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι φαρμακευτικοί όμιλοι αναζητούν τρόπους συνεργασίας για να μπορέσουν να διαθέσουν εκατομμύρια δόσεις εντός του 2015.

Η GSK συμφωνεί ότι μια τέτοια συνεργασία είναι αναγκαία ώστε να αποφευχθούν τυχόν μπλοκαρίσματα στην παραγωγή και τη διαδικασία εφοδιασμού της αγοράς.

Κούβα

Στο μεταξύ, 51 Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές έφτασαν στη Λιβερία, για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του Έμπολα.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών Υγείας της Κούβας εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία των χωρών στον αγώνα κατά του Έμπολα μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων της Αβάνας με την Ουάσινγκτον.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επαίνεσε την περασμένη εβδομάδα τις προσπάθειες που καταβάλει η Κούβα για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η Κούβα θα στείλει στις χώρες της Δυτικής Αφρικής τη μεγαλύτερη αποστολή νοσηλευτικού προσωπικού απ' οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην περιοχή 3.000 μηχανικούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους ειδικούς για να κατασκευάσουν Μονάδες Θεραπείας του Έμπολα και να βοηθήσουν και να εκπαιδεύσουν τους ντόπιους γιατρούς.

Μπαράκ Ομπάμα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον ιό Έμπολα εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος αμέσως μετά τα μέτρα ελέγχων για τους ταξιδιώτες από τη δυτική Αφρική που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Ομπάμα είπε ότι είναι βέβαιος ότι τα νοσοκομεία στο Τέξας και το Οχάιο είναι έτοιμα για πιθανές περιπτώσεις του ιού Έμπολα που μπορεί να εμφανιστούν εκεί.

Πρόσθεσε ότι παρατηρούνται κάποια σημάδια, έστω και μέτρια, προόδου στην καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

H επιδημία του ιού Έμπολα έχει στοιχίσει την ζωή σε 4.877 ανθρώπους, κυρίως στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στη Δυτική Αφρική (Γουινέα, Σιέρα Λεόνε, Λιβερία) σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που δημοσιεύτηκε και καλύπτει έως και την 19η Οκτωβρίου.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή